Marknadsliberalt samtal om ingenjörsmässigheten i svensk politik

Låt mig rekommendera ett MYCKET intressant samtal med Ulf Kristersson & Jan Emanuel Johansson om ingenjörsmässigheten i Svensk politik. Klippet heter ”SVERIGE-SAMTAL 2: Ulf Kristersson & Jan Emanuel

Jag kallar mig en vänsternationell demokratisk socialist, och som maskiningenjör så försöker jag vara ingenjörsmässig, men håller ändå, till stor del, med alla de här marknadsliberalerna i vad de säger i diskussionen, som levereras via hemsidan som tillhör libertarianen Henrik Jönsson, som är entreprenör och samhällsdebattör.


(Det går tyvärr inte att ladda ned klippen med youtube-dl, så för att betrakta klippet/klippen så tvingas jag köra okänd ofri kod på den dator som jag vill betrakta klippet på. Jönsson har nämligen använt sig av den klandervärda plattformen Youtube, som inte erbjuder nedladdning av öppna fria filformat, såsom Archive.org gör åt Vetenskapliga partiet. Som tur är så har jag en riktig bajsdator att köra Javaskript på och då kör jag inte koden på ett admin-konto heller, på inrådan av en dataingenjör, på tal om ”ingenjörsmässighet”.)


Till saken! Kanske kommer det till slut bli nödvändigt att Socialdemokraterna och Moderaterna gör exakt det som Johansson drömmer om:

Jan Emanuel”I min dröm, så skulle det t.o.m. vara så att, varför går inte vi tillsammans? Varför går inte Sossarna och Moderaterna tillsammans och bildar en koallition för att visa för Sveriges bästa, och ta bort dom här ideologiska skygglapparna, få bort dom här knaspartierna, få bort Centern och det tokiga Miljöpartiet? Så kan vi ju rädda saker och ting tillsammans.”
/ Jan Emanuel Johansson

Båda partierna, som de tillhör, är ju faktiskt extremt marknadsliberala, även Sossarna, som strax efter mordet på Olof Palme blev för den oreglerade EU-frihandeln och den fria EU-rörligheten som undergräver välfärden, samt länge inte har kunnat hålla tätt på våra gränser mot illegal människosmuggling av icke-flyktingar och icke-barn, droger och vapen, till synes för att gynna marknaden med billig arbetskraft tillsammans med Moderaterna, samt för att skapa kriminalitet och kaos.

Båda partierna, som de tillhör, samt INTE har fraktionerat eller lämnat, har faktiskt varit precis lika ”naiva” om det ”öppna hjärtat”, OM det nu var ”naivitet” och inte mutor från George Soros, eller mutor från någon annan amerikansk storbank som har gynnats av asylbaronsindustri, globaliseringen, ”öppna hjärtan”, stängd hjärna och asylkaos och asylbaronsindustri i EU.

En fråga som uppkommer är hur man kan vara kvar i dessa partier, när dessa partier har varit extremt naiva så väldigt länge? Hur kan debattörerna, när de ev. vaknar upp (jag betonar eventuellt vaknar upp) och erkänner detta naiva faktum, hur kan de då drömma om nytt förtroende pang bom? Är då inte förtroendet förbrukat p.g.a. denna naivitet, eller det faktum att de underkastade idiotin så länge, även om truten är tämligen len nu, så len att t.o.m. jag nickar instämmande? Detta frågar jag mig.

Hade det inte varit hederligare av dem att göra utbrytningar ur dessa båda partier långt tidigare och erbjuda folket nya valsamverkande alternativ, eller om man nu är marknadsliberal, helt sonika ha gått med i det extremt marknadsliberala SD? Ja. Det är väl de frågorna som jag liksom saknar. Var de rädda för media-drevning? Var de rädda för bestraffning genom personangrepp? Fick de andra order genom frimurarorden? Var de rädda för kulor inifrån från Dekorima-mannen?

Johansson ställer en bra fråga om varför olika Svenska regeringar inte ger människor jobb. Han verkar vara lyckligt naivt omedveten om att dagens marknadsliberala frihandelspolitik går ut på att skapa en hög arbetslöshet i syfte att trycka ned löner. Principen kallas för ”race to the bottom” eller på svenska ”underbudspolitik”.

En annan sak jag vill uppmärksamma alla om är att alla som är ”vänster” eller anser sig tillhöra ”den gröna rörelsen” inte tillhör tokiga knaspartier alls. Här finns det ex. några potentiella alternativ, varav åtminstone några borde kunna upplevas som riktigt intelligenta, i jämförelse med dagens riksdagspartier, om de bara kunde valsamverka mot 4%-spärren:

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s