Abort – Låt oss vara förståndiga om nu abort blir omöjligt på vissa ställen!

Jag känner i min meditation att det är känslomässigt korrekt att vilja rädda det ofödda barnets liv och mildra samvete och sorg hos kvinnor, som efter aborter kan må väldigt dåligt, ex. känna skam och skuld, även om dödandet i sig inte skiljer sig nämnvärt från att döda en fisk, men skuld och skam kan även uppstå genom ”Spårvagnsproblemet”, d.v.s. vad händer med naturen och hela civilisationen om vi inte minskar populationen effektivt?

Donald Trump och amerikanska republikanska religiösa krafter vill nu dra in hjälp till organisationer som är för kvinnans rätt till abort. Detta läser jag via Population Matters, som är emot detta, men oavsett om förbudet beror på republikanernas vilja att kunna vinna nästa val, eller ren medkänsla, eller båda delar, så är det något som vi alla måste förstå genom vårt förstånd, detta helt oavsett tro, känsla eller kortsiktig vinnarskalle, nämligen att:

jane_goodall_80x80”Det är vår befolkningstillväxt som ligger bakom nästan varenda ett av de problem som vi har tillfogat planeten. Om det endast fanns några få av oss, så skulle de otäcka saker som vi gör egentligen inte spela någon roll och Moder Natur skulle ta hand om det – men det finns så många av oss.”
/ Jane Goodall

martin_luther_king_jr_80x80”Till skillnad från medeltidens plågor och samtida sjukdomar som vi ännu inte förstår, är den moderna pesten av överbefolkning löslig med medel som vi har upptäckt och med resurser som vi besitter. Det som saknas är inte tillräcklig kunskap om lösningen, men universellt medvetande om problemets allvar och utbildning av de miljarder som är dess offer.”
/Martin Luther King

tenzin_gyatso_80x80”En av de stora utmaningarna i dag är befolkningsexplosionen. Om vi inte har förmåga att ta itu med denna fråga på ett effektivt sätt kommer vi att konfronteras med problemet med att naturresurserna blir otillräckliga för alla människor på denna jord.”
/Dalai Lama (Tenzin Gyatso)

pope-francis-80x80”Om du värdesätter människor, så vill du ha det maximala antalet som du kan understödja på ett hållbart sätt. Du vill inte ha nästan 12 miljarder som lever ohållbart på jorden vid slutet av seklet – med resultatet att civilisationen kommer att kollapsa och det bara blir ett fåtal hundra överlevande ”
/Påve Franciskus (Jorge Mario Bergoglio)

Bild på Mohamed Ibn Chambas”I fallet Afrika, så här långt … växer befolkningsmängden snabbare än ekonomin, och länderna kan inte klara de ökande kraven på grundläggande sociala tjänster som vatten, sanitet, utbildning och hälsa.”
/ Mohamed Ibn Chambas, FN: s särskilda representant för Västafrika och Sahel

(Fler citat om population)

Så jag tror att alla vi, som gillar olika profeter, eller andra som mediterar flitigt, samt många vetenskapsmän som har lyckats med sin meditation, samt t.o.m. Donald Trump, ändå tillsammans skulle kunna rädda civilisationen och planeten på olika vis, trots ett förbud mot abort, ex. genom att satsa på bistånd som leder till sexualundervisning, lätt tillgängliga kondomer, pessar, p-piller och p-stavar, samt uppmuntra familjer att skaffa färre barn genom olika politiska åtgärder, t.o.m. bidrag i utbyte mot sterilisering. I detta kan nog Trump, religiösa och vetenskapsmän samverka tror jag, även om just abortfrågan är mycket känslig för många människor.

Mänskligheten och planeten behöver nedväxt till balans med naturen för att rädda den odlade jorden, djurarter, civilisationen, resurser och planeten/skapelsen! Finns det inte något trovärdigt nedväxtparti i din nation så skapa det snarast, helt oavsett om partiet kommer har etisk, religiös eller vetenskaplig grund!

I Sverige finns idag Vetenskapliga partiet som vill ta bort flerbarnstillägg och minska barnbidraget successivt för varje barn som föds av samma kvinna. Tyvärr är vi det enda partiet i skrivande stund som vill detta. Om du är tacksam att vi finns så stöd oss gärna på olika vis! Framtidens generationers väl hänger på vår aktivitet i varje nation i hela världen. Hjälp även Population Matters via deras kampanjsida om du vill!

I övrigt var smarta, ex. genom intelligent fraktionering och samverkan inför valet! Så kan fler partier bli valbara och få verkligt inflytande i Riksdagen. Är du kvinna så välj dessutom gener med hjärta, hjärna och driv som kommer kommer ha större potential att hjälpa framtidens genpool, eller vänta med barn tills du finner sådana tillgängliga gener!

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s