Vetenskap – Ett äkta och synligt hot – Den jordnära asteroiden 99942 Apophis kan INTE avfärdas med beräkningar

99942 Apophis är kanske inget större klimathot, men kan ändå kräva god beredskap och/eller stor satsning på asteroidforskning, inkl. ett sätt att kunna ändra asteroidens bana, samt insikten om den möjliga viljan hos människor i sekter med tankar på världsherravälde att få den att träffa en kontinent som de ännu inte kontrollerar.

Kina planerar exempelvis att bygga baser på asteroider… även om jag personligen är mer orolig över vad USA:s och EU:s krigshetsande ”Dr Strangeloves” planerar med sina kärnvapen. Likväl så vet vi inte vad ett framtida och allt mer monopolkapitalistiskt Kina kommer hitta på om USA kollapsar i inbördeskrig, även om Kina framstår som intelligent idag.

Ungefärligt utseende av asteroiden 99942 Aphopis
370 x 450 x 170 meter stor

99942 Apophis är bara en av många gigantiska asteroider. Apophis som upptäcktes 2004 och är uppkallad efter en egyptisk orm-demon. Det har beräknats matematiskt att Apophis kommer missa Moder Jord fredagen den 13 april 2029 med ett avstånd på ca 30 000 km, d.v.s. med ca en tiondel av avståndet till månen, men vi bör inte lita på de beräkningarna, eftersom variationer i solens styrka kan påverka asteroidens bana.

Häpnadsväckande exakta mätningar som gjorts av Subaru-teleskopet avslöjade ex. att Yarkovsky effekten tydligen förskjuter Apophis bana med ca 170 meter per år. Över 50 år kan detta leda till en kollision med Moder Jord, eftersom Yarkovsky effekten givetvis kombineras med mellanliggande möten med Moder Jords gravitation.

Den är inte enda gången Apophis kommer vara nära Moder Jord. Apophis befinner sig nämligen i en bana som gör att den korsar Moder Jords bana två gånger för varje varv, under sin omloppstid runt solen på 323 dagar, samt p.g.a. detta följaktligen regelbundet kommer passera mycket nära Moder Jord.

Vid senare beräknade tillfällen, ex. 2036, bedöms närheten till Moder Jord bli mindre, men naturligtvis kan ingen veta om asteroiden kommer påverkas av något fram tills dess, ex. solen, eller en träff från en annan mindre obevakad asteroid, eller t.o.m. en mänsklig illvillig påverkan. En potentiell kollision med Aphopis kan även inträffa år 2068.

Aphopis bedöms vara 370 x 450 x 170 meter och ha en massa av ca 6.1×1010 kg. Effekten vid en kollision tros vara ett ödelagt område som är lika stort som hela Europa. Dammolnet tros av vissa kunna påverka hela Moder Jords klimat i flera tusen år, medan andra tror att det inte är fallet alls. Det  sin tur beror sannolikt på hur stor tron är på tröskeleffekter.

En träff på Jorden skulle frigöra energi på ca 1,200 megaton TNT, vilket motsvarar ca 6 gånger kraften i  vulkanen Krakataus utbrott 1883. Det utbrottet injicerade en ovanligt stor mängd svaveldioxid SO2-gas högt upp i stratosfären, som därefter transporterades över hela planeten. Krakataus utbrott 1883 ledde till en global ökning av svavelsyrakoncentrationen (H2SO4) i höga cirrusmoln. Den resulterande ökningen av molnreflektionsförmågan (albedo) reflekterade inkommande ljus från solen mer än vanligt, vilket kylde hela planeten tills svavlet föll till marken som försurande svavelsyra.

Hur mycket klimatpåverkan en träff från Aphopis skulle orsaka beror följaktligen på innehållet i asteroiden och var den träffar Jorden. Kanske skulle den inte kunna orsaka lika stora svavelutsläpp som vissa supervulkaner har gjort, ex. Tobasjön, som bedöms ha skapat en enorm klimatpåverkan, men likväl skulle en direktträff kunna vara förödande för en hel kontinent, eller skapa enorma tsunamis. Hur stor tsunamin blir lokalt, beror naturligtvis på var asteroiden slår ner.

Jordnära asteroider som Aphopis är inte den enda faran. Även om Jupiter tar bort ca 99,9% av andra asteroider som far om kring i solsystemet så misslyckas Jupiter ständigt att oskadliggöra vissa av dem. Det finns även risk för kometer, som ständigt far in förbi jordens bana i sin färd runt solen.

Och det är därför jag hoppas att du som läser detta blir motiverad att stödja och rösta för att Sverige skriver på kärnvapenavtalet, skapar en folkomröstning om ett utträde ur EU, med Nordiskt förbund som mål tillsammans med oss, samt röstar och stödjer höga framtida skatter som går till Nordisk asteroidforskning, samt en mycket bra beredskap för oss alla! Är du fortfarande orolig för klimatpåverkan p.g.a. CO2 och inte vill ha ett varmare klimat som på vikingatiden, så hoppas jag även att du går med i, samt röstar för, samt stödjer ett äkta ekologiskt hållbart parti som faktiskt kommer leda till lägre utsläpp av CO2, som en ren bieffekt, OM vi tar makten tillsammans och håller karaktären hög genom meditation!

Annons

2 reaktioner till “Vetenskap – Ett äkta och synligt hot – Den jordnära asteroiden 99942 Apophis kan INTE avfärdas med beräkningar

  1. Jag klickade på tredje länken ” sekter ………….” och kom in på Sion Vises Protokoll . När jag studerar detta protokoll var min första tanke , att detta måste vara ett fiktionsskrivande. För så planerat helvete kan väl inte existera ? Vem , vilka har initierat Sion Vises Protokoll ?

    1. Fel tråd för den frågan, men rent allmänt, för att hålla mig till ämnet, så är det nog inte den nazi-lika sionsmens hemliga protokoll den enda farliga galenskapen i världen som kan tänkas vilja att Apophis ska träffa ”de otrogna” eller ”fienden”.

      Det är bara att öppna ögonen och titta på verkligheten för att se galenskapen i fullt dagsljus, samt det faktum att människorna röstar för galenskap i enorma mängder.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s