Ekologisk hållbarhet – Afrika är på rätt väg vad gäller födelsetalet, men räcker det?

Afrika är på rätt väg, vad gäller födelsetalet. Det läser jag i en vetenskapligt grundad artikel som heter ”Addressing Population Challenge Is Not Impossible”, men kommer det räcka? Är vi verkligen motiverade att rädda djuren, eller är det bara tomt fegt snack? Är det bara en image? Den mänskligt orsakade massutrotningen av djurarter accelererar nämligen, enligt Population Matters som även baserar detta på vetenskapliga rapporter.

Bild på noshörnings unge och noshörningsmoder från Sumatra
© Publicerad med beröm till International Rhino Foundation CC BY 2.0

Trots framstegen för ”Guds skapelse” har exempelvis den reaktionäre ”högste ledaren” Ayatollah Ali Khamenei, nu uppmanat människor i Iran att fördubbla överbefolkningen!!! Det läser jag i följande artikel ”Iran reins in family planning as population ages”. Hur kan den store ”Allah” älska artutrotning?

Vissa menar att kritisera islam och dess islamister är kontrollorden ”islamofobi” eller ”rasism”, men är inte överbefolkning som leder till artutrotning en ännu värre form av feg ”rasism”/”artism” mot oskyldiga försvarslösa djur, samt dessutom helt sanningsenligt, till skillnad från osanning om påstådda ”fobier” som sektkritiker alls inte har?

Det vore verkligen trevligt att få ayatollans feedback på den frågan, för jag tror alls inte att profeten hade gillat den tanken alls om han hade levat idag. Är ayatollan lika modig som alla svenska s.k. ”gröna” som inte vill svara på 14 enkla frågor, så lär det förmodligen inte bli något svar, men man kan ju hoppas på att modet kommer hos ledarskapet någon gång, i alla fall. Var Jesus och Muhammed modiga? Det får vi nog anse, tycker jag. Låt profeterna stå som rollmodeller vad gäller modet!

Frågan om mod kan jag f.ö. även ställa till hela det politiska spektrumet i Sverige, som i realiteten håller på med exakt samma sak, eftersom de INTE har antagit Vetenskapliga partiets politik om nedväxt till balans med naturen. Var är ert mod, eller är ni bara trögfattade, eller snärjda av trögfattade?

Och vad gör väl egentligen läsaren själv? Är du i realiteten på den absurda tillväxtens sida, eller erbjuder du framtidens generationer något bättre? Röstar du på något bättre? Stödjer du något bättre? Valsamverkar det parti som du röstar på med Vetenskapliga partiet?

Ska vi kanske bli motiverade att samarbeta för djuren och naturens skull, för vår egen skull och för barnens skull? Om inte, varför inte? Feghet?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s