Medicin – Grisjakten av patienter är åter tillbaka – Även läkare är drabbade

Läkarens uppgift är INTE provokation av sjuka ledsna människor till att begå självmord, såsom beskrivs i PC Jersilds bok Grisjakten. Läkaren skall dessutom arbeta med att ofta lindra och även att läka, inte ständigt tvingas komplettera uppgifter till Försäkringskassans byråkrater, eller känna att de måste vägra att skriva intyg till sjukskriva människor för att komma undan tidskrävande byråkrati, vilket läkaren Johan Månflod varnar för genom tidningen Sjukhusläkaren och Zuckerboken (som vi inte länkar till eller använder på Richard Stallmans inrådan. Vetenskapliga partiet rekommenderar istället öppna fria system, såsom GNU+Linux, WordPress, VideoPress, Jitsi och Archive.org etc.) Mer byråkratism innebär förmodligen enbart ökade kostnader, samt större risker för patienter och läkare. 

Bild på Johan Månflod
Johan Månflod

Genom att sänka arbetslösheten, sänka arbetade timmar per vecka, samt dela på samhällets goda, samt fokusera på läkning, så kommer istället allt fler människor orka med sina arbeten och få mer hälsa och välfärd tillbaka, så även läkarna. Försäkringskassans byråkrater kan, istället för koncentrationslägerkommendanters nitiskhet, som drabbar både läkare och patienter, istället övergå i positivt stödjande och motiverande arbete som uppfattas som positivt och trevligt av patienter och läkare, inte hotfullt för deras arbeten eller ekonomi.

Tidningen Sjukhusläkaren drivs av Sjukhusläkarföreningen som har ca 18 000 medlemmar av bl.a. sjukhusspecialister, professorer, docenter och högskolelektorer vid universiteten. Kontaktinfo till Sjukhusläkarföreningen här. (Via Waybackmachine, eftersom hemsidan bedömdes vara osäker av Mozilla Firefox.)

Allt detta är integrerade delar av Vetenskapliga partiets politik. Johan Månflod och andra läkare som vill åstadkomma en mer human politik och samarbete i vårt samhälle är givetvis varmt välkomna att bidra till det på en mängd olika vis, även om cancer-likt förvuxna hus, båtar, bilar och  familjer sannolikt kommer bli mindre förekommande med vår politik, eftersom Vetenskapliga partiets politik inte syftar till överpopulations-fetischism eller överkonsumtions-fetischism, men till nedväxt till ekologisk hållbarhet för barnen och framtidens generationers bästa.

Tack för tipset om den frispråkige Johan Månflod och den intressanta tidningen Sjukhusläkaren går till läkaren Anders Romelsjö på Global Politics.

En reaktion till “Medicin – Grisjakten av patienter är åter tillbaka – Även läkare är drabbade

  1. Det är ”staten”, (politikerna) och regeringens räknenissar och byråkrater som är de stora skurkarna. Man är synnerligen likgiltiga för om människor är är sjuka, hur de blivit sjuka och på grund av vad. Egentligen utreder inte F-kassorna någonting i grunden, eftersom det kan gå emot deras intentioner och mål.

    Det handlar om ekonomiska frågor och hur man kan få ner ”ohälsotalet” till ett minimum och då är manipulation, propaganda och byråkratin vägen mot målet. Verktygslådan är lagstiftandet, samt belöningsförmåner av våra gemensamma skattemedel till de läkare med urgröpt moral som ställer upp på F-kassan och statens mål. Dock köper inte alla läkare detta korrupta system, utan försöker stå fria från statens inblandning med hedern i behåll. Det hedrar dem.

    Vad den som år sjuk säger, saknar betydelse i sammanhanget. Den som inte kan leverera det staten vill och begär av (den sjukskrivne) så kommer vederbörande att utsättas för hot om indragen ersättning, byråkratisk tortyr av olika grad, eller förnedrande ”utlåtanden och ifrågasättanden”, dvs olika typer av påtryckningar. Detta med juridikens goda minne, som staten kontrollerar via socialförsäkringssystemet. Men det är politiker och tjänstemän i utskotten som lägger förslagen och godkänner regelverken.

    När våra politiska företrädare ”stulit” ( fört över ca 90 miljarder) från våra socialförsäkringssystem till andra statliga poster, genom trixande och fifflande genom jobbskatteavdrag för de rika och välavlönade, så blir kassan tom.
    Exakt vad de politiska svinen i borgerligheten har gjort. Då blir det heller ingen trygghet i socialförsäkringssystemet. Då ska den som är sjuk kastas ut ur systemet, välfärden och tryggheten.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s