Mediakritik från Ann Brodin Thorsson – Covid-19 – Besparingar och onödig administration är problemet

Don’t be a Zucker! Använd öppna fria plattformar, för de tar människors rätt att yttra sig ifrån dem! Öppna fria plattformar är t.ex. Purism, GNU+Linux, WordPress, phpBB och Internet Archive.

Men ändå så här skriver Ann Brodin Thorsson på Zuckerboken, enligt MODIGA MÄNNISKOR AVSNITT 55 – ANN BRODIN THORSSON som fortfarande tyvärr måste betraktas via Fultuben, märkligt nog:

“När jag kör hem från jobbet på mornarna brukar jag lyssna på SR. Det är ett effektivt sätt att inte somna efter ett nattskift. Sanningsministeriet levererar alltid! Idag var inget undantag. Man talade om hur man skall ta hand om personalen så att de inte blir utbrända efter att ha arbetat med ‘farsots’ patienter då de nu har fått uppleva så skrämmande händelser, patienter som har varit svårt sjuka och tom avlidit.

Under 80- och 90-talet arbetade jag själv på infektionskliniken i Göteborg. De sista tio åren på IVA där. På infektionskliniken vårdade vi patienter från noll år till riktigt gamla. Under de här åren kom HIV och AIDS. Fruktansvärda och plågsamma upplevelser. Vi hade patienter som kom in med hjärnhinneinflammationer, lunginflammationer, mördarbakterier, TBC, hepatiter, mässling, vattkoppor med olika följdsjukdomar, vi hade patienter som kom hem med olika tropiska sjukdomar som vi inte alltid ens visste vad det var. Jag har vårdat fler än jag kan räkna, försökt återuppliva åtskilliga vid diverse kraschar, hjärtstopp osv. Jag har vårdat små barn, unga, gamla. Många klarade vi, andra inte. Att följa alla dessa unga som kom in med t.ex. HIV och sedan dog ofta plågsamt i AIDS, det var inte särskilt lustigt. Jag jobbade under difteriutbrottet 1984, som blev hysteriskt tack vare media. De hängde i klasar utanför fönster och dörrar. De skrämde upp hela stan, allt för att tjäna pengar. De brydde sig inte om ifall det de publicerade var sant eller inte, bara det sålde skräck.

Att nu i snart ett och ett halvt års tid följt rapporteringen av den nutida farsoten, ja då blir jag så förbannad och uppgiven på medias rapportering. Allt för att skrämma upp alla, allt för att hålla liv i dessa speciallagar som regimen så desperat behöver och media för att tjäna pengar. Att man nu framställer dagens farsot som det farligaste i mänskligheten, så farligt att hela världen måste ta sprutor, ja då blåljuger man å det grövsta! Man ljuger också när man får det till att låta som om ingen sjukvårdspersonal tidigare upplevt något liknande. Det är så här verkligheten ser ut i sjukvården och alltid har sett ut.

Människor blir sjuka i plågsamma sjukdomar och människor skadas. En del klarat vi att rädda, andra inte. Folk dör och det kommer vi alla att göra på olika sätt men för helvete, ta nu och lugna ner er och tänk ett varv extra! Att sjukvården knäar mer än någonsin beror på politikernas besparingar och indragna platser. Det beror på att man istället satsar pengar på diverse administrativa tjänster istället för vårdpersonal. Vad är det ni tror på? Vad är det som media matar oss med varje dag? Tänk själva.”
/ Ann Brodin Thorsson

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s