Glada Nyheter – Covid-19-pandemin verkar vara över i Sverige

Jag var inne förut och är återigen inne på Socialstyrelsens hemsida och letar statistik och vill gärna ha era kommentarer på följande siffror:

Bild på statistik av antal avlidna i Covid-19 uppdelat på sjukdomsgrupper t.o.m. 30 november

Bild på statistik av totalt antal avlidna uppdelat på ålder och kön i Covid-19 t.o.m. 30 november

Bild på statistik för totalt antal avlidna i Covid-19 t.o.m. 30 november

Jag ser väl själv egentligen inget märkligt med statistiken, förutom att luften verkar ha gått ur Covid-19 nästan totalt. Frågan är väl egentligen bara vad som har hänt rent vetenskapligt? Är det flockimmuniteten kombinerat med hålla avstånd och tvätta händerna som har haft en god effekt? Har man slutat mörda människor med en massa spring av olika människor utan skyddsutrustningar, samt har man nu skakat fram syrgas? Eller har man börjat ge patienterna immunstärkande vitaminer? Det ser i vart fall ut som mycket Glada Nyheter på högra sidan i diagrammet.

Vore kul med kommentarer från läkare eller vårdpersonal som vet varför kurvan har sjunkit så drastiskt.

21 reaktioner till “Glada Nyheter – Covid-19-pandemin verkar vara över i Sverige

 1. Lite intressant att du blåser faran över precis när smittan fullständigt exploderar och de måste stänga skolorna igen.

  Följer du inte utvecklingen eller ignorerar du den? Går ju typ inte att missa även om man anstränger sig.

  1. Antingen ljuger Socialstyrelsen eller så ljuger fulmedierna som ägs och kontrolleras av bankmaffian.

   Jag tippar på att fulmedia ljuger åt sin stora intressent och det är väl den skrämselpropagandan, som inte jämför någonting, samt inte anger källor för några påståenden, som du syftar på när du vill att jag skall följa utvecklingen, eller?

   Att göra det vore väl inte så vetenskapligt, eller hur? – Kuckeliku, Sven! Det är kanske dags att vakna?

 2. Ja kuckeliku på dig med Martin.

  Jag vet inte som om det låter som att krisen är över när nyligen över hälften av intensivvårdsplatserna är belagda med covidpatienter för första gången sedan i våras (då var det 2/3). Tycker du att det låter stabilt att en sjukdom belastar intensivvården mer än alla andra sjukdomar och olyckor tillsammans?

  1. Jodå. I media verkar det allt annat än stabilt och från läkare och vårdpersonal hör jag föga om detta, tyvärr.

   Du är relativt intelligent som noterar kaoset i media. En apa hade ju inte noterat det, men låt oss vända på det! Försök svara på dessa frågor! De kan ev. hjälpa dig att bli superintelligent, OM du är motiverad till det.

   1. Du har intensivvårdsplatser i ett land med relativt god beredskap, p.g.a. vadå?
   2. Du har nerdragningar av dessa p.g.a. vadå?
   3. Du har politiker som skickar fullt fungerande utrustning utomlands eller beordrar destruktion av dem, p.g.a. vadå?
   4. Du har en influensa (igen) som kräver intensivvårdsplatser och utrustning, p.g.a. vadå?
   5. det skapas inga fler platser och ingen personal anställs trots hög arbetslöshet, p.g.a. vadå?
   6. Du tjatar om att det inte låter stabilt, och jag håller med dig, p.g.a. av vadå?
   7. Journalisterna ställer inga rimliga frågor om grundorsakerna och frågar heller inte om olika rimliga lösningar på problemet, p.g.a. vadå?
   8. Varför tror du att den enda lösningen som presenteras är massvaccinering med ett otroligt snabbt utvecklat vaccin som läkemedelsindustrin inte vill ta ansvaret för om det går snett?

 3. Men det är ju just mängder av läkare och övrig vårdpersonal som har larmat i media om situationen om du hade missat det. Om och om igen dessutom.
  Förstår inte riktigt vad som skulle ge superintelligens i det hela, kan du utveckla?

  1. P.g.a. att vi har sjukdomar, klantighet och olyckor. Oförutsedda händelser.
  2. Dålig organisation, prioriteringar och höga kostnader.
  3. Kort minne.
  4. Influensa kräver intensivvårdsplatser p.g.a av att det finns äldre och yngre som är sköra av olika anledningar. Men inte alls på den skalan som coronapandemin gör, varken i Sverige eller utomlands. Covid19 (som inte är en influensa) slår hårdare och bredare än influensan mot alla grupper p.g.a. att vi inte har exponerats mot den tidigare. Jämför med svininfluensan där yngre inte tidigare exponerats mot t.ex. hongkonginfluensan och därför drabbades hårdare än äldre.
  5. Som med många andra yrken idag krävs en betydande utbildning för många nyckelpositioner, det går inte att ta någon från gatan som förr i tiden. Inom dessa yrken så råder ingen arbetslöshet, bara behov. När man plötsligt kommer på behovet måste man starta en utbildningsorganisation och sedan hitta studenter till den och se till att dessa stannar kvar.
  6. Man har inte kunnat förutse det som i slutändan var oundvikligt. Nya pandemier kommer och går men denna gången fick vi faktiskt förvarning i.o.m. Sars-Cov1 och Mers (som är värre men mindre smittsamma). Sen är det alltid en fråga om resurser då en beredskap medför en betydande kostnad i slutet. Människans immunförsvar är ju inte alltid aktivt då det kostar mer än det smakar att ha det i längden.
  7. Du får precisera mer vilka frågor du menar.
  8. FHM och smittskyddsläkare har varit väldigt tydliga i media att vaccination bara är en del i smittskyddsbekämpningen. Distansering, smittspårning och nya rutiner i bl.a. vården är andra viktiga komponenter som de tydligt har informerat om.

  1. Jo. Jag har missat fulmedia, eftersom jag har slutat betrakta fulmedia, men kan tänka mig att det som repeteras är lokala inrättningar där de har haft ett större utbrott.

   Superintelligens uppstår när man ställer logiska följdfrågor öppet och skeptiskt, d.v.s. inte okritiskt fulmedia-betraktande.

   1. Fråga 1 avsåg Sveriges situation innan neddragningar. Alltså varför nedmonterade man allting? Ett av dina svar närmar sig kanske den evidenta sanningen, nämligen klantighet. Om det inte är klantighet så är det dumgirighet, vilket är närbesläktat. Varför tror du att folk röstar på dumgiriga klantskallar?

   2. Ok. Varför har vi dålig organisation, dåliga prioriteringar och ändå höga kostnader, tror du?

   3. Det har väl inte med ”kort minne” att göra när politiker skickar fullt fungerande utrustning utomlands eller beordrar destruktion av dem? För det måste ju rimligen finnas tjänstemän med minne och data som de rådgör med innan beslut, eller? Har du en annan teori?

   4. Du kommer inte nära svaret om varför vi har en allvarlig influensa (igen) och varför sådana mycket enkelt kan förutses komma (igen). Försök igen!

   5. Reaktivitet. Varför röstar människor på reaktiva politiker tror du?

   6. Du tycker att det inte låter stabilt, och jag håller med dig. Jag anser att man kan förutse både allvarliga och djävligt allvarliga pandemier. De har nämligen hänt förr och kommer sannolikt hända igen. Jodå. En beredskap medför en betydande kostnad. Skulle det ex. vara värt kostnaden om låt oss säga något som liknar spanska sjukan kommer från någon svinfarm i USA i framtiden? Det kostar inte mycket för oss att se till att majoriteten har ett fungerande immunförsvar. Det handlar främst om kostens sammansättning. Rätt kost och motion kan minska sjukskrivningar som kostar massvis.

   7. Jag menar att journalisterna ställer inga sådana rimliga frågor som jag ställer. Varför tror du att de inte gör det? Får de inte, vill de inte eller kan de inte?

   8. Ok. Så FHM och smittskyddsläkare har varit väldigt tydliga i media att vaccination bara är en del i smittskyddsbekämpningen, samt att distansering, smittspårning är andra viktiga komponenter. Kul att höra, men varför tar de inte upp fler aspekter, ex. kost, vitaminer och mineraler, tror du? Varför varnar de heller inte för riskerna med vaccinering (ex. narkolepsi med Pandemrix), tror du? Är inte det rimliga frågor?

 4. Tänkvärda frågor och svar från Aftonbladet som kallar viruset för ”Kina-viruset”:

  1. Kan viruset nå Sverige?

  2. Vågar man resa till Kina?

  Källa: ”Så orolig ska du vara för Kina-viruset” Publicerad: 20 januari 2020 kl. 11.52
  Uppdaterad: 24 januari 2020 kl. 09.43

  …på tal om ”fulmedia”…

  Fulmedia använder Steve Bannons egen agent som källa:
  https://www.newsweek.com/fact-check-does-new-study-give-evidence-that-coronavirus-was-made-lab-1532068

 5. Hoppas givetvis på att det är glada nyheter för alla i farozonen, men vågar nog påstå att det ser ut som att dödsfallen inte har rapporterats in än.

  1. Så skulle det kunna vara, Tor men hur kan då fulmedia proklamera dödsfall av Covid-19 varje dag så panikartat och konstant? Varifrån får de sin statistik egentligen? Eller har fulmedia helt enkelt i uppdrag att ljuga?

 6. IVA 99% fullt i Stockholm… ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk. Ingen ljusning i sikte heller då det är långt till våren och smittan klingar av.

  1. 1. Regeringen ger miljoner till WHO och säger att ”Beredskapen god”

   2. De gamla och sjuka dör som flugor, framförallt mörkhyade. När de inte dör i tillräcklig omfattning så förvägras de syre och ges överdoser av morfin, d.v.s. aktiv dödshjälp. De verkliga rasisterna massmördar följaktligen uppsåtligen och får SD att framstå som änglar, medan SD plötsligt blir för krigsförbrytelser genom Nato, sannolikt i syfte att mörda ännu fler mörkhyade i sydliga nejder, samt stödjer israels etniska rensningar, MEN de är inte ”rasister”.

  2. Verkar vara slut på avbytare på Kameruns avbytarbänk, enligt Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen, Sven, för enligt statistiken tycks nu dödligheten sjunka. Även om Tor verkar ha rätt i att fallen rapporteras in lite sent så tycks puckeln ha nått sitt maximum vecka 47, precis som jag tyckte mig se i statistiken, men det är klart att den skulle kunna öka igen, om människor ex. tror att faran är över, samlas på Lucia, Julafton och nyår, och inte är motiverade att hålla avstånd eller inte tvättar händerna.

 7. De har blivit betydligt bättre på att få folk att överleva och korta IVA-vården. Men priset för IVA-vård är ofta högt med permanenta skador och betydande nedsättning av arbetsförmågan. Överlevnad är kanske inte alltid bästa alternativet.

  Men läget är nu så akut i flera regioner att de nu kan behöva köpa IVA från utlandet för att klara trycket. Annars väntar prioritering av patienter då de får välja bort personer som annars förmodligen hade en bra chans till överlevnad.

  Tror att enda alternativet är nedstängning av flera funktioner i samhället om vi ska klara det utan kollaps i vården. T.ex. kollektivtrafiken, barer, skolor, etc bör stänga ner direkt idag.

   1. Och tvätta händerna vid hemkomst och passa på och borsta tungan , när jag ändå borstar tänderna. Jag har nu klarat mig i många år från influensa sedan jag börjat borsta tungan.

    1. Bra. Då kanske du ska överväga att skaffa en tungskrapa?

     Kanske även bra för fulmedias journalister och andra internettroll som har sin tunga djupt upp i tarmarna på den bankmaffia som helt klart är besviken på att vi inte stänger ner hela landet?

     1. Jag visste inte ens att det fanns produkt tungskrapa. Nja, tandborste duger bra åt mig . Och ju mindre antal produkter jag avstår att köpa , så tycker jag mig vara miljövänlig.

 8. För många med sämre immunförsvar på IVA hade det hjälpt med ett stärkt immunförsvar på olika sätt men det är inte hela sanningen med covid-19. Zink är virushämmande och används i vården i andra länder mot ex. vanlig virusutlöst förkylning. Själv hade jag aldrig hört talas om detta förens SARS-Cov2 dök upp. Tar nu själv zink (och hög dos vitamin D) som profylax.

  Men i många fall, främst starka yngre, är det immunförsvaret självt som är problemet. Samma sak var det med Spanska sjukan där yngre fick en cytokinstorm som kroppen inte tålde medans äldre med svagare immunförsvar klarade sig bättre. Barn kan t.ex. få liknande syndrom som Kawasakis sjukdom.

  Eftersom de flesta inte vet om de är predisponerade för en överdriven immunologisk reaktion är det lite av ett lotteri för de som är yngre och immunologiskt starka och det är det som gör Covid-19 riktigt farligt.
  T.ex. HLA-B27, HLA-DQ2.5 och DQ-8 är antigener där en liten och normalt oproblematisk infektion kan leda till en överdriven och livslång immunologisk reaktion. MS, diabetes typ 1 och reumatiska sjukdomar utlöses ofta av en mildare infektion. Immunförsvaret kan vid Covid-19 slå på lungor, hjärta och njurar med permanenta skador som följd.

  Nästa stora problem är att SARS-Cov2-pandemin drivs av personer som är helt asymtomatiska eller har väldigt milda symtom och då är det bara total nedstängning som hjälper mot spridningen, tror att det är i senaste laget för att bara distansering ska räcka till.
  Nu är spridningen så stor i en stor del av världen och sjukvården håller på att braka samman på många ställen så jag tror inte att det finns så många alternativ kvar. Vi måste använda alla verktyg som vi har tillgängliga och om vi inte gör det så braka hela sjukvårdssystemet ihop och då drabbas alla som är i behov av vård oavsett vilket slag

  1. Bra att du tar profylax.

   Bra att du tar upp cytokinstorm för det kan även inträffa vid vaccinering. Det bör man vara medveten om särskilt om man är allergiker eller har de där vävnadstyperna som du nämner.

   Jo. Spanska sjukan, som sannolikt kom från USA, var djävlig och det är sådana event som vi bör ha god beredskap för, vilket politikeradeln och folket som ständigt väljer dem, helt evident, inte är motiverade att skydda oss mot.

   Jodå. En influensa som var hård var ex. Hong Kong och en individ som jag känner påstod att han på några veckor hade åldrats 10 år. Han vill numera trycka i sig vaccin varje tillfälle han får, men likväl kan man inte veta vad som är bäst i det enskilda fallet. Det finns, som du påpekar, massvis med parametrar.

   Som jag har repeterat till leda så måste nyttan av total nedstängning vägas mot onyttan. I Covid-19-fallet så tror jag att den är olämplig, eftersom dödligheten är låg och det goda skyddet av profylaxen c- d- och zink är billigt och evidensbaserat.

   Jag tror att frivillighet är bäst mot att stoppa smittspridning, eftersom ingen då måste ställa sig i extrem motposition.

   Distansering är nog mycket bra, såväl som vanlig handtvätt, även om vi inte bör överdriva det heller.

   För riskgrupper gäller det att vara extra försiktig givetvis, men profylaxen kommer säkert rädda massvis, av vad jag kan förstå av de evidens som finns.

   Jag tror att sjukvården ev. skulle kunna ”braka samman” eftersom media inte går ut och rekommenderar om profylaxen, men snarare skapar rädsla och panik, vilket i princip är massmord.

   Media använder inte tillgängliga verktyg, vilket du efterfrågar och anledningen tycks vara uppenbar, d.v.s. att de som kontrollerar dem vill ha det så, sannolikt för att kunna sälja tester som inte är lämpliga enligt uppfinnaren av dem, samt sälja vacciner som tillverkarna inte vill ta ansvaret för.

   Folket som betraktar fulemdierna, istället för att bojkotta dem, vill också ha det exakt så, för annars skulle de inte hjärnförsmutsa sig med dem.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s