Fulmedia – DN & Brandão Jönsson vilseleder om Kuba?

”6 december har också DN hakat på genom sin Latinamerikakorrespondent Brandão Jönsson. Han sitter på en bra utkikspunkt på andra sidan ekvatorn, tusentals kilometer från Havanna. För han ser sådant som ingen annan sett: han rapporterar om ”tusentals poliser som kallats in för att kväsa protesten” 27 november. En manifestation som gick helt lugnt till. Jönsson igen: ”För att styra opinionen fabricerade regimen nyheter om att konstnärskollektivet San Isidro fått stöd av USA och var fienden till revolutionen.” Det är ju något de själva skryter med, men för Jönsson är det bara påhitt. Jönsson: ”För att vinna tid har en dialog inletts med kulturarbetarna, men det är oklart vad den kommer att leda till. Kulturarbetarna har ännu inte fått träffa landets kulturminister för att diskutera bristen på yttrandefrihet inom kultursektorn.” Inte heller det stämmer. De har träffat såväl kulturministern som flera andra myndighetspersoner och kommer att fortsätta dialogen. Något som både Jönsson och exilmaffian i Miami tycker är bortkastat.” Källa: https://www.globalpolitics.se/uppror-pa-kuba/

Något som slår mig är att det inte behöver vara Brandão Jönsson som bär hela skulden, men att han kan vara utpressad av DN:s chefredaktör Wolodarski, som ev. har ändrat artikeln, eftersom Wolodarski har utsetts till Årets förvillare två år i rad. Hur det ligger till får vi väl inte reda på förrän det nazi-sionistiska fulmedia-imperiet faller sönder, eller ev. när Brandão Jönsson överger fulmedia-skeppet i ren skam?

I annat fall kan nog Jönsson göra sig beredd på att få sina mediokra verk uppstoppade på ett ställe där solen aldrig skiner, tror jag, för jag föreställer mig att ett folk, som gör revolution mot ljugande fulmedier som agerar första statsmakt, samt prisar sig själva och sina ljugande underhuggare, sannolikt kommer utkräva passande straff.

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s