Humanister och ateister diskrimineras grovt

Jag betraktade precis ”Alain De Botton – Religion For Atheists (Ideas at the House)” och efter ett samtal med min far om att starta en ateistisk församling så fann jag Amandas blogg. Amanda beskriver hur ateister och humanister diskrimineras grovt. Det har givetvis inte med ras/rasism att göra, men är en strukturell diskriminering.

Bild på Amanda
Amanda från Örnsköldsvik

Man inser, efter att ha läst hennes bloggpost, att politikeradelns floskel ”alla människors lika värde” är just en floskel från politikeradelns sida. Floskeln betyder inget i realiteten för politikeradeln, eftersom de helt tydligt nedvärderar oss ateister och humanister. Hade vi haft lika värde för dem hade vi också kunnat söka stöd för liknande aktiviteter som de själva ägnar sig åt. Ingen kan väl förneka att pengar har värde, lika gott värde om man gör lika goda saker med lika goda intentioner för dem.

Jag tror att vi humanister och ateister måste samla oss för att bli starka, men samtidigt plocka det bästa ur religionerna, inte för att skapa en ateistisk dogmatisk religion, men snarare för att skapa en upplyst församling som använder konst, tradition, talekonst, känsla och förnuft, d.v.s. en församling som kan inspirera, skapa positiva upplevelser, samt hjälpa ateister genom olika svårigheter i livet, samtidigt som de slipper jollrandet om en allsmäktig gudom, som tydligen ändå är alltför impotent för att kunna skydda oskyldiga barn, så att de barnen får behålla armar och ben.

På den punkten skulle vi ateister och humanister ev. kunna visa oss vara helt överlägsna de befintliga religionerna och sekterna, vilka helt tydligt INTE har lyckas med den uppgiften, men istället underkastar sig psykopaterna som genomför eländet mot oskyldiga barn i världen? Dessa djävla bombliberaler.

Huruvida man ska vara pragmatisk för att få bidrag, mitt under diskrimineringen, är en annan sak som jag har funderat på. Är man tvungen att pragmatiskt kalla sig ”kristen” för att få bidrag, kan man ju helt ärligt hävda att man är mer kristen än de andra som hycklande kallar sig kristna, eftersom Jesus, som var handlingens man, tog avstånd från det han kallade för ”djävulens synagoga”, vilket många som kallar sig ”kristna” inte gör, vilket jag följaktligen tolkar som tron på den förskräcklige Demiurgen i gamla testamentet.

”Gamla testamentets Gud är förmodligen den mest obehagliga karaktären i all fiktion: avundsjuk och stolt över det; ett småsint, orättvist, oförsonligt kontrollfreak; en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare; en misogynistisk, homofobisk, rasistisk, barnamördande, folkmördande, hedersmördande, plågande, storhetsvansinnig, sadomasochistisk, oberäknelig ond mobbare.”
/ Richard Dawkins

”The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”
/ Richard Dawkins (Source: Richard Dawkins on Wikiquote)

Jesus lärde även ut att hans ”Gud” finns inom alla människor och att människorna alltså har makten genom denna ”Gud” om vi lyssnar på honom, samt att det vi dyrkar, d.v.s. vår humanistiske ”Gud”, förmodligen idag bör tolkas som ett betydligt fredligare och högre kollektivt medvetande, och att Jesus därför alltså var en ”ateist” m.a.p. Demiurg-figuren, precis som vi alltså är ”kättare” och ”ateister” för rabbinerna, vilka alltså fortfarande har den förskräckligen Demiurgen för sin dyrkan.

Vad är väl egentligen definitionen av en ”Gud”? – En ”Gud” är naturligtvis något man dyrkar, d.v.s. spenderar tid och energi på, precis som att vissa har pengar som sin ”Gud”, eller t.o.m. den djävulske Demiurgen, vilket givetvis skulle kunna förklara den djävulska bombliberalismen och de djävulska sanktionerna mot en massa oskyldiga barn i världen.

Bild på Jorden, stjärnor och Jesus med utsträckta armarVi skulle även helt ärligt kunna hävda att vi är på fredsprinsen Jesus linje vad gäller världsfred, medan alltför många s.k. ”kristna” och andra sekterister röstar på okristliga krigsförbrytare och deras lakejer, istället för att rösta för fred, samt att de andra s.k. ”kristna” heller inte vill att vi ska dela brödet och vinet mer lika med varann, men helt okristligt vill att vissa ska vara snuskigt rika och andra ska vara extremt fattiga, samt att vissa vill utrota ”skapelsen” genom sin korkade religiositet som leder till överpopulation, medan vi vill rädda ”skapelsen”, d.v.s. balansen i naturen.

Vad skulle bli vår församlings namn, under denna diskriminering mot ateister och humanister? – ”Jesus förnuftiga församling”?

Vad skulle vara symbolen? – En glad Jesus, med rena kläder, som erbjuder 12 kramar hjärta mot hjärta?

 

2 reaktioner till “Humanister och ateister diskrimineras grovt

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s