USA är är ett fattigt land och svenska träskallar vill kopiera det

Bild på träskalle från Afrika iförd tomteluva nerdragen över ögonen50 miljoner människor i USA har upplevt brist på mat i år, skriver Pål Steigan via Global Politics. Om det stämmer så är propagandan om USA:s rikedom följaktligen ”den amerikansk drömmen inkl. nattmössan djupt neddragen över träskallen”. Det är alltså en marknadsliberal träskalledröm som många liberaler, libertarianer, republikaner och demokrater säkerligen har. Samma orealistiska dröm har sannolikt även deras motsvarigheter i Sverige och i världen, men det är en dröm som i så fall inte har mycket med den evidenta verkligheten att göra.

Men i sann vetenskaplig anda måste vi naturligtvis ifrågasätta statistiken och försöka leta upp verkligheten i USA och se efter, samt ha ett öppet kommentarsfält så att vi kan bli motsagda, så att vi inte själva drömmer!

Så, jag söker upp den amerikanska drömmens egen högborg, The Economist, ägd av några av USA:s rikaste människor, som liksom personifierar den falska drömmen, samt genom sin tidning leder (eller vilseleder) många andra rika ledande ekonomer i världen. The Economist har skapat en video som heter ”Why is there still poverty in America?” som även ligger på tuben.

I den videon finns det ett diagram som visar hur beskattning och bidrag till fattiga människor sänker nivån av fattigdom i olika länder, men att USA nästan är lika dåliga på att beskatta och ge fattiga bidrag som Costa Rica är, medan Finland (inte Sverige) får beröm.

En annan sak jag noterar i videon är att det främst verkar vara kvinnor med många barn som är fattiga i USA, samt att kläder och blöjor är en mycket dyr utgiftspost för dem. Olika former av lättillgänglig familjeplanering vore följaktligen en rimlig väg framåt för mindre utgifter, vilket även är i linje med Vetenskapliga partiets rekommendationer och Georgia Guidestones rekommendationer i USA, men kanske inte i vettlösa sektledares intresse?

Bild på plånbok med sedlar av Euro och Kronor som sticker upp ur en plånbok med texten BAD MOTHER FUCKERI videon säger en politiker att USA nu upplever den största ojämlikheten på 100 år, samt att fattiga människor inte är engagerade politiskt, heller inte har pengar att ge till sina kandidater. Eftersom källan, The Economist, ägs och kontrolleras av världens rikaste familjer, så är det svårt att betvivla att det är sant, eftersom att poängtera det knappast är i deras kortsiktiga intresse rent ekonomiskt, men kanske de här ekonomerna har börjat tänka längre än näsan räcker? Världens rikaste människor tycks alltså vara för höjda skatter som skall gå till bidrag till fattiga? Varför är det så?

Jag ställer upp olika hypoteser:

  1. De vill kanske betala skatt för att minska sin egen rikedom, men vill att alla andra rika också ska göra det samtidigt?
  2. De har redan skaffat egna kryphål för att slippa betala skatt och vill att andra rika eller medelklassen ska betala för underklassen, medan de själva blir ännu rikare på medelklassens bekostnad?
  3. De vill undvika de farliga konsekvenserna av fattigdom som skapar kriminalitet och otrygghet även för dem?

Hypotes 1 verkar inte särskilt trolig, eftersom dessa rika individer i så fall genom kampanjbidrag till riktig vänster i USA, exempelvis Tulsi Gabbard eller Bernie Sanders. I så fall skulle vi också se positiv uppmärksamhet för dem, genom de medier som de äger i världen, istället för dagens mörkning av dessa äkta vänsterpolitiker. Vi skulle heller inte se kontraproduktiva satsningar på Wallstreet-lojala hycklare och välkända kycklinghökar.

Kycklinghök [Chicken Hawk] är en politiker eller annan person som hetsar till krig, eller förespråkar krig, utan att själv ha haft erfarenheter av krig, eller t.o.m. har undvikit att bli inkallad till krig. Källa: https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Chicken%20Hawk

Ekonomerna skulle i så fall faktiskt kunna ställa om USA:s politik via sina medier, så att det börjar ske en progressiv beskattning som fungerar, men dessa rikaste i världen ger inte den äkta vänstern den uppmärksamheten i rimlig mängd. Den uppmärksamheten går istället till en typ av kandidater som sannolikt inte kommer lösa problemet, eller sannolikt kommer förvärra problemet, ex. genom att satsa skattepengarna på krig, d.v.s. kycklinghökar i Demokraterna.

Följaktligen verkar hypotes 2 och 3 vara troligare förklaringar, och/eller kanske någon annan okänd anledning. En sak som tyder på kryphålsteorin är jakten på Donald Trumps deklarationer, d.v.s. att rika helt evident har kryphål i USA som de rika själva och deras korrumperade kandidater inte tänker täta, samt att USA inte bekämpar skatteparadisen i USA, ej heller bekämpar andra skatteparadis, lika lite som de rike och deras korrumperade politikeradel i EU gör det.

Praktiska råd för fattiga föräldrar

För att mildra kvinnorna och barnens fattigdom något direkt så vill jag rekommendera tidig potträning, vilket rekommenderas av Helena Bergqvist, psykolog vid Barnspecialistmottagningen på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, enligt en artikel i Vi Föräldrar.

Tidig potträning är något som jag själv fick uppleva glädjen av, för min mor trodde inte på blöjor och var inte rädd för lite missöden här och där, som bl.a. drabbade mattor, så tag bort mattorna först! Jag tror att min mor har en bild när jag lyfter träningspottan, vilken ser ut som en liten stol med löstagbar potta. De finns en mängd olika varianter, även pottor som ser ut som leksaker noterar jag på nätet och de borde även kunna gå i arv och kunna säljas vidare om de är stabila och gjorda i hållbara material.

Jag ser även att det finns miljövänliga engångsblöjor och byxblöjor tillverkade av allergivänliga och nedbrytbara material som är skonsamma för både barn och naturen, såväl som miljövänliga tvättbara blöjor som säkerligen kan spara en hel del pengar.

Rent politiskt i Sverige så vill jag även rekommendera alla att berätta det här för vänner och bekanta! Dela detta på olika sociala medier och via e-post, samt rösta på äkta vänsterpartier som bryr sig om barnen och framtidens generationer långsiktigt på riktigt!

Stöd på detta vis hjälpsamma partier som dessutom är hjälpsamma mot andra vänsterpartier och är öppna för att samverka med dem för att kunna ta ledarskapet, såsom Vetenskapliga partiet är öppet för samverkan genom Valsamverkanspartiet! Då tror jag att vi kan skapa ett mer jämlikt samhälle med en balanserad population och lyckliga barn. Rösta rätt när du befinner dig i en demokrati alltså!

eugene_v_debs_80x80”Jag röstar hellre på något jag vill ha
även om jag inte får det än att rösta på något
som jag inte vill ha och få det.”
/ Eugene V Debs

eugene_v_debs_80x80”I’d rather vote for something I want
and not get it than vote for something
I don’t want, and get it.”
/ Eugene V Debs

Om ni kvinnor dessutom skaffar barn, så gör det med rätt slags män! Var inte kortsiktiga och naiva! Låt er inte vilseledas av det yttre, bling-bling eller mäns lena trutar! Skaffa barn med män som bryr sig om barnen och framtidens generationer på riktigt! Män som bör leda och som ni bör stödja och följa!

Lita inte blint på hundar med rosor!

Gå inte enbart på passionerad känsla eller att någon man påstår sig älska just dig och bara dig, i ett passionerat självbedrägeri, för passion är inte samma sak som äkta kärlek! Välj inte den mest storvulna eller dominante, likt en babianhona! Var skeptiska! Använd hjärnan också, inte bara underlivet! Var väl medvetna om psykopater som säger allt ni vill höra i jakten på er tillit!

Kvinnor i grupp, som väljer en bra man tillsammans, som de delar på systerligt, är förmodligen en bättre lösning rent etiskt och moraliskt, anser jag, med tanke på att jag har träffat så många riktigt korkade män på sistone, män som inte bryr sig om samhället alls, inte ens bryr sig om varann eller sig själva på riktigt, samt följaktligen högaktningsfullt skiter i barnen och deras framtid, samt spenderar enorma mängder tid på sexuellt avvikande porrsidor på nätet.

Visst har dessa män kanske pengar från övertidsarbete, eftersom de inte ens försöker vara solidariska med de som är arbetslösa, men dessa pengar spenderas dessutom ofta på fyllefester eller stora onödiga bilar. Dessa vettlösa män kommer sannolikt aldrig kunna stödja barnen eller framtidens generationer med något mentalt friskt som kommer gynna barnens utveckling pedagogiskt, psykologiskt eller moralfilosofiskt. De kommer kanske t.o.m. mörda barn i sin rattonykterhet eller våldsamhet på fyllan. Så välj bättre män, tjejer! Var generösa med sådana mäns gener till väl utvalda väninnor och hjälp varann likt systrar och samverka! Då kommer ni bli starka och barnen kommer bli intelligenta. Ni kvinnor själva, tillsammans med rätt slags män, kommer då sannolikt få leva i ett himmelrike på jorden!

Det finns även egoistiska kvinnor som ser sig själva som ”bitches” har jag märkt. De gottar sig i ett aggressivt vulgärt beteende och/eller super, i tron att det skulle gynna dem, eller ler falskt med munnar som liknar röven på hönor. Till dem vill jag bara säga att er falskhet och ert eget hat enbart skadar er själva och ert företag. Att vara falsk och att hata är som att ta upp brinnande kol för att kasta dem på någon. Ni bränner er själva.

Gör istället allt för att bli äkta, positiva och snälla på riktigt! Positivitet är inte enbart ett mått på mental friskhet. Ni kommer även må utmärkt, sannolikt lyssna bättre och även sälja mer, eftersom äkta välvilja faktiskt känns. ”Snäll” betyder inte samma sak som att vara naiv eller att inte kunna säga nej, eller att inte kunna ta betalt. En ljusterapilampa kan hjälpa er att lyckas må bättre, såväl som meditation, vilket kan kombineras.

Det finns väl bara en sak man inte behöver vara snäll emot och det är väl girigbukar, massmördare och träskallar med mössan fullt medvetet neddragen över ögonen. Eller vad anser du?

Mer intressant:

”How poor people survive in the USA | DW Documentary”

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s