Vetenskaplig hypotes – Hur förhindrar vi allvarlig Covid-19 genom god kosthållning?

Jag betraktar idag statistik via Lars Berns blogg i vilken han frågar sig om fem tusen liv offrades i onödan. Jag är därefter inne och läser om klorokins antivirala egenskaper:

”Chloroquine has antiviral effects against some viruses.[37] It increases late endosomal and lysosomal pH, resulting in impaired release of the virus from the endosome or lysosome – release of the virus requires a low pH. The virus is therefore unable to release its genetic material into the cell and replicate.[38][39]”

Källa: Engelska Wikipedia

Kortfattat så ökar klorokinet alltså pH-värdet i kroppen, vilket i sin tur motverkar Covid-19. Det är naturligtvis därför som danska läkare vill ge klorokin mot viruset, vilket tyder på intelligens. Eftersom svenska läkare tydligen inte får ge klorokin till patienter, sannolikt för att gynna läkemedelsmaffian som vill göra en bra hacka på det planerade vaccinet, så ställer jag mig frågan vad som är lagligt eller alternativt som sänker pH i kroppen och om detta kan motverka Covid-19?

Således slår jag upp vilken mat och vilka doser av maten som balanserar pH-värdet i kroppen och finner Mia Hagenmalm från Nynäshamn som är hälsorådgivare, kost- och matbloggare. Hon skriver om hur man kan balansera sin kropp med basisk föda och visst ser hon mycket hälsosam och balanserad ut.

Är det en bisarr fundering att mat kan befrämja en god hälsa och t.o.m. motverka virus? Jag tycker inte det, men jag är varken kemist eller läkare, så kommentarer som bekräftar eller motsäger min hypotes är givetvis varmt välkomna.

Det verkar för mig som om vården och äldreomsorgen med ganska enkla medel skulle kunna förbättra matkvaliteten. Många av de födoämnen som listas av Hagenmalm är dessutom billiga och kan alltså spara pengar för Sveriges kommuner och kan kanske t.o.m. motverka cancer, vilket kommer öka människornas livskvalitet.

4 reaktioner till “Vetenskaplig hypotes – Hur förhindrar vi allvarlig Covid-19 genom god kosthållning?

 1. Att kunna reglera surhetsgraden i blodet via kosten är tydligen en etablerad myt. Kroppen kan själv reglera och kompensera pH-värdet.
  https://www.dietdoctor.com/se/myten-om-syra-basbalansen

  MEN det går faktiskt att reglera pH i blodet via hyperventilering. Om kosten hade höjt pH som hyperventilering gör hade man fått samma fysiska besvär och inte mått speciellt bra…
  https://www.netdoktor.se/psykiatri/depression-angest/sjukdomar/hyperventilering/

  I förlängningen hade hypotetiskt hyperventilering vara lika lika eller mer effektivt än klorokin. Alternativt att programmera om respiratorerna att ventilera fortare/hyperventilera patienten.

 2. Njurens funktion som enda Ph-regulator? Måste ifrågasättas.
  Förutsättningen för att njurarna på ett effektivt sätt ska bidra med att upprätthålla Ph-värdet i blodet är nog beroende på hur friska njurarna är. Äldre personer och de som av olika sjukdomstillstånd fått sämre njurfunktion och därmed sviktande filtrationskapacitet , har troligen även svårare att upprätthålla Ph-värdet.

  Vid njursvikt eller i övrigt nedsatt njurfunktion kan resultatet leda till tex att blodet försuras (lågt blod-Ph) och att salt-syrabalansen rubbas och att kaliumnivån i blodet ger hjärt-rytm-rubbningar, trötthet och skelettskörhet, vilket är vanligt hos äldre. Sviktande njurar är även sämre på att bilda D-vitamin som har betydelse för kalkupptaget i skelettet.

  Fosfatnivåerna i blodet ökar vilket även det kan vara ett tecken på sviktande njurar. Syreupptagningen via lungorna och andningsfunktion försämras ofta med ålder och sjukdom vilket även kan medföra att mer koldioxid löses, som i sin tur ger försurat blod (sänkt Ph).

  Studier på möss har visat, att om inte Ph-värdet kan upprätthållas på en normal nivå, utan går ner 7,2-7.3 så börjar kroppen reglera upp tillståndet spontant, genom att stjäla kalk från skelettet som kompensation, vilket leder till urkalkning.

  En lämplig kosthållning med rätt slags mat kan var värdefullt och där kan mycket väl basiska livsmedel vara till nytta och hjälpa njurarna, är min teori. Det finns synnerligen trovärdiga teorier om att försurat blod och lågt Ph-värde accellererar åldersprocessen och påskyndar kroppens nedbrytning.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s