Kritik – Sky News Australia – Kineser infiltrerar och spionerar på väst

Sky News Australia påstår sig ha fått tag på läckta data från det kinesiska kommunistpartiet. Sky News Australia ägs till största delen av den skandalomsusade Rupert Murdoch, som är känd för omoraliskt beteende och tabloidjournalistik, alltså inget som urskiljer denna media från de flesta andra tabloidbalskor i väst.

Tabloidblaskor försöker naturligtvis få det att låta när katten skiter, som min morfar brukade säga, eftersom det ökar lösnummerförsäljningen och ev. presstöd. Jag ställer mig följaktligen några logiska följdfrågor till det som Sky News Australia påstår.

Det första är naturligtvis om andra länder inte spionerar i Kina som ligger i framkant på mycket? Svaret är nog att andra länder spionerar i Kina, följaktligen är detta ingen stor nyhet. Länder (och företag) har spioner, men det är ingen nyhet, men alla länders medborgare är heller inga spioner.

Det andra är om kineser inte får vara med i vilket parti de vill, eller om människor med partipolitiska åsikter inte ska få anställas, äga eller leda företag? – Naturligtvis måste de få göra det, eftersom allt annat vore diskriminering. Det betyder naturligtvis inte att de får bryta mot företagens sekretessavtal eller mot nationella lagar, eller att de skulle vara mer benägna att göra det än människor med andra politiska åsikter.

Är kommunister lojala med företag eller med Kina eller med USA? – Vi har i Sverige en f.d. statsminister som ex. sitter som senior rådgivare för Bank of America Merril Lynch idag. Om han har varit illojal mot Sverige eller mot banken är i min värld inte en fråga om hans partitillhörighet, även om jag ogillar Moderaternas politik, men en fråga om polisarbete tills han ev. döms, ex. för folkförräderi enligt brottsbalken.

Samma sak var det när jag arbetade med JAS 39 Gripen som ingenjör, samtidigt som jag var med i Miljöpartiet. Det betyder INTE att min lojalitet med vare sig SAAB AB eller partiet komprometterades i det läget.

Visserligen tjänar SAAB AB pengar om det blir krig om det leder till fler sålda JAS-plan och visserligen är både jag och Miljöpartiet för världsfred, men för min egen del anser jag att världsfred betyder trovärdiga nationella försvar i alla nationer, samt neutralitet och alliansfrihet, samt mycket god beredskap och värnplikt, samt att ett helsvenskt flygvapen, med all sannolikt, är en mycket viktig del av svensk beredskap.

Som demokratisk socialist anser jag dessutom att staten skall köpa upp SAAB AB så att ingen privatperson tjänar så mycket pengar på krig att de vill bedriva krig i världen, likt USA:s militärindustriella komplex och andra bombliberaler gör idag, men det betyder naturligtvis inte någon vilja till illojalitet mot vare sig SAAB AB eller världsfred, faktum är att jag gillar både JAS 39 gripen och bilen SAAB som svenska ingenjörer har skapat. De är inte enbart vackra, men fantastiska, anser jag, även om jag som svensk ingenjör, som har arbetat på JAS-planet och har ägt en mycket komfortabel SAAB, naturligtvis är väldigt partisk.

Om det är något som måste ifrågasättas så är det min illojalitet mot Miljöpartiet, men den illojaliteten bygger på att de inte svarar på mina frågor och far med osanning på stadens gator, vilket har gjort att jag har förlorat min lojalitetskänsla mot Miljöpartiet, men min poäng är att lojalitet beror på en mängd olika faktorer, inte enbart på nationalitet eller partitillhörighet.

 

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s