Sanning – Gunnar Sandelin – Vacker lögn och amper sanning

Hur kan en person falla för, eller ge sitt godkännande till, en godhetsreligion som innebär att ge bort sitt eget land?

Hur kan någon svensk ens komma på tanken att realisera ut och till och med få betala för att bli av med den välfärd som generationer landsmän mödosamt har byggt upp genom att låta människor från världens mest dysfunktionella länder välla in och få välfärdsstatens skattefinansierade rättigheter och bekvämligheter till skänks?

Detta är frågor som Gunnar Sandelin ställer i denna artikel via DGS.

I min mening är svaret på Sandelins frågor hjärnförsmutsning via fulmedia medelst olika former av lögn.

Botemedlet är hövlig repetition av evident sanning, eller sokratiska frågor som avslöjar osanning, i min mening, gärna där evident sanning allra mest behövs.

Men jag tycker mig finna två osanningar i Sandelins artikel nämligen att:

”De som får betala notan har knappast tillfrågats.”

…men nog tillfrågas väl skattebetalarna varje val i vår demokrati, samt röstar för fortsatt rektal EU-penetration till 99,9999%, fastän folket är för ett nordiskt förbund. Det ÄR väl ändå den oförsmutsade sanningen, eller?

[fulmedia och politikeradel] …”använder sig av svårfångade begrepp som ”allas lika värde”, ”ingen människa är illegal”, ”bekämpa främlingsfientlighet och rasism”, ”mångfald mot enfald”, ”öppenhet och tolerans”, ”inkludering”, ”öppna hjärtan” och ”inga murar”. ”

Begreppen är INTE alls ”svårfångade”, men tillhör kategorin naiv kommunikation som enkelt kan analyseras och kritiseras, t.o.m. ges korrekta benämningar, ex. kontrollord, falska känsloargument, självmotsägelser, floskler, nyspråk, skönmålningar, eufemismer, eller tautologier.

När någon gör det kan man, med fördel för individen självt och samhället, hövligt kategorisera påståendet och avråda från det, eftersom det uppfattas som manipulativ osanning av bildade människor.

6 reaktioner till “Sanning – Gunnar Sandelin – Vacker lögn och amper sanning

 1. Dessvärre är det nog inte de röstande som har bestämt att ”massinvandringen” skulle bli ett slags allmän oskriven lag för folk i gemen. De har röstat på partier. Ja, men troligtvis har de inte varit insatta i vilken grad vissa partier och politiker kohandlar och beslutar över huvudet på dem.

  För mycket av ställningstagandena sker som oftast i slutna rum på partihögkvarteret, innan folk får klart för sig vad politiken går ut på. Dessutom har de hela tiden, som du säger, varit offer för lögner och propaganda i en omfattning som är närmast obeskrivlig i våra kända etablissemang och styrda lokalmedier.

  Påverkade av ”falska känsloargument, floskler, skönmålningar av och nyspråk…” Man har spelat på känslor och vidrig argumentation, och i fullkomlig avsaknad av konsekvensanalyser för den drivna politiken, för att kunna förvrida huvudet på menigheten i 20 år minst, för att kunna genomdriva denna fullkomligt sinnessjuka politik. Det har tagit lång tid men äntligen har folk börjat reagera. Kanske i senaste laget.

  Våra ”politrukmedier” bär en oerhörd skuld till utvecklingen och raserandet av det svenska folkhemmet, välfärden och tryggheten. Det bästa vore att att sätta någon slags statlig ”munkavel” eller förmyndarskap på massmedierna som Ungern gjort, för att stävja den frispråkiga politiska idiotin som tillåts florera där.

  1. Enig. Fulmedia bär en oerhörd skuld till ödeläggelsen av det svenska folkhemmet, välfärden och tryggheten.

   Jo. Det bästa vore nog att sätta någon slags förmyndarskap på massmedierna. Min egen tanke går ut på att tvinga medierna till uppförande genom nya paragrafer i brottsbalken. Ex. att tidningar med presstöd måste publicera alla artiklar digitalt och att alla dessa får arkivras och återges fritt om källan anges, att de måste godkänna kommentarer i öppna fria kommentarsfält, om kommentaren är identifierbar, håller sig till sak, inte är för lång etc.

   Det är allas vår skyldighet att sätta oss in i politiken i ett ”folkstyre” där besluten faktiskt ligger i öppen dager, men en demokrati skall även innehålla en öppen hövlig diskussion, men den är varken eller.

   Visst kan man ha röstat fel, innan man får klart för sig vad fulmedia och politik går ut på, men man är faktiskt en idiot, om man fortsätter hjärnförsmutsa sig med lögn, eller röstar fel igen och igen, när man först blivit varnad, som ex, av Nej til EU, samt därefter konfronteras med verkligheten av EU-frihandeln och 8-partiet, men ändå inte kan byta parti, heller inte fattar att man måste rösta på ett valsamverkande parti för ett Svexit.

   Jag vet inte om de skall kallas för att folk är ”offer” för lögner och propaganda, helt och hållet, även om de helt klart är ofta är offer för konsekvenserna. När man är lurad är man ett offer, men när man vill fortsätta bli lurad, ex. röstar likadant eller för ytterligare partier som har sålt sig till finanskapitalet, så är man inte längre ett ”offer”, i min mening, men en medbrottsling.

   Har folk börjat reagera? Hur då?

 2. Folk går ut på nätet i större omfattning. Medieetablissemanget har avslöjat sig som maktelitens propagandabärare av värsta sort. Man ser även att folk i högre grad tappat förtroendet till makthavare och många politiker, eftersom det visat sig att de varit opålitliga kappvändare och hycklare.

  Folk inser även att de sällan får ut någon allvarligt menad kritik mot den politiska makten i pressen, vilket även kan konstateras av bristen på kommentarsfält där.

  Röstsiffrorna och sympatierna för partierna fluktuerar och svänger betydligt mer i dag än tidigare, vilket är ett symptom på den förlamning som drabbat partierna, p.g.a. den osäkerhet med vilken politik som de avser att bedriva framöver.

  1. Att folk börjar byta partier och att partierna börjar få panik är kanske första tecknet på ett uppvaknade och en verklig förändring?

   Har folk väl börjat söka alternativ och väl bytt parti en gång så öppnar detta medvetandet för att kunna söka och byta igen.

 3. Ja. Det är mycket intressant. Jag tror vi kan tacka Internet och alternativmedierna för detta. Ett välkommet sundhetstecken.

  Politikeradeln har börjat vika sig för den opinion, som de inte kan kontrollera längre via sina propagandakanaler (slaskmedia). De håller på att tappa informations-privilegiet och problemformulerings-privilegiet.

  Allt fler struntar nu i medieetablissemangets borgerliga åsiktsmonopol, där de inte längre kan göra sig hörda. Politikerna får heller ingen respons på sin propaganda, därför har de dragit öronen åt sig och blivit försiktiga. Många Alternativmedier däremot bjuder oftast upp för kommentarer och inlägg.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s