Jordgubbar & Miljö – Väljer du en glad eller giftig midsommarafton?

Via den hedervärde Rune Lanestrand påminns jag om hur jordgubbarna översköljs med gifter besprutningen av jordgubbar och den förmodade korrupta anledningen. Människor gläds över hur billiga jordgubbarna är, eller så vaknar kanske den avundsamme till liv när någon har fått tag på billigare jordgubbar, men frågan är väl om man ens bör äta dem om man får betalt för det?

Glad giftfri midsommarafton ni som är intelligenta! Alkohol är också ett gift. Om ni inte tar mina varningar på allvar blir det väl snart ett framtida sjukhusbesök inkl. uppskuren bröstkorg för att komma åt det stackars reningsorganet levern? Kanske är det helt perfekt? Att vakna upp efter den operationen är kanske att betrakta som ”skärselden” för de som tror på den? Vårda naturen och era egna kroppar! Vi lever i symbios.

Gifter är dessutom helt onödiga. Tag exemplet mördarsniglar. De har naturliga fiender som vi kan gynna på olika vis. Det finns djur som äter dem, t.ex. igelkottar, grävlingar, vildsvin, skalbaggar och vissa fåglar, speciellt myskanka och löpanka. Det förekommer även ett ekologiskt hållbart och biologiskt bekämpningsmedel, nämligen rundmaskarten Phasmarhabditis hermaphrodita.

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s