Den berömde programmeraren Ola Bini från Sverige är fasthållen i Ecuador

Ola Bini har ett märkligt utreseförbud ur Ecuador, trots att evidens saknas för något brott, men kanske är den korrumperade delen av politikeradeln skrajsen för hans eventuella datalagringar? Innehåller de evidens om korruption eller pedofili? Kanske något annat som de vill dölja? Varför skulle de annars vara så skrajsna att de bryter mot sina egna lagar?

Jag läser jag om behandlingen av Bini på Global Politics, som administreras av läkaren och kommunisten Anders Romeljsö. Fallet blir ännu mer intressant när jag tittar på en Youtube-video av Bini på Engelska. Bini talar precis om de saker som jag själv berättar om, ex. vikten av öppen fri hårdvara för oss alla och om privatlivets helgd och om kryptering. Är det detta som gör att han är fångad i Ecuador?

Videon med Bini, som har döpts på spanska till ”Ecuador como paraíso para la privacidad – Ola Bini en #MingaTEC”, laddar jag givetvis ned med programmet och kommandot ”youtube-dl Hr_5PC7H-so” i Terminalen i Linux. Filformatet visar sig vara på Matroska-format, ett öppet fritt fil-format som namngetts av den ryska trädockan som innehåller trädockor som innehåller trädockor.

Intressant är också att dagens allt mer populära WebM-format från Google/CIA, som är öppet, royaltyfritt och gratis att använda, tydligen bygger på Matroska-formatet. Intressant.

Bild på Matrjosjka-dockor
Yttermera intressant
är att det öppna fria WordPress-systemet inte tillåter mig att ladda upp en WebP-fil från Pixabay på Matrjosjka-dockor, med motiveringen att: ” Tyvärr, denna filtyp inte tillåtet av säkerhetsskäl”, vilket gör att jag tvingas göra en skärmdump och spara den som jpg-format i Kolourpaint.

Jag undrar vilket ”säkerhetsskäl” det kan vara, eftersom WebP-bilden kan läsas av Firefox. Vad är det som Google/CIA har gömt i sin egen lilla Matrjosjka-docka, som de duktiga programmerarna på Automattic inte gillar av ”säkerhetsskäl”? Vad är WebP frågar jag mig och får vissa svar, men får inte veta något om dålig säkerhet, mer än att WebP tydligen kräver någon slags proprietär okänd ofri plugin-kod för att fungera på WordPress. Kanske är den koden en spionerande osäker kod?

Jag tror alltså idag att jag ser en halvt dold kopiering av ett öppet och fritt format, från den CIA-anknutna Google-industrin, ett format som nästan alla tycks acceptera, även om motsatsen sannolikt vore otänkbar för CIA/Google, samt att CIA/Google förmodligen inte har modet att döpa sitt format efter en rysk docka eller liknade, eftersom USA:s politik, helt tydligt, går ut på att upprätthålla konflikten mellan Ryssland och EU, i syfte att försvaga båda, samt skapa känslan hos européer att krigsförbrytare-organisationen Nato behövs.

Det tycks vara precis tvärt om. Nato behövs inte, eftersom Ryssland numera tycks vara en slags kapitalistisk oligarki/plutokrati, precis som USA och EU är, samt har ansökt om medlemskap i Nato, eftersom även de ryska oligarkerna sannolikt gärna vill bedriva ”race to the bottom”-frihandel med EU och USA.

Det handlar följaktligen nog mest om att söndra och härska från USA:s sida, tror jag, samt kanske om maffia-lik beskyddarverksamhet, samt att upprätthålla ett kostsamt militärindustriellt komplex, istället för välfärd åt det amerikanska folket.

Detta tycks vara USA:s oligarkers och politikeradels affärsidé, en mycket dyr kortsiktig affärsidé för USA:s folk och för alla andra folk, vilket Sveriges och EU:s politikeradel verkar omfamna på alla möjliga vis. Oklart varför Sverige propsar på att vara vasallstat till EU och USA, men efter Epstein-Maxwell-skandalen och efter att ha översatt och kritiserat Sion vises protokoll, så är det väl nästan ingenting som förvånar mig längre.

Att Kinas monopolistiska globalism gynnas av detta beteende och detta ineffektiva tankesätt i väst, verkar tyvärr inte CIA/USA/Google bry sig om, märkligt nog, men kanske ser de hela Eurasien, som tillsammans har 73 procent av världens befolkning, som en allvarlig konkurrent? – Kan en paranoid nazi-sionistisk rädsla, eller en sjuk narcissistisk vilja att dominera hela världen, göra så mot förståndet? – Förmodligen.

Men vem vill köpa produkter från ett massmördande panikslaget USA? – Endast en omedveten eller elak person vill väl köpa amerikanskt eller israeliskt idag, tror jag, men annat vore det naturligtvis annorlunda om USA hade en fredsprinsessa som Tulsi Gabbard som president, eller det israeliska folket valde en fredspresident som ville följa FN:s resolution 242. Jag skulle då bli vänligt inställd till både USA, Israel och dessa folk i ett nafs. Det behövs inte ens någon Nürnbergrättegång mot deras fascistiska ledare. Jag nöjer mig med världsfred och avslutad etnisk rensning, samt ett ocensurerat internet där mänsklighetens samlade kunskap är fritt tillgänglig för alla, för att gynna hela mänskligheten. Precis alla vinner.

Bini beskriver i sin video hur Internet är på väg in i en kapitalistisk mardröm, men jag skulle snarare vilja kalla den för ”monopolkapitalistisk mardröm”, eftersom tyglad kapitalism, i en blandekonomi med progressiv skatt kombinerat med rimliga nivåer av friheter, snarare kan upplevas som ett paradis för alla, d.v.s. ungefär det paradis vi hade i Sverige innan mordet på Olof Palme. Vi svenskar delade på jobben solidariskt och vi hade 2% arbetslöshet. Några rasistiska känslor eller våldsam sekterism fanns det inte heller inom gränserna, heller ingen konflikt mellan nya och infödda svenskar. Sverige var ett tryggt land med kompatibla människor. Ett föredöme.

Så läser jag om Aaron Swartz på Binis blogg och på Wikipedia och inser att Bini blev aktivist vid Schwartz självmord och jag måste bara se filmen The Internets Own Boy på Internet Archive och laddar ner den på ogv-format. En fantastisk film om en intelligent kille som vill göra världen till ett bättre ställe för alla, men motarbetas av maktens psykopater som vill statuera ett skrämmande exempel.

Bl.a. laddar Swartz olovligen ned en databas med forskningsrapporter, förmodligen för att analysera korrupta förbindelser inom forskningen, avslöja dem och förbättra vetenskapen åt mänskligheten, kanske även förbättra klimat-forskningen? ”Enjoy the Silence” är en låt gjord av det engelska bandet Depeche Mode som innehåller en ros och en kung. Det tycker jag är passande för Swartz, den riktige kungen av Internet. Världen är fortfarande galen, men njut av stillheten, kung Aaron Swartz!

En annan intressant sak är ordet ”Minga i #MingaTEC, som tydligen betyder samarbete, vilket den fria öppna digitala rörelsen bygger på, precis som Valsamverkanspartiet gör, där Vetenskapliga partiet givetvis medverkar och där givetvis KP och PP också är inbjudna, vilka ser samma problem som Bini.

Varför Ola Bini bytte sitt efternamn från Gustafsson till Bini vet jag inte, men jag antar att det varit en del av hans egen marknadsföring, eftersom Gustafsson är ganska vanligt i Sverige. Jag har också funderat på att byta efternamn, bara för att vissa tycker att ”Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet” är ”politisk propaganda”, eller ”reklam”, medan ex. ”Stefan Löfven”, eller andra ovanligare namn, som ständigt släpas genom propagandistiska svenska medier, alltså inte skulle vara propaganda för deras partier i fullkomligt orättvisa proportioner?

Att ha utreseförbud från ett tropiskt paradis som Ecuador verkar dock inte vara det sämsta, i alla fall inte när jag själv tittar ut på den svenska hösten genom fönstret och den hösten är väl ändå himmelriket, om man jämför med tortyren mot Assange, eller det deprimerande hotet om 35 år i fängelse för Swartz. Bini har nog tur i oturen.

Kanske Bini och Swartz skulle gilla Piratpartiet, förresten, som säger liknade saker som dem? Jag skulle väl också gilla PP ganska mycket, om det vore så att PP var för mer ”Minga”, samt hade ett öppet, fritt och transparent forum, men Piratpartiets forum är tyvärr inlåst i en black box som inte kan läsas från en Tor-browser, eller med NoScript påslaget, precis som Direktdemokraternas forum, där jag var medgrundare en gång i tiden. Inte så bra för privatlivets helgd, eller den viktiga demokratiska transparensen, eller för säkerheten mot shadow banning. Jag noterar däremot att PP:s intressanta videos går att ladda ned utan att köra Javaskript. Ovanligt snyggt.

Mer intressant:
Richard Stallman har uppmärksammat Bini. ”Apparently the state wanted a good scapegoat and found him.” är hans kommentar. Scapegoat betyder syndabock på svenska.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s