Liknelse – Vad har Titanic, USA och EU gemensamt? – Mänsklig dumgirighet och naivitet

Bild på en av Titanics livbåtarTitanic var ett fartyg som byggdes för att vara lyxigt för överklassen, läser jag i en artikel i Kvällslunden som sticks under min näsa. Historien påminner mig om EU och USA, där överklassens ca 1% skor sig på resten av folket, ca 99%. Denna artikel är en liknelse som jag använder för att målande belysa ett större problem än enbart Titanics katastrofala öde.

Bild på Moai-statyer från PåskönCa 66% av människorna, i medelklassen, står liksom drömmande, likt Moai-statyer från Påskön, på det sjunkande skeppet och tror att det finns nog med livbåtar till dem, och därför skiter dessa stenstoder i 33% av de andra medmänniskorna, eller t.o.m. ser ned på dem. Stenstoderna repeterar i trans floskeln ”alla människors lika värde”, som i realiteten alltså inte betyder någonting, eftersom de i realiteten nedvärderar de 33% som får det sämre och alltså i realiteten inte är ”värda” ”lika” inkomst som de själva.

Varför snålade man in på kvalitet och beredskap innan avfärden och varför måste accelerera upp till full tillväxt-hastighet och varför måste det finnas överklass 1%, medelklass 66% och underklass 33%? Och varför denna känslokyla från 67% mot 33% av människorna i detta skepp, istället för solidaritet  och välfärd för alla? Det beror i min mening på dumgirighet.

När skeppet går på ett isberg i hög hastighet, vilket kan liknas vid en lågkonjunktur, en äkta pandemi eller ett supervulkanutbrott, vilket man kan kalkylera med sannolikhetslära och historisk erfarenhet, så finns det (och fanns det) givetvis inte livbåtar/beredskap till alla. Enbart vissa får stöd. Andra får gå under. Varför röstar 67% för denna otrygghet och planerat massmord i trans och varför går 33% med på att bli mobbade av dessa känslokalla stenstoder? Dumgirighet och naivitet.

Att strössla pengar på stater med låga skatter inom EU, eller ge Corona-stöd som leder till storföretags aktieutdelningar, skulle jag vilja likna vid att en skrupellös maffia, d.v.s. brottslingar, dricker champagne i Titanics livbåtar, tillsammans med den dumgiriga politikeradeln, d.v.s. de bedragare som folket har valt, istället för att alla tillsammans stänger skotten, samt försöker pumpa ur vattnet ur skeppets alla skott, samt försöker täta de läckande hålen tillsammans, solidariskt i varje stat/skott, vilket givetvis vore rätt sak att göra, om man vill hålla skeppet flytande.

Bild på George Orwell”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
/ George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

Bild på panda från KinaDet monopolkapitalistiska Kina skulle jag vilja likna vid det hårda isberget som USA och EU har gått på, för det är alls inte isbergets fel, som liksom bara ligger där likt en stor pandabjörn och betraktar eländet yrvaket, medan den gigantiska björnen förstrött kastar vatten rakt mot det hål som gör att skeppet sjunker. Det sker inte i illvilja, men helt enkelt för att det känns bra för alla olika djur att äta, kasta vatten och ha det bra.

Globalismen och dess frihandel skulle jag vilja likna vid det vatten och den Panda-urin som strömmar in i skeppet, dels genom hålet in i unionerna/skeppet och dels mellan skotten, vilket symboliserar dessa unioners staters gränser.

Senan Molony, en irländsk journalist, som har spenderat 30 år på att forska på Titanic-katastrofen tror att det kan ha varit eld och dåligt stål, inte isberget i sig självt, som till slut ledde till den totala katastrofen, men jag ser inte grundproblemet som isberg, eld, eller ens stålets kvalitet.

Bild på båt med namnet New TitanicMänsklig dumgirighet verkar, i min mening, återigen vara grundorsaken till alla delar som leder mot undergången. Dumgirigheten leder idag till EU-vurm och en osund konkurrens. Dumgirigheten leder även till en ohållbar korruption och till otyglad extrem monopolkapitalism, d.v.s. exakt det som pågår globalt och mellan olika stater i unionerna.

Unionernas gränser läcker som såll, p.g.a. både otäta skott mellan staterna, men även på att det vatten och Panda-urin, som läcker in, inte pumpas ut effektivt. Detta gäller inte enbart frihandeln som lett till globala företag registrerade i skatteparadis, som sänker nationernas mindre företag, genom osund konkurrens, men även en makaber och medvetet skapad massmigration, som både saknar motstycke i historien, men även saknar asylskäl i 97% av fallen, vilket i sin tur naturligtvis skapar en mycket hög arbetslöshet, vilket tynger ner hela EU-skeppet ytterligare. USA har liknande bekymmer som EU vid sin södra gräns och med Panda-urinen som strömmar in.

Istället för att pumpa ur vatten och urin, samt när en stat är säkrad, hjälpa nästa stat solidariskt att få ordning på sin stat och därefter hjälpa andra stater i världen, ex. medelst effektiv deportation/återvandring till de stater där icke-flyktingar och icke-barn hör hemma, så ökar alltså politikeradeln problemet, för man måste givetvis inte enbart täta hålet, men även pumpa ut vattnet och urinen! Politikeradel höjer istället pensionsåldern och sänker inte arbetstiden, p.g.a. staternas inbördes konkurrens, vilket annars skulle kunna ge alla människor ett arbete och hygglig inkomst i varje stat.

Alternativet med medborgarlön, för de som blir utan arbete, diskuteras inte ens, eftersom det inte är möjligt mitt i denna extrema konkurrens, men människorna skall istället in i s.k. ”åtgärder” för att dölja de verkliga arbetslöshetssiffrorna, samt söka arbeten som nästan inte finns, till allt lägre löner och allt högre skatter för de som får ett jobb, eftersom politikeradeln har höjt sina egna arvoden och sänkt sina egna skatter samtidigt. Klart att de ser glada ut på sina stora plakat, men de är naturligtvis synnerligen kortsiktiga och dumgiriga.

Vad resultatet riskerar att bli, p.g.a. nästan obefintlig beredskap, segregering, olika kulturer, mänskliga grupptänk, sekterism och extrem ojämlikhet, är inte svårt att förstå. Ökad kriminalitet, inbördeskrig och blodiga revolutioner, d.v.s. extrem otrygghet.

Vissa klagar på att extrema rörelser växer inom unionernas stater. De osanna epiteten haglar i det ovetenskapliga käbblet, och epiteten som oftast är osanna, kan givetvis bli sanna och självuppfyllande, men man ska givetvis inte klaga på det problem som man själv är medskapare till när man röstar! Rasistiska känslor mellan olika grupper är enligt psykiatriprofessor Tara Swart en fullt normal reaktion. Rösta för motsatsen i nästa val! Känn till problemet och lösningen!

Inspiration till artikeln kommer från följande dokumentär om Titanic från 2017 av Senan Molony och den bisarra verkligheten som jag och många andra (ca 33%), allt fattigare pensionärer och arbetslösa, är utsatta för av resten (ca 67%).

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s