Forskning – Skall vi kunna experimentera på medvetslösa?

Tre forskare vill ändra lagen så att det blir möjligt att låta medvetslösa patienter deltaga i kliniska läkemedelsstudier. Mer om saken: https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/06/lat-medvetslosa-patienter-delta-i-kliniska-lakemedelsstudier/

tecknad flicka som leker medveslösMin första fundering blir genast att detta innebär forskning på 99,999% av hela befolkningen helt utan att behöva tillfråga dem, i alla fall såsom jag tolkar orden ”medvetande” och ”medvetslöshet”, samt att nästan alla är ”patienter” på något vis. Är man vid ”medvetande” så menar jag att man försöker vara i samklang ”med” ”vetande” eller ”vetenskap”. Då undersöker man då saker

Är man vid fullt medvetande är man rimligen:

 • motiverad att undersöka på djupet INNAN man har åsikter
 • motiverad att försöka vara intelligent
 • motiverad att undersöka sig själv genom introspektion/meditation
 • motiverad att göra sitt eget vetande mer evident sant
 • motiverad att undersöka olika former av lögn
 • motiverad att undersöka vetenskapsteori
 • motiverad att göra det bästa för framtidens generationer
 • motiverad att rösta på valsamverkande partier som är för detta

I valet 2018 var 7’495’929  personer av 7’495’936 röstberättigade, helt evident, INTE motiverade till detta, d.v.s. 99,9999% av Sveriges röstberättigade medborgare, vilket enligt resonemanget gör dem i stort sett ”medvetslösa”.

Bild på babian med baksmälla
Eller är det bara jag som är lika vilseledd som en apa med baksmälla?

Den andra funderingen är om inte sådan forskning redan sker på alla dessa ”medvetslösa”, eftersom vi alla utsätts för alla möjliga onaturliga molekyler, onyttiga vanor, samt vågor i olika frekvenser och doser, vilket måste liknas vid en mängd olika onaturliga cocktails, vilket givetvis är ett gigantiskt stort experiment, som i princip alla röstar för och deltager i, mer eller mindre, allt medan cancer-frekvensen tycks vara mycket hög.

Inte ens Miljöpartiet är att betrakta som ett undantag vad gäller medvetande i detta gigantiska experiment, eftersom de INTE står i vild opposition till det, samt har förirrat sig in i frågor som saknar betydelse i jämförelse, vilket jag anser är synnerligen medvetslöst av dem eftersom de ha ordet ”miljö” i sitt partinamn, vilket således borde vara fokus!

2 reaktioner till “Forskning – Skall vi kunna experimentera på medvetslösa?

 1. Kanske en stor del av svenska folket redan kan betraktas som medvetslösa eller medvets-slöa, med tanke på hur det ser ut i det svenska samhället. Var sätter man ribban? Skämt åt sido.

  ”Medvetslösa patienter” till kliniska studier? Ett sådan ”vidrigt förslag”, kan väl bara likställas med Nazitysklands kliniska studier på Judarna och psykiskt undermåliga vid den tiden.
  Att man använder Covid-19 som ett argument för att ändra lagstiftningen är ”sinnessjukt”!

  Att det skulle finnas ett EU-direktiv, som syftar till att ”stärka skyddet” för patienter som inte själva kan ge sitt samtycke, låter som miserabelt innehållsmässigt ordvrängeri, men man kanske inte ska förvånas över den nya fascistkapitalismen, i vilken man tydligen vill använda medvetslösa människor som försökskaniner när Big Pharma ska utvecla nya läkemedel och tjäna storkovan?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s