Varför är det hög risk för inbördeskrig i USA?

Det beror på att ca 40% av alla i USA tror att tillräcklig mängd röstfusk inträffade för att påverka utgången. Källa: YouGov November 8 – 10, 2020 När sedan rättsinstanserna inte tar denna misstro på allvar och utlöser nyval eller inleder utredningar så leder det till den situation som che Guevara beskriver så här:

Bild på Che Guevara”Där en regering har kommit till makten genom någon form av folkomröstning, falsk eller inte, och åtminstone bevarar ett intryck av rättsstatens principer, kan gerillans utbrott kan inte främjas, eftersom möjligheterna till en fredlig kamp ännu inte har uttömts.”
/ Che Guevara

Bild på Che Guevara”Where a government has come into power through some form of popular vote, fraudulent or not, and maintains at least an appearance of constitutional legality, the guerrilla outbreak cannot be promoted, since the possibilities of peaceful struggle have not yet been exhausted.”
/ Che Guevara

USA:s röstprocess liknar en valfuskande bananrepubliks, eftersom det inte är folket självt som räknar rösterna. Det gäller även i Sverige tyvärr. Jag anser inte att domstolarna i USA ”bevarar ett intryck av rättsstatens principer”. (Det görs väl knappast i Sverige heller, med tanke på hur man behandlade Assange.)

Följaktligen så kan en gerillas utbrott främjas i USA, men inte nödvändigtvis av Trump och de som stödjer honom. Det skulle egentligen kunna vara hela underklassen och medelklassen som blivit lurade i flera decennier av de som håller i makten, genom den skapade polariseringen, ex. genom BLM och genom den konstlade konflikten mellan elitens två stora partier.

Möjligheterna till en fredlig kamp har ännu inte uttömts i USA, men de har redan haft kravaller i USA och nu ett intrång i kongressen, som hade kunnat gå hur som helst om det hade varit fler vapen med i bilden och i USA finns det gott om dem.

Korrumperad kongress, korrumperat rättsväsen och den ljugande fulmedian (d.v.s. bankmaffians lakejer) hade kunnat dömas i folkdomstolar. Ett direktdemokratiskt nyval utan korruption och valfusk hade kunnat bli något utmärkt för USA:s folk och göra USA:s stater till fantastiska stater.

I Sverige är nog gerillans utbrott längre bort, även om folket inte räknar rösterna själva här heller. Förtoendet för valprocessens integritet är betydligt större i Sverige än vad den är i USA.

19 reaktioner till “Varför är det hög risk för inbördeskrig i USA?

 1. Det finns inte någon chans till inbördeskrig i USA, lika lite som i Sverige.

  Problemet är att Trump har hetsat foliehattarna i QAnon och hillbillies i Proud Boys att blir nyttiga idioter åt sin maktfullkomliga galenskap. Det är i samma anda som Putin och Erdogan har gjort i sina länder i Night Wolves och Grey Wolves.

  Det roliga är att när Trump inser att han misslyckats att hetsa till en ”statskupp” och att han troligtvis kommer att bli åtalad och fälld för sitt tilltag hugger han sina huliganer i ryggen i ett desperat försök att rädda sitt eget skinn. Och där miste han sina sista trogna anhängare… bortsatt från den lille dvärgen Rudi förstås som fortsätter att skicka feta fakturor till Vita huset.

  Problemet i USA som nu har exponerats är att en president som är något mentalt instabil kan ställa till med mycket skada för nationen. Man behöver bygga in bättre spärrar som slår till fortare när det börjar balla ur. Ett städteam som rycker ut och städar bort det som inte fungerar. En fällande dom i en riksrätt idag är kanske något i senaste laget.

  1. Du tycker alltså att det finns 0% (ingen) chans till inbördeskrig när BLM-aktivister redan begår attentat och bränner ner städer, samt upprörda republikaner som är förbannade på valfusk och rättsröta (i strid med konstitutionen) intar kongressen?

   Idag tänkte jag f.ö. att ett inbördeskrig i vart fall inte skulle drabba så många oskyldiga människor i USA, eftersom alla amerikaner i USA, nästan utan undantag, har röstat för olagliga sanktioner, svält och krigsförbrytelser mot andra suveräna nationer i världen.

   Den största delen av USA:S folk har absolut förtjänat att plåga varann till döds och jag anser att vi ska ge undantagen en fristad under inbördeskriget som ev. kommer, dock inga s.k. ”demokrater” eller ”republikaner”. Det är de som bör decimera varann.

 2. 0% är ju inte helt korrekt för det var ju nära att Trump lyckades hetsa sitt fotfolk att plocka vicepresidenten och andra folkvalda.
  Men det finns inget brett stöd hos amerikanska folket eller folkvalda för ett inbördeskrig då den stora massan inte är foliehattar eller extremister som QAnon och Proud Boys. Men även små grupper kan vara högljudda. Trump har förlorat all sin politiska makt nu i.o.m. den 20:e och är med största sannolikhet ute i kylan politiskt för gott. Republikanska partiet har ju insett att det är Trump och inget annat som orsakat valförlusten, inget valfusk är påvisat ens av republikanska valförrättare.

  Det kommer nog att ta tid att reparera skadan som Trump har orsakat nationen men det är oroande hur fort det kan gå att få en stabil demokrati ur balans. Turkiet är ett annat exempel där hela det demokratiska systemet snabbt föll samman under en presidents styre så det kan säkert hända på andra håll.

  1. Bra att du inser att 0% förmodligen är felaktigt. Där var du allt lite väl storvulet lögnaktig.

   Att stödet är brett hos det amerikanska folket för ett inbördeskrig, tror inte jag heller, men att det kan bli konsekvensen vid en insats mot valfuskarna, tror jag är mer sannolikt, eftersom valfuskarna kanske inte kommer godta revolutionärernas nyval, i vilken alla kandidater ges rättvis uppmärksamhet, endast registrerade röster räknas och folket räknar rösterna, samt fejkade poströster och annat valfusk inte blir möjligt.

   Vem som är ”foliehatt” låter jag vara osagt, men eftersom fulmedia länge har vilselett ljugit och bedragit folket, i Sverige och i USA, så är det naturligtvis inte osannolikt att de gör det igen, snarare mer sannolikt än osannolikt, eftersom de helt tydligt använder välkända osanningar när de gör det, istället för att diskutera evidensen om valfusket sakligt och vara öppna för att det kan ha varit så. I min värld är ”foliehatten” den som tror blint på välkända lögnare.

   Trump har definitivt inte förlorat all sin politiska makt, eftersom 40% anser att det var valfusk, samt följaktligen anser att ett brott mot konstitutionen är begånget.

   Flera av dem är sannolikt välbeväpnade, högt motiverade och med i ganska vältränade medborgargarden och värderar demokrati högt. I USA verkar Trump dessutom ha stort stöd inom militären och inom poliskåren och de värderar ofta demokrati högt.

   Jodå. Republikaner som naivt sväljer vilseledande fulmedia har säkert ”insett” att det är Trump och inget annat som orsakat valförlusten, men hur många Republikaner som är naiva vet jag faktiskt inte.

   Nu ljuger du igen. Att ”inget valfusk är påvisat ens av republikanska valförrättare” stämmer inte. Frågan i USA är hur stort valfusket var och om det har påverkat valutgången.

   Skadan är helt uppenbart orsakad av ett slags bananrepubliks-valsystem och oviljan att genomföra förbättringar och omval när valresultatet ifrågasätts av hela 40% av befolkningen.

 3. Det är inte storvulet och lögnaktigt att ge dig en realistisk bedömning. Om du läser på om Kvantfysiken så inser du att det mesta faktiskt kan inträffa men att det är så pass osannolikt att vi normalt ur vårt perspektiv sett kan bortse ifrån det, en sannolikhet på ~0.

  Donald och de andra Disneyfigurerna har i flera processer försökt hävda valfusk i flera delstater men i samtliga fall har domstolarna bedömt att det är falska påståenden. Det är ju ren fakta och att sitta här i Sverige och påstå att domstolarna gör fel känns ju inte speciellt trovärdigt. Sen är det nog helt omöjligt att det inte begås något litet fel i ett så stort val men så är det ju med allt i samhället.

  Det är bra men lite försent att Republikaner och Trumputsedda domare går emot honom när han gör fel. Donald hade nog räknat med att de skulle vara mer lojala mot honom än mot demokratin, så blev det inte och nu är hans tid ute. Flera rättsliga processer väntar för bl.a. korruption.

  Men det är oroligt och det kommer att ta tid att identifiera och lagföra alla som försökte gå emot demokratin och bruka våld istället. Sen behöver USA hantera alla miliser och sekter som inte har demokrati som sitt främsta mål och där får man nog ta i med hårdhandskarna.

  1. Hur osannolikt är det med revolutioner och inbördeskrig? – Tja. Rent objektivt skulle du ex. själv kunna räkna upp några av dem, ex. det amerikanska inbördeskriget eller revolutionen på Kuba, så ”~0” är naturligtvis en helt orealistisk siffra, vilket du kommer förstå om du försöker göra det, om du inte förblindas av ditt ego förstås och därför vägrar erkänna, men ”~0” eller någon annan siffra är naturligtvis heller inte en relevant gissning om man inte anger en tidsperiod samtidigt, ex. de närmaste 3 månaderna.

   Det mest intressanta, i min mening, är egentligen inte vem som faktiskt har rätt i sak, men att hela 40% tror det av USA:s folk, trots den massiva massmediala indoktrineringen om raka motsatsen, vilket är en gigantisk nyhet för mig.

   Vi talar här även om ganska välbeväpnade människor, inkl. poliser och militärer, som alltså anser att domstolarna är korrupta och att demokraterna, inkl. mutade/snärjda politiker i kongressen (eller kanske rentutav kuppmakare som har dem som gisslan?) … alltså bryter mot konstitutionen, samt att en hel del människor, som är lojala med Trump men kanske även hederliga demokrater, alltså hävdar att brottsligheten fortfarande pågår.

   Vad som är ”ren fakta” låter jag varken fulmedier, eller andra storvulna lögnare, indoktrinera mig med. Varför skulle jag göra det? Varför läsa eller tro på välkända lögnare? 40% av USA:s folk är, enligt definitionen, inga fåtalet extremister. Det vore ju verkligen ”foliehatt” från min sida om jag vore så urbota korkad att jag trodde blint på människor som använder evident lögn när de försöker övertyga mig.

   Endast en sak tycks jag veta med ganska stor säkerhet, nämligen att jag ingenting vet. Jag har enbart sökt olika evidens med öppenhet och skepticism. I det sökandet ser jag vilken sida som använder lögnaktiga trix i sitt sätt att resonera och vilken sida som helt ödmjukt ber om undersökningar om valfusk eller demokratiskt omval. Jag är för den fredliga vänsterfalangen inom Demokraterna, samt noterar att fredliga libertarianer ochså finns bland republikanerna, men det är faktiskt inte de som styr USA. Det är krigsförbrytarna i Demokraterna och Republikanerna som styr USA, d.v.s. de som skiter i internationell rätt.

   Jag misstänker att det kan bli just hårdhandskarna mot de fredliga demonstranterna, som trodde att de gjorde rätt för demokratin när de tog sig in i Kapitolium, som s.a.s. kan tända stubinen till krutdurken, eller ex. attentat mot Trump, eller ex. en dom mot honom, eller kanske hatisk BLM-aktivism som mördar vita i någon mordbrand, eller poliser som mördar BLM-aktivister i stor skala.

   Det är faktiskt svårt att avgöra exakt vad som kommer trigga igång ett inbördeskrig eller en revolution. Men en sak är evident. USA:s folk är inte lika förtryckt och räddhågset som det svenska folket. Deras samhälle är mer våldsamt, mer kriminellt. Straffen är hårdare. Deras illusioner om s.k. ”demokrati” har ofta släppt helt. USA:S folk är ofta bättre beväpnade. Många soldater, som kommer tillbaka från USA:s ständiga krig, är trötta på kycklinghökarna i Kapitolium som har massmördat oskyldiga barn och deras egna kamrater, så plutokratin i USA kan kanske snart vara ett minne blott.

   Om jag själv bedömer sannolikheten så gissar jag på en 75% chans att det sker inom 3 månader, 90% chans att det sker inom 1 år, och att det blir ett inbördeskrig, som republikanerna först vinner, samt totalt utrotar BLM, helt enkelt för att de är bättre tränade och rustade. I medierna kommer de associeras med Klu Klux Klan, och visserligen kan det ligga en liten sanning i det i vissa grupper, eftersom människor i grupp har lojalitet med sin egen grupp, men mestadels är det förmodligen propaganda.

   Efter ett kort inbördeskrig så tror jag att det kommer en demokratisk fredlig revolution som gör att folket självt kommer räkna rösterna, att USA:s stater strax blir fria självständiga stater, fria från Washingtons förtryck och andra skatteparadis inom den korkade USA-frihandeln, vilket i sin tur är startskottet för Nato:s och EU:s upplösning och även globalism-imperialismens slut, samt början på världsfreden som kommer inträffa strax därefter, eftersom varken ryssarna eller kineserna är ute efter världsherravälde, samt är intelligentare än att välja krigshetsande plutokrater.

   Det sker dessutom i grevens tid, p.g.a. AI:s utveckling. Vi är djävligt beroende av snabb världsfred idag, anser jag. Vårt eget demokratiska ansvar är att verka för ökad defensiv totalförsvarsförmåga och beredskap, samt att minska den klandervärda hetsen som pågår mot Ryssland och Kina, genom att rösta på fredliga valsamverkande partier, samt dra oss undan från krigsförbrytare i USA, i Nato och i EU. Så skyddar vi Sverige allra bäst, anser jag. Vi bör försöka gå i neutralt försvarsförbund med de nordiska staterna och även försöka ha en vänlig attityd till Kina och Ryssland i en hel del frågor, även om vi inte bedriver frihandel med dem av ekologiskt hållbara skäl, samt p.g.a. försvars- och beredskaps-skäl. Frihandel kan vi ev. ha med stater som har en liknande nivå av skatter och välfärdsstat, så att svenska företag, arbetare och folk behandlas rättvist.

 4. Det är faktiskt inte konstigt om 40% tror att fusk har skett när landets president, hur galen han än må vara, står och upprepar det budskapet gång på gång. Det finns alltid folk som litar blint på auktoriteter även om kunnigt folk och myndigheter säger tvärt om. Varken republikaner eller domstolarna tror ju att fusk har skett och nu väntar ett stort jobb att avprogrammera ”trumpisterna” och låta sanningen komma fram.

  75% på 3 månader eller 90% på 1 år för ett inbördeskrig är ju taget helt ur det blå. Du får nog flytta kommatecknet ett par steg om du ska vara någorlunda realistisk.

  Du pratar om mindre miliser med lätta handeldvapen mot världens mäktigaste militär. Hur tror du att det skulle sluta? Om du har genomfört militärtjänst i något vapenslag, som jag har gjort, vet du vilka resurser en modern militärmakt faktiskt har jämfört med den bananrepublik du refererar till (Kuba).

  Chansen för ett riktigt inbördeskrig är väldigt låg och risken att det skulle lyckas är i stort sett obefintligt.

  Litar du verkligen blint på vad Trump säger om du ska vara helt ärlig. Själv tror jag att det kan komma något gott ur detta om man tar tag i de problem som exponerats i samhället i.o.m. Trump.

 5. Jag tror att en stor del av världen just drog en lättnadens suck när Joe Biden precis svors in.

  Galningen är borta som vände USAs allierade ryggen och istället började vänslas med jordens idag värsta diktatorer. Hade Trumpen suttit kvar hade galenskaperna under första mandatperioden bara varit en försmak på vad som komma skulle. Nu finns en chans att världen går mot en säkrare och mer civiliserad tid.

  Stor öl på fredag efter jobbet? Skål på dig!

     1. Att ta 1-2 öl vart 4:e år lär inte orsaka några större bekymmer.
      Källa: Sunt förnuft

      Men det fanns nog en hel del som firade i större skala när Trumpeten avgick.

      1. OK. Är det så sällan så är det nog inte där problemet ligger.

       Förmodligen firar du för att fulmedia har slagit in den amerikanska drömmen i huvudet på dig.

       ”Hela dagen slår de dig i huvudet med sin media och berättar vad du ska tro, vad du ska tänka och vad du ska köpa.”
       Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/03/03/den-oforsmutsade-sanningen-george-carlin-den-amerikanska-drommen/

       Du har sannolikt därför köpt att krigshöken Biden är kuckelimuck och myspys.

       Tror du han kommer skapa världsfred nu, eller?

       Trump kommer förmodligen framstå som en duvunge i jämförelse … men visst kan det ske mirakler också. Folk har blivit anständiga människor förr, t.o.m. fredsprinsar, likt Jesus, du vet den där fredlige killen som nästan hela USA påstår sig dyrka.

       1. Har du mött Jesus och vet med säkerhet att han var en fredsprins?

        Man tvistar fortfarande från religiöst håll men ur ett historiskt perspektiv det lutar åt att ingen som har skrivit om Jesus verkligen har mött honom. Så hela historien bygger med stor sannolikhet på sägner. Sen kan man kanske respektera att en del är i behov av en religion och är i behov av att töja lite på sanningen.

        1. Nej. Jag utgår givetvis från den bild som finns av Jesus inom kristendomen, betvivlar inte att många delar bygger på sanning, ex. hans ilska över månglarna i templet, och månglarnas vilja att korsfästa honom, men jag tror kanske inte helt och fullt på att Jesus uppenbarade sig efter döden och flög till himmelriket, vilket givetvis kan vara hallucination eller en vit lögn för att skydda Jesus om han överlevde, kanske inte Jesus heller visste med säkerhet att Judas skulle förråda honom för 30 silverslantar, även om han kanske kände Judas girighet väl.

         Jag tror även att Judas tog livet av sig i sin skam och det är väl det många i sådan skam borde göra om de inte kan skärpa sig och börjar bli motiverade att söka evident sanning, meditera och börjar göra mer rätt än fel.

        2. Jag är öppen för evidens åt båda hållen, men när jag talar om Jesus talar jag om de fullt trovärdiga handlingar han utförde enligt nya testamentet, minus de som bygger på icke trovärdiga event, som sannolikt har lagts till för att ge församlingar en magisk upplevelse.

         De evidenta lögnerna i Bibeln ser jag inte som enbart ondskefulla i en tid då lidandet var stort och vetenskapen inte ännu hade gjort sitt intåg. Budskapet i budorden och i nya testamentet är ändå oftast gott, även om bibeln s texter ofta motsäger varann, eftersom den är skriven av människor.

         Att ljuga medvetet idag, likt forskningsfuskare, fulpräster, fulpolitiker och fulmedier, är i min mening mer klandervärt, eftersom det finns annan underhållning, annat hopp genom vetenskapens landvinningar och att ingen längre är i behov av evident osanning.

         En vanlig människa med en rimlig nivå av utbildning kan naturligtvis inte tro på sekters predikan idag. Det är ingen trovärdig tro för dem, även om de påstår att de tror så blir den tron givetvis mycket svag eller hycklande av andra skäl.

         Medvetet falsk tro av känslomässiga skäl är heller inte nödvändig. Sorgen av en förlorad försvinner inte för att man tror på evig sömn, uppståndelse, himmel eller helvete. Det gör knappast heller någon skillnad om man tror att en allsmäktig gud kan bota sjukdomen eller om man föreställer sig att de egna immunsystemet, eller behandlingar, kan klara av det. Att vi kan tro det senare bygger på vetenskapliga landvinningar.

 6. Jag firar för att det åtminstone finns förutsättningar för ordning och reda i USA även om det kommer att ta tid. Trumpeten har haft gott om tid på sig att bringa djup oreda i samhället och hade han fått sitta kvar kan demokratin varit förlorad även i USA. Hur bra hade det varit med diktatur i Ryssland, Kina OCH USA? Den världen hade inte jag velat leva i.

  Just nu ligger nog Ryssland värre till vad det gäller inbördeskrig om du följer nyheterna. Folket är alltmer trötta på den allt djupare fattigdomen och förtrycket av regimen i Kreml. Även i Kina börjar folk tröttna på Xi som tar mer och mer av folkets rättigheter.

  Jag tror att du behöver fila lite på ditt sätt att argumentera. ”Förmodligen firar du…” och ”Du har sannolikt…” kallas auktoritetsargumentation och det är ett gravt argumentationsfel. Du måste argumentera för din uppfattning och den backa det med fakta för att det ska bli rätt.

  Även om man äger bloggen äger man inte sanningen, för den är fri som fågeln. Utom för Trump, Putin och Xi förstås. Och du vill väl ha en funktionell blogg som folk känner sig välkomna till?

  1. Tror du verkligen att det nu finns förutsättningar för ”ordning och reda” i USA, än mindre för människor i andra nationer där USA:s soldater beordras till massmord inkl. självmord? Invaderade människor försvarar sig och hämnas, även om de oftast inte kanaliserar sin energi på de mest ansvariga individerna än.

   Tror du verkligen att människor i USA kommer acceptetra allt djävligare förhållanden, medan det militärindustriella komplexet skor sig med hjälp av de nya krigshökarna? Kanske, men jag tror ändå att det går en gräns någonstans. 40% som tror på valfusk kan definitivt vara en sådan gräns, tror jag. En demokratisk revolution behöver heller inte gynna Trump på sikt.

   Är det fusk och vilseledning som styr Ryssland, Kina och USA, eller är det folken där som styr? Jag låter dig, ryssarna, kineserna och amerikanerna avgöra den saken, men i detta sammanhang vill jag citera Noam Chomsky:

   ”Båda partierna har växlat ordentligt åt höger, Republikanerna är nästan utanför spektrumet. Den respekterade konservative kommentatorn Norman Ornstein beskrev dem, trovärdigt, som ett ”radikalt uppror” som i stor utsträckning har övergivit parlamentarisk politik. Demokrater är nu mestadels vad som brukade kallas för ”återhållsamma republikaner”. Det finns gott om bevis för att de flesta i befolkningen, i den nedre delen av inkomstspektrumet, effektivt berövas sin rösträtt – deras representanter uppmärksammar inte deras åsikter. Går man uppför inkomststegen ökar inflytandet långsamt, men det är endast vid den verkliga toppen som det har verklig inverkan. Plutokrati maskerad som demokrati.”
   / Noam Chomsky Source: https://www.salon.com/2015/10/06/noam_chomsky_america_is_a_plutocracy_masquerading_as_a_democracy_partner/

   Both parties have shifted well to the right, the Republicans almost off the spectrum. Respected conservative commentator Norman Ornstein described them, plausible, as a ‘radical insurgency’ that has largely abandoned parliamentary politics. Democrats now are mostly what used to be called ‘moderate Republicans.’ There’s ample evidence that most of the population, at the lower end of the income spectrum, is effectively disenfranchised – their representatives pay no attention to their opinions. Moving up the income ladder, influence increases slowly, but it’s only at the very top that it has real impact. Plutocracy masquerading as formal democracy.”
   / Noam Chomsky (Source: Salon.com)

   Det är den värld du lever i, även i Sverige, anser jag.

   Jag betvivlar inte möjligheten till revolution eller inbördeskrig även i Kina eller Ryssland, för de vet hur man gör. I Kina har folket länge fått det bättre p.g.a. begreppet ”race to the bottom”. Ryssland har haft ynnesten av Putin som har bromsat monopolkapitalismen något.

   Jag betvivlar heller inte att folk kan bli trötta på ledarskap som berikar några och gör andra fattigare, under en slöja av demokrati, någonstans.

   Monopolkapitalismen utnyttjar ofta sekterism och gruppolarisering. Det leder givetvis inte till det Jesus eller Karl Marx förespråkade, d.v.s. att brödet och vinet skall delas mer rättvist människor emellan.

   Nej. Mitt sätt att uttrycka mig kallas INTE för ”auktoritetargumentation”. Det där ordet har du hittat på själv. Varför slår du inte upp ord innan du använder dem?
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Auktoritetstro

   Din upplevelse om mitt sätt att argumentera är felaktig. Först letar jag evidens, samt försöker slå hål på osann argumentation, sedan mediterar jag med öppenhet och skepticism, därefter har jag en åsikt som är öppen för andra evidens och åsikter, därav detta kommentarsfält som nästan alla fulpartier och fulmedier saknar, eftersom de är ohederliga och deras politik inte hänger ihop. Deras politik är mestadel ett hopkok av slogans och löften som ska locka valboskapen. Väl vid makten är de alltför villiga att kohandla bort viktiga frågor.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s