Covid-19 – Mod har inte med höger eller vänster att göra

Den okänslige finländaren Ano Turtiainen, som uteslutits ur Sannfinländarna p.g.a. sina rasistiska känslor och sin öppet rasistiska hållning, talar i Finska Riksdagen om vaccinationerna för Covid-19. Detta verkar ha översatts till mycket bra svenska.

Jag tar upp vad Turtiainen säger för att påpeka hans mod vad gäller att säga det som inte är PK att säga, samt att vi inte bör döma ut vad Turtiainen säger nu, enbart p.g.a. vad han har sagt förrut, vilket vore associationsskuld, d.v.s. ett ogiltigt argumentationsfel, typ att Hitler gillade hundar, därför är alla som gillar hundar som Hitler. Detta är tyvärr ett ständigt återkommande felslut i svensk politik, förmodligen p.g.a. låg bildningsnivå hos svenska politiker.

Turtiainen verkar visserligen ha missat poängen med rationell känsloargumentation, eller skiter i den, vilket förmodligen ligger honom själv och Sannfinländarna i fatet, men det betyder ändå att man kan lyssna på vad han har att säga om Covid-19, för hans vilja att skydda finska flickor och pojkar från biverkningar bör vi nog inte ta miste på. Tvärtom.

För att gå emot den extrema flocken, med extremt korrumperade och extremt fega hönor i Sveriges riksdag, behövs alls inte så extrema åsikter som Turtiainens, enbart ett ganska normalt lugn, mod, känsla och karaktär.

Jag misstänker att det finns EN sådan politiker i Sveriges Riksdag, nämligen kurden och socialisten Amineh Kakabaveh som ofta vägrar att vara tyst och har blivit utesluten ur det klandervärda bisarra Vänsterpartiet p.g.a. att hon ställde sig på flickornas och kvinnornas sida mot hedersförtrycket.

Mod har inte med höger eller vänster att göra.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s