Kritik – Kajsa Ekis Ekman skapar bråk i vänstervagnen

En mycket bra artikel av Kajsa Ekis Ekman i Aftonbladet, inledningsvis, och jag funderade länge på varför de tog in den när jag läste innehållet i den. Svaret verkar komma på slutet.

Artikeln släpptes med all sannolikhet in eftersom den först gör att de flesta av oss i Global Politics kommentarsfält nickar instämmande, liksom lockas upp på Ekis försäljarvagn, men i slutet skapar Ekis konflikt mellan oss så att det blir bråk i vänstervagnen.

På så vis gynnar Ekis exakt de globalister som äger Aftonbladet och det är just ägarförhållandena som gör att jag egentligen inte vill länka till Aftonbladet, men gör ett undantag, för att Ekis ev. ska se min kritik och ha en chans att göra rätt innan revolutionen börjar på allvar.

Sund nationalism hos arbetare jämställs alltså nästan med nazism, i alla fall underförstått, vilket är ett vanligt trix från DN:s förvillare och andra luspudlar i kaviarvänstern och kaviarhögern.

Trixet kallas för ”associationsskuld”, i detta specifika fall kallas det för ”nazistargumentet”, men detta trix är att ignorera vänsternationalismen som har befriat Vietnam från USA och har befriat Sydafrika från apartheid, samt gjorde att Sverige ganska länge hade både välfärd och god beredskap, samt tog emot riktiga flyktingar från Chile som dessutom kom in i samhället kvickt eftersom vi hade låg arbetslöshet.

Vänsternationalister ville naturligtvis inte ha in kriminella eller kulturer som avvek från det typiskt svenska allt för mycket, med motiveringen att det skulle skada invandrarna själva, vilket är lätt att förstå om man har en fullt fungerande hjärna.

Vänsternationalisterna ville heller inte ha vettlös massinvandring, eller vettlös social turism, tills denna fina form av patriotisk nationalism försvann p.g.a. mediernas ägarförhållanden och folkförräderi plötsligt blev samma sak som “godhet”… märkligt nog.

Ignoransen är inte attraktiv, särskilt inte eftersom Ekis och många andra journalister säkerligen vet bättre än att använda simpla argumentationsfel, samt att felet verkar vara medvetet, vilket faktiskt gör det hela en smula misstänkt.

5 reaktioner till “Kritik – Kajsa Ekis Ekman skapar bråk i vänstervagnen

 1. Tråkigt att även Kajsa har bytt åsikt , från att tidigare varit vänsternationalist. Men hon jobbar som skribent med tidningen ETC . En tidning som alltid förespråkat internationalen oavsett vilket sorts internationalismen som har den agendan. Huvudsaken för tidningen ETC är att jaga bort allt nationellt tänk. Även om detta tänk kommer från vänstern. Men troligtvis har Kajsa fått rätta mun efter kappsäck. Den som äger tidningen ETC kan naturligtvis inte tillåta att avlöna en skribent som motarbetar tidningens agenda dvs internationalismen typ globalismen. Tidningens agenda är att motverka allt nationalistiskt tänk. Och för det får tidningen statsstöd.

  1. Jag förstår vad du menar, och visst är dessa tidningars beteende tragiskt, men internationalism är i min värld inte samma sak som imperialistisk globalism, men två distinkt olika saker.

   Även om jag tror att vi båda vill stödja den internationella institutionen FN, och UNHCR:s internationella solidariska stödarbete i andra nationer, särskilt om de vore demokratiska, d.v.s utan stormakters vetorätter, så är vi inte för den globalistiska politik som skapar sanktioner, konflikter, krig och oreda i världen.

   Samma sak är det med respekten för andra kulturer. Respekt kan man ha utan att förstöra sin egen kultur genom s.k. reaktionär ”mångkultur”.

   Klart att vi inte behöver klanka ned på sekteristers vilja att skära i barns genitalier, våldta flickebarn och göra dem gravida i andra kulturer, med andra lagar, så länge de inte försöker införa sådant i vår egen nation och därigenom begår våld på vår egen vetenskapliga kultur.

   Internationalism innehåller ordet nationalism. Det är som cellerna i en kropp som interagerar, men cellerna håller ändå på sin egen integritet med en cellvägg som väljer vad som skall släppas in och vad som skall bekämpas eller vad som skall transporteras ut genom cellväggen.

   1. Tack Martin för din kommentar. Jo. Det är viktigt att bena ut internationalismen i dess delar, för internationalismen delar sig i olika egenskaper, precis som nationalismen gör det.

    Vi som är bildade inom vänstern ser kapitalismens högsta stadium, imperialismen, som en slags internationalism, medans arbetarrörelsen förhållningssätt tidigare har varit att hugga av bläckfisken armar (den kapitalistiska imperialismen) genom att hävda nationellt självbestämmande.

    Nationellt självbestämmande är det mest optimala vad gäller demokrati och ekonomisk integritet. Ekonomisk integritet får man genom att stödja nationell cirkulationsekonomi i första hand, i vilken den egna befolkningen har prioritet nummer ett.

    Svensk internationalism, till höger och vänster, har inget starkt stöd hos svenska folket, särskilt inte nu när EU utmanar svenska folkets allemansrätt.

    1. Ja, de är bråkiga de där globalisterna i vänstervagnen. De är även bråkiga i högervagnen vad gäller globalismen. När ska vi nationalister (högerdemokrater som vänsterdemokrater) förena oss i det att den antirasistiska nationalismen får stark medvetenhet inom arbetarklass och stark medvetenhet hos företagare?

     Denna symbios skulle bli en käftsmäll gentemot det politiska klientel som totalt är involverade i globalismen, samt i och med detta är totalt oförmögna att stärka svenska medborgares välmående. Ett ja till svensk demokratisk nationalism är detsamma som att stärka svenska medborgares ekonomiska välmående. Då skulle vi slippa betala 40,5 miljarder årligen till EU.

     Vi svenska medborgare skulle dessutom slippa betala direkta skatter till EU, såsom skatt på plaster och digitala skatter m.m. – Har vi svenska skattebetalare hur mycket pengar som helst att betala direkta skatter till EU? – När ska skattebetalares förening protestera? – Varför upplyste inte JA-anhängare till EU inför folkomröstningen om medlemskapet till EU 1994 att du och jag, utöver medlemskapets avgift till EU på nuvarande 40 miljarder, ska betala ytterligare direkta skatter till EU via moms?

     Både moms i Sverige till svenska staten och moms (mums) till EU? Dubbelbeskattning vad gäller moms. Swexit är enda botemedlet att inte dubbelbeskattas vad gäller moms. Swexit = Sverige ut ur EU!

     Så kan svenska medborgare återgå till svensk cirkulär ekonomi , vad gäller svensk köpkraft, så att svenska företagare får bättre förutsättningar att leva vidare.

     Svenskhet är ingen speciell romantisering, utan framförallt en egenskap för ekonomisk överlevnad. En slags nationell sammanhållning vad gäller svenska kollektivavtal och företags rätt att i symbios starta företag.

     Jag har alltid förvånat mig över svenska politiska globalister, som är mer intresserade av utländsk ekonomisk globalism, men är totalt ointresserade av svenska medborgares ekonomi. Men, det är väl som så, att vissa lever i det blå och vi vänsternationalister och högernationalister lever i vår ekonomiska verklighet.

     1. Ja, det är synd om de bråkiga, samtidigt får man komma ihåg att de är missnöjda med dagens högerpolitik, men kanaliserar sitt hat mot de som faktiskt inte har skapat problemet. Tyvärr är det enbart högern som verkar vakna så sakta, medan vänstern har gett sig fan på att sussa vidare med hårt stängda ögon.

      Jag skulle vilja plocka bort antirasismen ur ekvationen, eftersom den fokuserar på ras, vilket på sätt å vis är rasism i sig självt, men även för att den inte kommer hjälpa de arbetare som p.g.a. politiken är drabbade av rasistiska känslor och därför absolut inte behöver några antirasister som vägrar förstå vad de är drabbade av, eller varför, för det är helt naturliga känslor som inte är alls trevliga att ha, precis som hatet mot de som är drabbade är djävligt kontraproduktivt och elakt, förutom att hat dessutom aldrig känns bra. Alltså bort med antirasismen och in med medkänsla och sympati med de som har drabbats av den vettlösa politiken! För mig är detta förhållningssätt ”medvetenhet” i ordets verkliga betydelse.

      Jag tror endast på en symbios som löser problemet sakpolitiskt via Valsamverkanspartiet, men det är faktiskt tveksamt om medverkande högerpartier är en lösning på problemet, eftersom hela det politiska spektrumet redan har vandrat extremt högerut på den socialpolitiska skalan, med följden att ojämlikheten har ökat enormt de senaste 30 åren. Det är denna högers ojämlikhet som är hälften av problemet, eftersom den skapar kriminaliteten som i sin tur skapar rasistiska känslor. Fler högerpartier än de 8 vi redan har vid makten behövs följaktligen inte.

      Högerfolk tenderar dessutom att vara så pengakåta att de väl vid makten säljer sig till globalismen och imperialismen, så även SD, som nu är för både EU och Nato, vilket jag varnade för. Man kan aldrig lita på gamla kortsiktigt giriga moderater eller kanslihushöger. Det är uppenbart. De bryr sig inte om dig, om naturen eller om framtidens generationer. De är totalt oförmögna att stärka svenska medborgares välmående.

      Och det är därför jag tror att vänsternationalismen är svaret, med tilläggen god beredskap och ekologisk hållbarhet, men framförallt måste man stå till vänster socialpolitiskt, i förhållande till dagens politiska spektrum av höger-clowner.

      Svenska skatter ska naturligtvis främst tillfalla Sverige, även om de syftar till miljöriktig omställning! Svenska folket vill ha ett hederligt Nordiskt förbund, mycket hellre än ett korrupt EU. Det är mitt intryck när jag talar med människor. Även Folkrörelsen Nej till EU bekräftar detta.

      Ordet ”Swexit” kan skrämma den fege svensken, så var alltid noga med att tala om nordiska samarbeten och ett Nordiskt förbund samtidigt, men undvik ordet ”union”, för den ekonomiska konstruktionen vill vi inte ha, eftersom frihandel leder till ”race to the bottom”!

      Se även upp med partier som påstår att de varken är höger eller vänster! Det är naturligtvis ren vilseledning från den plattskatte-höger som leder de där partierna.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s