Vetenskapsrådet regerade Stålmannens planet Krypton

Krypton är en fiktiv planet som först blev känd i ett nummer av Stålmannen som utkom 1939. Nyligen upplystes jag av en man att ledarskapet på den fiktiva planeten utgjordes av en grupp vetenskapsmän. Det verkar stämma.

”… Kryptons härskande grupp kallades för ‘Vetenskapsrådet’.”

”… the ruling body of Krypton named the ‘Science Council’.”

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Krypton_(comics)#History_2

Sven Stafström, generaldirektör för det verkliga Vetenskapsrådet i Sverige, som saknar politisk makt, har skrivit ett inlägg i debatten. Han menar att vi ska dra lärdom och utveckla vetenskaplig rådgivning. Har Stafström själv dragit lärdom av det som har skett i Sverige ett flertal gånger på sistone?

Kommer kortsiktiga, ansvarslösa, korrupta politiker, utan karaktär, som underkastar sig ljugande medier, sekterister och ekonomister, någonsin kunna ta lärdom av av vetenskapliga evidens, samt agera på dem etiskt korrekt för framtidens generationers väl på ett långsiktigt sätt? Jag tror inte det. De far mest med ovetenskaplig osanning och söker karriärvägar. Det är min lärdom av att betrakta politiken, inifrån och utifrån.

Och det är därför jag idag bjuder in det svenska Vetenskapsrådet, samt andra vetenskapligt lagda människor, till Vetenskapliga partiet, samt hoppas att de som har hyfsat god karaktär kommer ta sitt ansvar och hjälpa mig att regera med vetenskapliga evidens som grund. Jag hoppas även på att svenska folket vill att vi vetenskapligt lagda faktiskt ska styra Sverige och planeten med målet att skapa det bästa för framtidens generationer.

Mer intressant:

Free Software Foundation försöker nå ut till ungdomar genom superhjältar i en animerad video, som berättar om en grupp hjältar som faller offer för proprietär mjukvara genom sin godtrogenhet, men alla hjältar faller inte…

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s