Ekologisk hållbarhet – Kritik och förslag till plastpåseförespråkare

Bild på sköldpaddaJag tycker synd om sköldpaddorna som äter plasten i tron att det är maneter etc. Det är även synd om barnen som numera tvingas äta fisk som har ätit mikroplast, tycker jag. Det är naturligtvis inte heller omöjligt att plasten, tillsammans med andra miljögifter i en cocktail-effekt, är ansvariga för hormonförändringar på våra barn, för varför skulle gifter leda till något nyttigt och naturligt?

Så det är rätt att känna lite skam och jag tror att vi alla behöver den nyttiga skammen för att bli motiverade att börja göra rätt. Att kämpa emot i en osund motposition, likt Jenny Piper mot plastskatten, kan jag verkligen inte rekommendera.

Bild på Jenny Piper
”#nejtacktillplastskam”

Tänk om Jenny och jag ska förlåta dig direkt! Men Jenny tillhör nog inte de mest skyldiga i världen, men skyldiga är vi alla, mer eller mindre. Den glada nyheten är att den som börjar göra rätt, d.v.s. likt Miljöpartiet är för införandet av plastskatt, varken behöver betala skatt eller känna skam, enbart kan känna sig förlåten och börja känna stolthet. Den kommer direkt. Prova det, Jenny!

Jag ser egentligen INTE varför någon dålig plast skall undantas från regelverket, även om det är likt en piss i havet, jämfört med andra länders utsläpp av plast. Jag tror att det är läskeblaskindustrins lobbyister som menar att deras sötade färgämnen och aromer, som säljs till okunniga människor, skulle öka energiförbrukning och vikt på transporter om de vore i glas eller aluminium, men man ska naturligtvis även beskatta onödig tillverkning, det onödiga onyttiga innehållet och de onödiga transporterna. Då skulle de givetvis givetvis bli väldigt dyra och det är helt ok för mig. Jag köper dem aldrig.

Så Vad är då det billiga miljövänliga alternativet till till den bruna översötade sörjan som rullar omkring på våra vägar i plast, glas eller aluminium?

 1. Tag en återvunnen diskad flaska, oavsett material.
 2. Tag rent svenskt vatten (som snart inte innehåller onödiga gifter eftersom vi alla givetvis är motiverade att ställa om till ekologiska odlingar och giftfritt)
 3. Tillsätt ev. juicer, andra nyttiga vitaminer, mineraler, eller vätskeersättning eller ev. en klick svensk honung.
 4. Du kommer faktiskt inte behöva kolsyra eller kyla. (Det måste man enbart ha om innehållet skulle vara onyttigt och därför smaka äckligt, ni vet som den där bruna söta sörjan som inte går att dricka okyld utan kolsyra.)

Ingen av oss behöver en massa onödiga transporter av onyttig översötad äcklig läskeblask. Det är rent lurendrejeri och förmodligen väldigt skadligt på flera olika sätt. Glasflaskor eller aluminiumflaskor är faktiskt inte heller så väldigt betungande jämfört med plast, även om existerande diskade plastflaskor som redan finns i alla hem, säkert kommer räcka i en evighet.

Bild på aluminiumbehållareJag vill gå längre än plastskatten, nämligen att införa förbud mot försäljning av all onödig plast som kan ersättas med ekologiskt hållbara lösningar, eller i vart fall införa höga pantavgifter, men det kommer nog. För att det ska bli rätt i världshaven för framtidens generationer så måste vi faktiskt själva vara motiverade att börja göra rätt.

Sveriges vuxna befolkning är i de flesta fall medskyldiga till att det ligger plastpåsar i drivor på våra havsbottnar. De kommer främst från psykopatiska båtägare, tror jag. Vi som är vuxna och ansvariga borde för länge sedan ha förbjudit plastpåsar helt och hållet, enbart p.g.a. detta faktum, samt bärga plastpåsarna. För vi vet alla att de ytliga narcissistiska psykopaterna existerar, ca 0,5-2% av populationen, beroende på hur samhället triggar igång psykopatin, samt att det faktiskt finns pappkassar, men ändå har vi inte stoppat den skada som plastpåsarna och psykopaterna utgör på naturen.

Människor som har råd med båtar och båtplats, men saknar karaktären att samla in sopor i pappkassar, samt slänga dem i soptunnor, bör inte ens kunna få tag på plastpåsar som de kan slänga i havet, samt borde kanske giljotineras snabbt och humant när de ändå skulle fångas med fingrarna i syltburken, för vissa psykopater kommer säkert inte bättra sig utan hot om giljotinering, men säkert smuggla in plastpåsar, eftersom de helt tydligt fullständigt älskar sina plastpåsar och att slänga dem i havet. Att kalla dem svin vore inte rättvist mot svinen.

När vi själva har fått bort både psykopatin och plasten ur Sverige borde vi, i min mening, införa totalbojkott mot de länder som vägrar ställa om, samt extra-skatt vid gränsen, samt kännbara straff, tills hela världen har ställt om helt, särskilt mot de länder som ansvarar för de stora plastutsläppen i haven, ända tills de börjar ta sitt ansvar, MEN FÖRST måste vi ta vårt eget ansvar givetvis, för annars är det hyckleri.

Något som är pinsamt är att Indien ligger före oss i den här civiliserade, rationella och känslomässigt korrekta omställningen. Indien! Hur är de möjligt frågar sig nog varje människa som har besökt Indien och kulturschockerats över alla sopor som dräller överallt.

Likväl är detta svenska lilla plastproblem ett mycket litet problem, i jämförelse med vissa länders extrema överbefolkning, ekonomism och sekterism, som unisont är för absurd tillväxt i maskopi med varann. Miljöpartiet är tyvärr ett stort skämt i tillväxtfrågan, vilket även Birger Schlaug har noterat vid ett flertal tillfällen.

Finns det något jag föraktar så är det inte främst MP:s hyckleri, för hyckleri är mänskligt och kan förlåtas för den som ångrar sig, men jag föraktar MP-folkets egen feghet att inte våga erkänna sitt eget hyckleri och att de inte ens lyssnar på sin gamla partiledare.

Bild på sköldpaddaMiljöpartisternas feghet är helt oförlåtlig och jag är rädd för att om det finns ett helvete så kommer speciellt EU-vurmande karriärister i Miljöpartiet, som vägrar svara på mina 14 frågor, att få brinna i helvetet i evighet … och kanske även deras oskyldiga framtida ”hens” till barn i realiteten … för de bombliberaler som MP är i maskopi med, samt den hemska reaktionära sekt som de har varit med på att importera, har ju båda, minst sagt, en väldigt god erfarenhet av att stödja krigsförbrytelser, inkl. den långsamma bränningen av levande människor långsamt till döds. Så varför skulle de bry sig om sköldpaddor på riktigt? Klart att de inte gör det, även om de gärna vill framstå dom godheten.

Bli därför snarast motiverad att stödja och rösta för nedväxt till balans med naturen om du har karaktär och menar miljö när du säger miljö!  Du kan även vara med på listan om du mediterar flitigt, finner mod och i stort sett är enig om partiprogrammet.

Annons

2 reaktioner till “Ekologisk hållbarhet – Kritik och förslag till plastpåseförespråkare

 1. På 70-80-talet när jag ägnade mig åt sport-dykning, såg jag ofta mängder med plast-bärkassar och annat skräp i vår skärgård, som var sänkt med tex stenar och annat. De stod som en jädra uppjäst gasfylld plast-plantering runt de flesta öar och klabbar. Det var bajspåsar och annat skräp, antagligen utslängda från fritidsbåtar (ett bekvämt sätt att göra sig av med skiten när ingen annan ser). Vattenytan ser ju ännu så länge fin ut (det gör väl ingenting om jag lämpar skiten överbord, tycks man resonera). Det var både äckligt och chockerande. Jag tappade efter ett tag lusten att fortsätta med sport-dykning. Fullt med skit och skräp!

  1. Precis. Tanken på att plastpåsarna i haven bara kommer från andra länder är naturligtvis helt felaktig.

   Skärgårdspsykopater som ”fångas med fingrarna i syltburken” borde helt enkelt få ett mycket högt straff, samt få en stor del av sin egendom konfiskerad för att finansiera dykare som bärgar de där skärgårdspsykopaternas sopor, samt få skämmas offentligt. Ett jobb för mig som är arbetslös kanske?

   Vad man skall göra med de som stretar emot och vill ha kvar plastpåse-eländet, av ren vana, vet jag inte riktigt. Det är nästan lika illa, anser jag, eftersom vi alla vet att det finns massvis med psykopater som inte kan hantera sopor, samt inte är motiverade att återanvända dem och heller inte återvinner dem i rätt sopsortering.

   Så länge det finns plastpåsar och andra onödiga plastförpackningar så kommer problemet nämligen kvarstå. Att plasten kostar pengar genom beskattning kommer sannolikt inte stoppa skärgårdspykopaterna från fortsatt nedskräpning av haven. De har redan för mycket pengar för att det skall ha någon som helst effekt på dem.

   Psykopater som kommer undan utan straff ser naturligtvis ingen anledning att sluta med felaktigt beteende. De kan inte känna skam och ser inget problem med att bryta mot lagar om de kan undgå straff.

   Det intressanta är att det förmodligen enbart baserar sig på psykopatins kortsiktiga ytlighet att de vill ha kvar plasten och inte vill sopsortera, ex. att de inte tål lite sopor i ett hörn i båten.

   Motivationen att göra rätt för framtidens generationer och att sopsortera har de inte, eftersom de är väldigt kortsiktiga, och motivationen av att framstå som god tycks inte vara stor nog, tyvärr, såvida de inte vet att de övervakas och det kommer konsekvenser som gör att de kommer framstå som onda eller straffas hårt.

   Skulle någon exponera dem så blir de istället arga på den som exponerar dem, eftersom psykopatens prestige och narcissism inte tillåter att de har fel offentligt.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s