EU, utländsk arbetskraft, byggindustri, tillverkningsindustri, IT, företagande och arbetslöshet

”Utöver byggverksamhet arbetade 2018 mycket utländsk arbetskraft inom tillverkningsindustrin och i informations- och kommunikationsverksamhet.

FAKTA:

Utstationerade i byggbranschen:

Jag gillar personligen många av de utlänningar som tar möjligheten till arbete i Sverige med hjälp av EU:s regler. Den välsvarvade utländska unga kvinna, som jag ganska nyligen träffade på en badstrand, jobbade t.ex. med mitt eget yrke i tillverkningsindustri. Hon trodde att hon hade fått jobbet p.g.a. sin identitet (d.v.s. kvinna, ung och invandrare) inte att hon var den med bäst meriter, d.v.s. regelrätt diskriminering av alla andra sökande.

Trots mina 3700 kr i månaden är jag glad att det går bra för henne. Att jag som medelålders vit man blir diskriminerad på arbetsmarknaden, p.g.a ovetenskapliga överbetalda radikalfeministiska rasistiska genusprofessorer som hatar män, är ju faktiskt inte hennes fel. Hon var betydligt intelligentare än dem. Felet är ju bara att vi inte delar på jobben och inkomsterna solidariskt.

Den rumänske lastbilschauffören, som jag träffade nyligen på en uteplats, profiterar helt klart på EU:s ökade transporter och lägre miljökrav. Den svenske lastbilschauffören i Skåne, som jag träffade på en cykelsemester, lade ned sin transportfirma p.g.a. svenska högre miljökrav och minskande ordrar. Han missgynnades av EU.

Felet är ju inte den rumänska lastbilschaufförens, men de högre miljökraven i Sverige, d.v.s. Miljöpartiets fel (och de som röstar på dem), eftersom de kräver saker som krossar svenska företag på en fri EU-marknad, men utan att ställa sig emot EU de ökade transporter som EU-medlemskapet medför.

Nåväl. De var alla trevliga individer och de här anekdoterna är med all sannolikhet inga engångsföreteelser med tanke på statistiken ovan. EU är trevligt för de länder och företag som inkasserar bidrag och vinster, samt för de som får jobben, men en katastrof för många företag, arbetare och arbetslösa som drabbas av EU:s höga arbetslöshet.

EU:s osolidariska system skapar säkert också avund och rasism. Massinvandringen av extremt avvikande kulturer, som dessutom segregeras i förorter och sektbyggnader, förbättrar givetvis inte saken. Är det planen? Det verkar inte bättre, även om jag har haft turen att inte drabbas, sannolikt eftersom jag ser helheten väldigt bra genom lugnet som meditationen ger, samt mitt fokus på att lösa problemet långsiktigt.

EU kanske gynnar fåtalet svenska företagare, men skapar samtidigt en hög konkurrens, ofta orättvis, samt arbetslöshet i Sverige. Pengarna som strösslas på EU tas från alla arbetare och företagare via skattsedeln, en stor budgetpost som givetvis minskar stödet till skola, vård, omsorg och beredskap, vilket drabbar det stora flertalet av oss.

Det strösslas dessutom enorma summor pengar på allt möjligt osannolikt inom Sverige, i dess regioner och i dess kommuner, saker som folk inte vill ha, så visst finns det all anledning att rösta in partier som INTE har varit med på den odemokratiska politiken! Korruptionen av vår demokrati och den orättvisa konkurrensen är inte utlänningarnas fel, men politikernas och de som har röstat in dem.

Vi kan inte längre skylla på 4%-spärren, när vi vägrar rösta för bättre alternativ än de som har ställt till det för Sverige i tre decennier! Det är inte trovärdigt, men små partier bör vara väl medvetna om att fulmedierna kommer lura folket med det argumentet och att de har sig själva att skylla om de inte vidtar rätt åtgärd, d.v.s. valsamverkar via Valsamverkanspartiet.


Mer intressant vad gäller bygg och boende:

Jag har tidigare påstått att Sverigedemokraterna är ett borgerligt parti, men nu säger de bestämt nej till marknadshyror, till skillnad från sossarna, MP och resten av de borgerliga partierna, så jag måste erkänna att jag, åtminstone delvis, har haft fel om SD.

Både SD och V ligger helt tydligt till vänster om Socialdemokraterna bostadspolitiskt. Det som slår mig är att det kanske är högre i tak i SD än i V och att SD internt är ett slags balanserat nationellt, regionalt och lokalt valsamverkansparti som faktiskt vill Sveriges alla medborgare väl på riktigt? Jag är i vart fall imponerad av SD och berömmer SD i den här frågan. När jag träffar folk från SD ska jag berömma dem och ställa frågor om takhöjden i SD.

Annons

3 reaktioner till “EU, utländsk arbetskraft, byggindustri, tillverkningsindustri, IT, företagande och arbetslöshet

 1. Tja , och dessutom betalar inte utstationerad utländsk arbetskraft sina löneskatter i Sverige . De betalar
  sin löneskatt till sina hemländer. Därmed förlorar kommuner och landsting skatteinkomster . Och dessutom
  betalar inte utländska företag bolagsskatt i Sverige om de är skatteskrivna i sina hemländer . Ytterligare
  en förlust för staten då bolagsskatt går in i statens budget. I och med medlemskapet i EU blev det fritt
  fram för utländska företag att hugga för sig marknadsandelar i Sverige utan att betala en krona i skatt.
  Vilket politisk parti i vår Riksdag ser till att ALLA ARBETANDE BETALAR LÖNESKATT I SVERIGE ?
  Vilket politisk parti i vår Riksdag ser till att ALLA FÖRETAG BETALAR VINSTSKATT I SVERIGE ?
  Lika konkurrens mellan alla företag kräver samma förutsättningar . Utländska företag med dess personal
  ska betala skatter i Sverige.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s