EU är inte enbart dåligt – Nu bekämpar EU-domstolen extrem sekterism

Jag har länge kritiserat EU som projekt, eftersom det leder till underbudspolitik, d.v.s. ett ”race to the bottom”, medan banker och storföretag skor sig på folkens och småföretagens överbelåning/förslavning och förlorade förmögenheter, men nu gör EU-domstolen något symboliskt bra, som t.o.m. kan leda till sekularism, enhet och fred i förlängningen.

Folket vill hellre ha ett Nordiskt förbund, enligt organisationen Nej till EU, men likväl kan ändå EU-domstolen alltså göra något symboliskt bra mitt i den här odemokratiska EU-soppan som går emot folkviljan.

Så vad har EU-domstolen gjort som är så fantastiskt att det bör uppmärksammas?

”Enligt ett nytt avgörande i EU-domstolen från i går har arbetsgivare i EU:s alla 27 medlemsländer rätt att förbjuda sina medarbetare att bära religiösa, politiska eller ideologiska symboler.”
Källa: https://jennypiper.blog/2021/07/15/lagligt-for-foretag-att-avskeda-anstallda-som-bar-hijab-enligt-nytt-avgorande-fran-eu-domstolen/

Visserligen innebär det att Vetenskapliga partiets medlemmar kanske inte kommer få bära sin vänsternationella demokratiska socialistiska ros på arbetet, om en arbetsgivare motsätter sig det, men det är det väl värt, eller hur? Politiken kan ju utföras på fritiden ändå. Vi behöver inte ens ha plakat eller oväsen för oss, bara tala vett med medborgarna.

Kanske särskilt värdefullt är väl om domen kan vara ett litet första sekulariserat steg i rätt riktning för att kunna bekämpa sekterism och förtryck inom Europa, effektivt? Efter upplysningens början, finns det väl knappast något mindre europeiskt än sekterism och förtryck, eller hur?

Bild på Vetenskapliga partiets tecknade ros
En ros till EU idag, även om Vetenskapliga partiet vill folkomrösta om ett Swexit.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s