Läser intressanta Kristianstadsbladet – Åhus, båtar, sill, vargar, Netanyahu, krigsförbrytelser, migration, överkonsumtion och second hand

Var på resande fot ner till Åhus hamn, och blev likt en säl bjuden på sill, som jag slukade med tacksamhet, men ärligt talat var det ingen höjdare. Sillen var för liten för att dras upp ur havet och hade i min mening inte tillagats på rätt sätt, men jag snubblade ändå över Kristianstadsbladet (fredagen den 28 maj). Det var intressant att se vad skåningarna läser.

Sminkade tjejer, fulla med bling-bling, intresserar mig inte så mycket som sill, eftersom jag numera är att likna vid någon slags munk, men artikeln om vargar var intressant. Den heter ”De med lemlästade djur saknar inte kunskaper”. Jaså? Tycker ständigt att vi primater saknar kunskap.

Riksdagen har slagit fast att 170-270 vargar innebär ett gynnsamt bevarande. Jag antar att riksdagen baserar siffrorna på biologers rekommendationer. Frågan är då varför vi har mer än 500 vargar som lemlästar allt fler husdjur i Sverige idag?

Vargarna skulle naturligtvis, på samma vis, kunna fråga sig varför vi har 10 miljoner människor som förstör deras miljö, eller varför vi har massvis med hundar som springer lösa och bjäfser förargelseväckande, på deras mark?

Svaret är nog relativt enkelt. Primaten homo sapiens röstar för krigsförbrytelser, massmigration och primatens absurda tillväxt, tvärtemot vad forskarna rekommenderar, och nästan alla av Sveriges primater älskar ju hundar som de sällan har pli på eftersom de är just primater och inte vill förstå hundars behov av korrekt ledarskap för hundar. Det märkliga för mig är inte den okunskapen, men att den svenska primaten har extremt svårt att förstå koncepten ”världsfred” och ”balans”. Varför?

Kul också att se när Kerstin Dahlberg berättar om att den krigiske ”Bejamin Netanyahu står åtalad för just korruptionsbrott”. Det enda jag saknar är funderingar på varför det krigiska Hamas spelar hans regim rakt i händerna, just när han är nära att falla pladask p.g.a. korruptionen? Det gör i alla fall mig till en s.k. ”Konspirationsteoretiker”. Varför ställer sig ingen frågande till denna märklighet?

Intressant är även ”Nya trender i klimatfrågan – från överkonsumtion till anti-konsumtion” av Cary Egan-Wyer och Emelie Adamsson från Lunds Universitet. Oavsett om man tror på klimathotet eller ej så vill jag påtala att forskarna är helt eniga om det vettiga med ekologisk hållbarhet genom att vi skapar färre människor på planeten. Tjejerna skriver att svenska medborgare är sämre än de flesta andra när det gäller överkonsumtion. Vår s.k. ”Overshoot Day” inträffar tydligen redan i April nuförtiden.

Jag betvivlar inte att det är så när jag kollar in storleken på båtarna nere i Åhus hamn. Jag hade själv en segelbåt en gång på västkusten. Den var fransk, hette Golif och var bara 6,5 meter lång. Ändå fanns det fyra sängplatser och vi var tre som fick plats med vår dykutrustning i den. (Har sålt båten och det mesta av dykutrustningen).

I Åhus hamn snackar vi om plastschabrak i minst dubbla storleken i alla riktningar jämfört med min båt. Varför ska båtarna vara så in-i-helvete stora? Inte fan är folk i Åhus 8 gånger så stora? Båtarna som glider förbi har alls inte 3 * 2 * 2 * 2 = 24 st passagerare. Fördubblingar i x,y,z-led blir 8 gånger större. De rike har alldeles för mycket pengar och ändå kommer vanligt folk säkert rösta för slopad värnskatt och att resten av skattepengarna skall dumpar på EU:s svarta får.

Tjejerna från Lund uppmanar folk att köpa second hand. Det gör jag också, men det verkar inte riktigt vara Åhusbornas grej, eller hur? Kommer de besöka second hand-butiker och använda olika lokala torg på internet? Kan just nu rekommendera att köpa inlines och lämpliga skydd för härlig åkning, utan att bryta nyckelbenen, samt kan även rekommendera inköp av segelbåtar i rimligare storlekar. Det finns inget bättre än att glida fram med vindkraft eller muskelkraft när man upplever Sverige.

Soliga dagar och en glad sommar önskar jag alla som förtjänar det. Det är aldrig för sent att förtjäna det. Gör något bra för framtidens generationer redan idag! Primater kan t.ex. uppmanas att beställa tid för sterilisering/vaccin, eller fota onödiga prylar eller uppmanas att sätta ut annonser på olika torg redan idag! Primater med förvuxna båtar kan uppmanas att bjuda in fler primater! Hyggliga primater kan uppmanas att bli intelligentare primater och att därigenom få motivationen att rösta långsiktigt rätt i valet 11:e september 2022!

 

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s