Glada Nyheter – Journalismens frihet segrar – Julian Assange sannolikt fri under veckan

Den tidigare hårt kritiserade domaren Vanessa Baraitser var i sitt uttalande på USA:s sida på flera viktiga punkter, men drar ändå den fullkomligt intelligenta och humana slutsatsen.

Utlämning av en fredlig grävande journalist till USA:s tortyrkamrar, med stor risk för självmord även om Assage har grävt lite djupare än vad USA:s korrupta krigshökar vill, är givetvis helt orimligt, eftersom det som hjältejournalisten har grävt fram har ett mycket stort allmänintresse, samt har potential att bidra till alla nationers vilja till trygghet och världsfred. Assange har också ansträngt sig för att inte enskilda individer ska komma till skada. Tortyren han har fått genomgå är ett straff i sig som är helt orimligt, eftersom han istället borde prisas.

Idag är ordet ”frihet” inte en floskel, men kommer Assange någonsin bli mentalt fri efter den tortyr som han och hans familj redan har utsatts för? Personligen tror jag inte att den frihetskänslan kommer förrän något senare, då genom vår gemensamma kamp för världsfred, när vår gemensamma kamp börjar leda till allt färre krig och nedrustning av aggressiva vapenslag, ex. nedrustning av kärnvapen, samt upprustning av små länders defensiva konventionella moderna totalförsvar som i Norden innebär samövningar med våra nordiska grannländer Finland, Norge och Danmark och andra länder i vårt närområde som går samma väg och vägrar kärnvapen på sina territorium.

Assange utlämnas inte: Seger för yttrandefrihet!!” skriver Global Politics

Julian Assange will make a fresh appeal to be released from prison this week” skriver The Guardian

 

Annons

2 reaktioner till “Glada Nyheter – Journalismens frihet segrar – Julian Assange sannolikt fri under veckan

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s