Censur – Politisk smygcensurering av Vetenskapliga partiet av främmande makt?

Från en prenumererande läsare får jag följande meddelande:

”Jag har inte fått något av dina senaste [bloggposter] i min mail. Det gäller:

26 juni (jordgubbstårta)
25 Juni (putin tackar)
24 juni (cancer)
23 juni (potentiellt mass…). Du är tydligen blockerad.”

”Dina bloggposter verkar inte komma ut i mailboxarna hos de som prenumererar alltså.”

Detta innebär att smygcensureringen inte är begränsad till shadow banning eller deboosting på sociala medier, men även påverkar kommunikation som människor vill ha via e-post och därför har beställt till sin egen e-post. Kanske även journalister är utsatta?

Är det lagligt att olovligen ändra, utplåna eller blockera  kommunikation eller påverka Sveriges politik på detta vis? Vad kallas brottet?

4 kap 9§  Den som, utan att fall är för handen som i 8 § sägs, olovligen bryter brev eller telegram eller eljest bereder sig tillgång till något som förvaras förseglat eller under lås eller eljest tillslutet, dömes för intrång i förvar till böter eller fängelse i högst två år.

4 kap 9c§ Den som olovligen bereder sig tillgång till en uppgift som är avsedd för automatiserad behandling eller olovligen ändrar, utplånar, blockerar eller i register för in en sådan uppgift döms för dataintrång till böter eller fängelse i högst två år. Detsamma gäller den som olovligen genom någon annan liknande åtgärd allvarligt stör eller hindrar användningen av en sådan uppgift.

[S2]Är brottet grovt, döms för grovt dataintrång till fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas om gärningen har orsakat allvarlig skada eller avsett ett stort antal uppgifter eller annars varit av särskilt farlig art. Lag (2014:302).

Källa: https://lagen.nu/1962:700

Är gärningen av ”särskilt farlig art” när man blockerar poster som ämnar skapa hederligare medier, bättre demokrati, världsfred och metabol hälsa, med tanke på att motsatsen följaktligen är att verka i riktning ohederlighet, maffiavälde och massmord?

Annons

5 reaktioner till “Censur – Politisk smygcensurering av Vetenskapliga partiet av främmande makt?

 1. Från samma prenumererande läsare får jag följande meddelande:

  ”Inga bloggposter från 28 jun gick fram”

  [De s.k. ”feministerna” svälter, massmördar och torterar i maskopi med Donald Trump
  Humor – Barnsång istället för böneutrop i Turkiet – Kvinna anhållen för att gillat det
  Sanning – Gunnar Sandelin – Vacker lögn och amper sanning
  Censur – Politisk smygcensurering av Vetenskapliga partiet av främmande makt?]

 2. Tror kanske inte att de syftade på en privat blogg när de menar ”särskilt farlig art”. Det är nog snarare allvarligare brott som intrång mot myndighet eller banker där folk kan lida skada.

  1. Bloggen är INTE att anse som privat, men en blogg för alla partiets medlemmar och ALLA andra svenska medborgare som vill göra det bästa för framtidens generationer, ex. genom att bidra med sann argumentation och evidens som motsäger partiets politik, alltså är bloggen i princip alla svenska medborgares blogg så länge de håller sig till grundfilosofin och kommentarsreglerna.

   Hur de maktfullkomliga syftar är dubbelmoralistiskt uppenbart.

   Folket lider direkt skada p.g.a. fulmedier, ansvarslösa myndigheter som inte följer lagen och banker som undergräver demokratin.

   Deras fientlighet mot alla möjliga olika folk och fientlighet mot framtidens generationer är helt evident av en ”särskilt farlig art”. Det är ingen åsikt, men ett tydligt evidensbaserat faktum som jag kommer ta upp vid en framtida Nürnbergrättegång mot dem.

 3. Jag tror fortfarande att de inte syftar på privata eller ickeprivata bloggar som inte innehåller några känsliga uppgifter. Det är ju inte NASA eller riksbanken vi pratar om, inga viktiga affärs eller statshemligheter?

  Förmodligen är det dessutom bara en bugg i systemet som orsakar prenumerantens obekvämligheter.

  En framtida Nürnbergrättegång låter intressant… När, var och hur tänkte du arrangera den?

  1. Vad hycklarna själva syftar på med sin dubbelmoral skiter nog folket i. Folket kan givetvis döma dem med exakt den måttstock de själva har lagt upp med folkets tillåtelse. Faktum är att de bör vara glada om just detta sker, eftersom betydligt grymmare och mer utdragna straff till döds kan tänkas ut av förargade folkmobbar, vars söner och döttrar har våldtagits, misshandlats eller förolyckats som en konsekvens av deras politik.

   Hur viktig folkets ekonomi och folkets egna hemligheter är för folket verkar de f.ö. också skita i.

   Om det bara är en ”bugg i systemet”, vore det givetvis helt utmärkt, men ingen annan verkar ha råkat ut för det eller upptäckt några sådana buggar när jag söker av nätet, således verkar det vara medveten shadow banning hos e-post-leverantören eller WordPress.com.

   Kanske Nuremberg i Pennsylvania blir passande, efter ett amerikanskt inbördeskrig? Vem vet? Det bestämmer givetvis varje folk självt.

   Vissefjärda i Småland är kanske ett bra alternativ för Sveriges medborgare? Det skall inte jag bestämma själv, men en stor konsensus i folkets nya regering, såsom det skall ske i en demokrati.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s