Ekologisk hållbarhet – 48 år efter Palmes tal på FN-konferensen om miljö 1972

Den gamle globalisten och Rothschild-kramaren, Emmanuel Macron, stödjer nu plötsligt att ”ekocid” ska räknas som ett internationellt brott. Wow! Kommer USA:s djupa stat och Rothschilds bry sig nämnvärt? Sent skall syndarna vakna tänker jag då. Man kan varken äta guld eller sedlar.

Texten kommer tydligen från chefskommunikatören på End Ecocide Sweden, Annette Ericsdotter. End Ecocide Sweden, har en mycket kort men utmärkt agenda och det engelska ordet ”ekocid” har en mycket intressant historik:

”In 1972 at the United Nations Stockholm Conference on the Human Environment, which adopted the Stockholm Declaration, Olof Palme, the Prime Minister of Sweden, in his opening speech, spoke explicitly of the Vietnam War as an ecocide and it was discussed in the unofficial events running parallel to the official UN Stockholm Conference on Human Environment.” https://en.wikipedia.org/wiki/Ecocide

… även om vare sig stavningskontrollen eller svenska Wikipedia tar upp detta viktiga och ytterst relevanta ord. Märkligt. Måhända ville inte brutalkapitalismens fixaresorkar, som kontrollerar svenska Wikipedia, skryta med att Olof Palme var tidig med att ta upp ordet ekocid?

Med tanke på End Ecocide Swedens höga medlemsantal som syns på deras gruppfoto så jag gissar jag på ett politiskt motiverat motstånd från svenska Wikipedia mot dem.

Vad gäller den officiella agendan så är det som om End Ecocide Sweden redan vore fullvärdiga aktiva medlemmar i Vetenskapliga partiet, som står för det mer positivt klingande lösnings-ordet ”ekologisk hållbarhet”, så jag blir givetvis intresserad av de aktiva medlemmarna.

Jag finner ex. Lisa Pellings artikel Hon länkar till Dagens Arena och länkar till ett mycket intressant tal av Olof Palme från en FN-konferens 1972.06.06 om miljö. Som representant för Sverige säger Palme följande:

Bild på Olof Palme”Den oerhörda förstörelse som vållas av omfattande bombningar utan åtskillnad, av användningen i stor skala av bulldozers och växtgifter är en kränkning, ibland beskriven som ‘ecocide’, som oundgängligen kräver hela världens uppmärksamhet.”
/Olof Palme

Palme påstår i sitt tal att han ”inte har sett några övertygande bevis på att den mänskliga miljöns problem”… ”inte skall kunna lösas”. Kanske hade han missat matematiklektionen om exponentialfunktion av Al Bartlett ”The Most IMPORTANT Video You’ll Ever See”?

Professor Bartlett visar i den föreläsningen först det aritmetiska beviset och gör sedan några talande exempel som är väldigt övertygande för mig. Ville eller kunde inte Palme förstå något så besvärande? Kognitiv dissonans? Någon form av religiös sekterism?

albert_bartlett_80x80”Den mänskliga rasens
största tillkortakommande
är vår oförmåga att förstå
den exponentiella funktionen.”
/ Albert Bartlett Källa: https://www.albartlett.org/

albert_bartlett_80x80”The greatest shortcoming
of the human race
is our inability to understand
the exponential function.”
 
/ Al Bartlett Source: https://www.albartlett.org/

Så kikar jag in i en artikel av Nicklas Adamsson skriven för Landets Fria Tidning. Adamsson går hårt åt den gängse uppfattningen om vad som är naturligt, med ett översatt och insiktsfullt citat av George Monbiot:

”För att bevara det öppna landskapet i högländerna måste man hålla får. Det spelar ingen roll vem du pratar med i de delarna av landet: lantbrukare, regeringstjänstemän eller naturvårdare, alla kommer att säga att svaret är får – vad var frågan nu igen? Om du ifrågasätter deras synsätt kommer de att hävda att fåren behövs för att hålla landskapet öppet. Men hur kan det komma sig att det behövs en idisslare från Mesopotamien för att hålla landskapet i Storbritannien öppet?”
/George Monbiot

Insiktsfullt. Jag undrar vad Palme, eller andra hedervärda sossar, skulle ha sagt idag, exakt 48 år efter denna FN-konferens, nu efter ökningen av population i arktiskt klimat, med individer från ännu sydligare nejder än Mesopotamien?

De är nyttiga för tillväxten påstås det av ETC:s förvillare och tillväxten kan säkert hålla landskapen öppnare. Se bara på Mesopotamien! Där kan du snacka om öppna landskap! Öken är djävligt öppet.

Bild på ett tåg fullastat med människor
Varför angrips aldrig det ekologiskt ohållbara, sekteristiska tillväxt-tåget?

I Sverige vräks skogarna ner, nya hus byggs och utsläppen ökar, allt medan miljö-svansföringen är hög på politikeradeln som åstadkommer miljöförstöringen.

När människor från sydligare nejder än Mesopotamien dör av Boko Haram, eller av drunkningsdöden i Medelhavet, eller dör som flugor i Covid-19 p.g.a. D-vitaminbrist så är svaret aldrig utbildning, familjeplanering och lokal ekologisk hållbarhet, eller att människor KANSKE skall bo i den miljö där de hör hemma? Å nej. Svaret är tydligen att mörk hud skall svältas på solljus i norra Europa, göras arbetslösa, påtvingas slöja, bli deppiga, samt proppas fulla med artificiellt D-vitamin…

Kunde den mänskliga miljöns problem lösas, eller har de som lett politiken fram tills nu diskvalificerat sig, genom sin oförmåga att förstå den absurda tillväxt som Thunberg kritiserar, samt t.o.m. glömt bort orsaken till olika hudpigmentering? Kan de förstå sin egen inkompetens? Dunning-Kruger-effekten kan säkert vara problemet.

Hur kan det bli något kvar till framtidens generationer att dela med en ett exponentiellt uttag av naturens begränsade resurser, samtidigt som djurarter hotas? Klart att det är en omöjlig ekvation OM man inte gör något åt grundorsaken. Population OCH resursanvändning.

Kan folket, som har valt politikerna, någonsin bli motiverade att ta sitt eget ansvar att rösta för nedväxt? Kommer de ens bli motiverade att rösta på ett fredligt parti för nedrustning av kärnvapen, istället för partier för konfliktskapande och värdlandavtal med Natos kärnvapenmakter? Tveksamt. Hyckleriet är genomgående på de som ler falskt, likt röven på hönor, på gruppfoton.

Är leendena äkta menade så upp till bevis! Action talks, bullshit walks!

MVH
Martin Gustavsson
F.d. medlem i Miljöpartiet, Direktdemokraterna och Gröna partiet.
Medlem i Vetenskapliga partiet, som går till val genom Valsamverkanspartiet.


TYCKTE DU ATT TEXTEN VAR VÄRDEFULL OCH KÄNNER TACKSAMHET FÖR ATT FÅ TA DEL AV DEN GRATIS SÅ LÄS GÄRNA OM OLIKA SÄTT SOM DU KAN DONERA TILL ANTINGEN PARTIET ELLER FÖRFATTAREN.


Mer intressant:
https://www.miljomagasinet.se/index.php/2020/06/05/miljo-och-fred-forenades-1972/

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s