Läsvärt – Kritiska EU-fakta från Folkrörelsen Nej till EU

Läs Kritiska EU-fakta nr 3 (2,4 Mb) från september 2020 som utges av Folkrörelsen Nej till EU. Denna utgåva handlar om demokrati, kapitalism och liberalism. Ett citat av Michel Onfray ur tidningen:

Bild på Michel Onfray”Det är uppenbart att kapitalismen dödar dagligen. Plötsligt ser vi kistor, så naturligtvis blir det en reaktion. Nu för tiden behöver människor bilder för att tänka, vilket är problematiskt. De kan inte tänka, om de inte ser en rad av kistor. Men om du plötsligt visar det tänker de att det är någonting som måste begrundas i denna situation. Om vi dagligen har sett ansiktet på en bonde som begått självmord har vi kommit att förstå att det var en epidemi orsakad av liberalismen, att liberalismen dödar människor.”
/Michel Onfray

Utgåvan tar upp politiker som knäfaller inför läkemedelsindustrin och har en recension och en länk till en film som heter ”Get Brexit Done” om britternas kamp för frihet från EU.

Utgåvan tar upp att Europas skogar nu avverkas i allt snabbare takt och att Sverige har ökat sin avverkningsgrad med 29 procent. – Kan de bero på rädsla för granbarkborre, tallbock och vedstekel som minskar avkastningen?

Utgåvan tar upp att EU är på väg att ta sig egen beskattningsrätt, något som givetvis är tvunget om EU inte ska falla ihop som ett korthus totalt p.g.a. frihandelns ”race to the bottom”, såsom vissa länder redan har fallit ihop i EU, ex. Grekland.

Utgåvan tar upp att om Norge går med i en energiunion med EU så kommer mer och mer av energipolitiken att beslutas av EU. En känslig fråga för Norges folk, allt sedan befrielsen från Tysklands invasion under 2:a världskriget, medan svenska medborgare ofta förstör vår beredskap genom att rösta för EU-vurmande partier.

Bild på Joseph Goebbels med öppen mun mot en mikrofon
Ljugande Goebbels-media för Stor-EU.

Svenska medborgare förstår oftast inte riktigt vad det betyder att stå under överstatlig kontroll av en fascistoid imperialism. Det gör däremot norrmännen som tvingades lyda Quisling och Hitler. Kommer Norge gå med på att styras av EU och sluta som Sverige? Öppnar norrmännen luckan till ubåten i undervattensläge och säger ”Hallå?” när en dykare knackar på? Tveksamt. För att rösta för förstörelsen av sin egen nation måste man helt tydligt vara en korkad svensk.

Utgåvan tar upp ett brev om klimatnödläge från Luisa Neubauer, Greta Thunberg, Nuna de Wever van der Heyden, Adélaïde Charlier som har översatts till tidningen av Anders Romelsjö. Jag förstår paniken hos de klimatförskrämda tjejerna och det finns ett verkligt klimathot, men för att handla taktiskt, rationellt och känslomässigt korrekt, så föreslår jag istället ett bredare fokus på fler evidenta utrotningsevent, samt satsningar på ekologisk hållbarhet och beredskap, vilket jag tror kan kan ena betydligt fler av oss, i vilken ett Svexit är en mycket viktig del.

Utgåvan tar upp Sverige som ”En underifrån vuxen demokrati” med grunden i bystämmor, samt den allmänna folkskolan som var fri, för alla, lika för alla och gemensamt skött, samt en unik samhällslösning i Norden, en balanserad blandekonomi, mellan kommunistisk planekonomi och kapitalistisk marknadsekonomi, som p.g.a. EU-medlemskapet och underkastelsen under NATO, har gått allt mer i en riktning av oligarki, plutokrati, finanskapitalism, imperieambitioner och risken för kärnvapenkrig.

Utgåvan ställer den viktiga frågan:

”SKA SVERIGE BETALA FÖR ETT MISSLYCKAT VALUTAOMRÅDE?”

Utgåvan påpekar att JÖK:ens ledare, Stefan Löfven (S), ståtar med att Sverige får uppemot 40 miljarder extra från EU:s återhämtningsfond. Beräkningar visar samtidigt att återhämtningsfondens bidragsdel kostar Sverige uppemot 150 miljarder kronor och då är inte ens fondens lånedel medräknad.

Bild på Davidsstjärna kombinerad med ett hakkorsUtgåvan tar upp att den Svenska innovationsmyndigen Vinnova, Business Sweden och Sveriges ambassad i Israel numera stödjer Israels olagliga ockupation, etniska rensning och stöld av ännu fler delar av det palestinska territoriet, vilket har erkänts i FN:s resolution 242.

Människor och partier som är för ett Svexit, är för fred, är för äkta demokrati och är för välfärd för alla människor är f.ö. välkomna i både Vetensakapliga partiet och i en valsamverkan.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s