Kommer Texas att lämna USA p.g.a. ignorerat valfusk?

Får Texas göra det? Min egen tolkning är att Texas, samt fler stater i USA, både kan och bör göra det, eftersom demokratin i USA har stulits av fåtalet stater och av högsta domstolen i USA. Demokratin var redan dålig i USA, men den lilla demokrati som fanns har nu stulits helt och hållet, vilket borde få alla parter i USA att lyfta på ögonbrynen, även demokrater som tror på demokratiska principer, naturligtvis.

Det finns heller inget skrivet i USA:s konstitution om att Texas inte får lämna USA och i lagliga sammanhang så är naturligtvis det som inte är uttryckligen förbjudet alltid tillåtet och är det tillåtet för Texas så är det sannolikt tillåtet även för andra stater i USA.

Kan Texas klara sig utan USA? -Ja. Texas har tillgång till havet som förbinder Texas med resten av världen, så ev. sanktioner från USA behöver inte förhindra texanerna från deras frihet från kycklinghökarna i ”demokraterna” i washington, eller kycklinghökarna i andra stater, som har fuskat bort demokratin i USA.

Kan texanerna försvara sin nation vid en ev. invasion av krigsförbrytare ur USA:s armé. – Jo. Förmodligen. Vapentätheten i Texas kan liknas vid den vi hade i Sverige innan korruptionen tog över Sverige. Texas vapentäthet, samt kunskap i att använda vapen, kan jämföras med den vapentäthet och kunskap som finns i Schweiz. Följaktligen är Texas sannolikt ointagligt. Vilken normalt funtad medborgare vill förresten mörda andra medborgare?

Jag håller inte med Donald Trump om följande:

Bild på Donald Trump“Om vi inte drar upp bedrägeriet med rötterna, det kolossala och fruktansvärda  bedrägeriet som har inträffat i vårt val 2020, så kommer vi inte ha något land mer,”
/Donald Trump

Bild på Donald Trump“If we don’t root out the fraud, the tremendous and horrible fraud that’s taken place in our 2020 election, we won’t have a country anymore,”
/Donald Trump Source: https://www.breitbart.com/politics/2020/12/05/survey-only-26-congressional-republicans-definitively-acknowledge-a-biden-victory/

Anledningen att jag är oenig med Trump är följande:

 1. USA:s demokrati är ett bedrägeri från början till slut, dels p.g.a. medias ägarförhållanden och mörkningar av kandidater, men även p.g.a. valsystemets utformning. USA är dessutom en plutokrati, som Noam Chomsky påpekat, eftersom systemet bygger på helt öppen korruption. Detta faktum skiljer sig inte nämnvärt från EU, där antydan om korruption mestadels läcker ut i George Soros dokument och ev. kan skönjas i positioner då den politiska karriären är slut.
 2. Även om USA kommer förlora stater, som träder ut ur den odemokratiska unionen, så kommer landet ligga kvar på exakt samma ställe, men det kommer sannolikt upprättas nya handelsavtal mellan staterna. Skattefusk-paradisen Delaware och Washington kommer sannolikt missgynnas av detta, medan de flesta andra stater sannolikt kommer gynnas, vilket skulle bli samma konsekvens om EU:s stater upplöstes. Tullarna kommer upp, ungefär som de vi har mellan Norge och Sverige, d.v.s. ett trevligt litet exotiskt inslag på resan till den kära grann-nationen, med risk för att åka dit för smuggling av godis, kött eller trevliga lusekoftor stickade av  granna trevliga norskor i ullsockar.
 3. För att få ordning på demokratin och bli av med bedrägeriet, så måste förmodligen både USA och EU upplösas och ett nytt demokratiskt system måste då införas, genom vilket Abraham Lincolns bevingade citat kan realiseras.

abraham_lincoln_80x80”Demokrati är
[den mentala] styrningen av folket,
av folket [självt], för folket.”
/ Abraham Lincoln

abraham_lincoln_80x80”Democracy is
the government of the people,
by the people, for the people.”
/ Abraham Lincoln

Det är ju inte riktigt fallet idag i EU eller i USA, eller hur?

9 reaktioner till “Kommer Texas att lämna USA p.g.a. ignorerat valfusk?

 1. Ett nationellt självbestämmande för Texas är höjden av demokrati. Överstatlighet fungerade inte i Sovjetunionen och kommer inte att fungera i EU eller USA. Överstatlighet är en kostsam egenskap för varje individ. – Ja till demokratisk nationalism. – Nej till central överstatlighet!

 2. “If we don’t root out the fraud, the tremendous and horrible fraud that’s taken place in our 2020 election, we won’t have a country anymore,”

 3. Tror att domen kommer att bli hård mot de enstaka individer inom republikanerna som verkar för splittring av USA. Fler och fler inom staben och partiet är trötta på Trump och oroliga för hans psykiska hälsa. Hans utbrott och brist på kontakt med verkligheten tyder på att allt inte står rätt till och att ett sammanbrott kan vara nära.

  Han har en hel del stämningar att vänta för hans privata affärer och tanken på att gå från världens mäktigaste man till dömd brottsling är nog knäckande. Han har heller inte presenterat några bevis för fusk utan har förgäves hoppats att mäktiga vänner som han själv har tillsatt skulle rädda honom i hans stämningarna. De allra flesta av dessa vänner har vänt honom ryggen och det skapar nog panik hos Mr Trump.

  Det blir spännande och se vad som händer när han avgår i januari.

  1. Krigshets eller krigshets i ledningen av USA gör ingen större skillnad, tror inte jag. Nedsättande epitet och snabbproducerad propaganda i syfte att undergräva den ena parten, samt att inte ta uppenbart valfusk på allvar, liknar tyvärr bananrepublik. Jag hoppas att Sverige aldrig hamnar i det läget. Då är nog inte revolutionen eller inbördeskriget långt borta. I bästa fall kan det bli så att Pence får vara tillfällig president ett tag innan omval i de stater där valfusket har härjat fritt. Det kan ev. förhindra inbördeskrig.

 4. …om jag varit spelare hade jag satsat mina marker på att han söker asyl i Arabistan :-)

  Kom ihåg vart du hörde det först.

  1. Själv tippar jag på Israel, men han är givetvis populär hos både krigiska wahhabi-islamister och bland krigiska nazi-sionister, så visst kan du få rätt.

   Det som talar för Saudiarabien är väl kanske möjligheten att få ha flera fruar, för han gillar ju kvinnor, medan Israel kanske kan glädja dottern som prompt verkar vilja skära i sina gossebarns genitalier och göra dem till judar.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s