Samtal med ledaren för Knapptryckarna: Ulf Bejerstrand

Bild på Jitsi-logo på mörk bakgrundJag samtalar med Ulf Bejerstrand, dagens ledare för Knapptryckarna, som leder sitt parti flitigt för att vi tillsammans ska lyckas skapa äkta demokrati. Ulf Bejerstrand, som vi varit i samtal med tidigare och publicerat på Valsamverkanspartiet, har minst sagt intressanta åsikter.

Jag föreslog Jitsi som en mer demokratisk social media istället för Ecamm Live (och jag noterar återigen att det finns ett till öppet fritt intressant alternativ som heter OBS Studio) Jitsi är mycket demokratiskt, eftersom systemet inte kräver inloggning, e-post eller telefonnummer, som så många övervakningssystem faktiskt kräver. Det öppna fria Jitsi finns att ladda ner i GNU+Linux-biblioteket, precis som OBS Studio.

Bild på den öppna fria stegen till frihetSamtalet kommer in på vår vilja till flytt till bättre friare och öppnare sociala medier. Ulf beskriver hur han på något vis har spärrats i sin strävan att sprida sina alster på bättre plattformar, kanske av sitt eget operativsystem eller Ecamm?

Föreslår därför ett första stegtrappan till frihet för Uffe, genom att installera Linux Mint Cinnamon, samt OBS Studio. Jag är säker på att Uffe själv, eller hans programmerar-kompisar kan hacka fram en fin installation på en PC till honom, men annars kan jag säkert göra det, när han har vägarna förbi Småland.

Ulf nämner Parler, men det verkar tveksamt. Det är ytterligare en sida som helt tydligt vill registrera data från de användna (användarna). Inte OK. Det gör inte Jitsi.

Ulf nämner Brighteon från Mike Adams på Natural News och det ser bra ut, måste jag säga. När Wikipedias propagandister angriper Brighteon storvulet och självsäkert, så blir det givetvis ännu mer intressant.

Är Brighteon för bra för att vara sant? Är man vilseledd till en amerikansk  honungsfälla? Inte omöjligt, men vad gör man när inga svenska företag tar upp den öppna fria kampen? Personligen väljer jag coola hackers på Internet Archive, som visat mycket god karaktär.

Bild på astronaut, flaffa, månlandare och månbilUlf och jag har olika tro om månlandningen, som jag tittat på tidigare…

Rysk vetenskapsman meddelar att en fejkad månlandning är svårare än att faktiskt utföra den

Brage Norin har med stor sannolikhet fel – Månlandningen tycks omöjlig att fejka – Fotograf förklarar varför

… och vi är förmodligen båda drabbade av bekräftelsedom, men jag måste medge att Ulf faktiskt har några ny intressanta funderingar som vi givetvis bör titta på med både öppenhet och skepticism när vi får tid till det, för det är vetenskapligt. Motsatsen, d.v.s. att vara fastfrusen i sina åsikter, och raljera mot uppgifter eller person, är inte vetenskapligt. Tvärtom. Hypotetiskt-deduktiv metod och falsifieringsförsök i sak är rätt väg.

Bild med katt som liknar Hitler-utseende
Likt Hitler, men lite trevligare?

Det verkar däremot stämma att det fanns människor med judisk bakgrund i Hitlers följe, när jag kollar upp saken, men att det var hela halva SS, verkar ytterst tveksamt och det låter mycket otroligt att människor med judisk bakgrund skulle ligga bakom utrotningen av judar, så vida inte de också ville förädla sin egen ras förstås. Nazi-sionisterna har ju faktiskt de där fascistiska dragen, precis som extrema islamister som tolkar Koranen på ett mycket ”kreativt” sätt i syfte att skapa ohederligt ”hedersförtryck” som drabbar väldigt många oskyldiga muslimer.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s