Forskning av Brottsförebyggande rådet som belyser orsakerna till det dödliga våldet

Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har dödligt våld i den kriminella miljön ökat kraftigt de senaste åren. Samtidigt är det dödliga våldet i den kriminella miljön fortfarande lägre än 1990-1993.

Vill vi skapa ett tryggt samhälle så bör vi givetvis adressera alla orsaker som forskarna tar upp i BRÅ!  Att SD och högerns ensidiga rop på stoppad migration, fler poliser och högre straff, inte kommer lösa  hela ekvationen är uppenbart. De får inte rätt på den svåra uppgiften, eller vill inte lösa den korrekt.

Brotten kommer givetvis inte begås framför poliserna och straff avskräcker inte, med mer än att ungdomarna kommer bli mer villiga att använda dödligt våld mot poliser som vill gripa dem om de riskerar för höga straff. Evidens för det påståendet kan tydligt betraktas i det gravt ojämlika USA, där poliserna är många, skjutningarna är många och straffen är höga.

Såväl offer som gärnings­personer har blivit yngre i Sverige. Automatvapen och andra skjutvapen används oftare jämfört med tidigare. – Är någon förvånad? Inte jag. Kanske är det för att jag har tur i schack att jag har förutsett vad den svenska taktiken kommer leda till länge, men det har nog heller inte varit svårt att förutse ens för en normalintelligent 12-åring.

Jag är mest förvånad över att uppgången inte har skett tidigare, men en viss eftersläpning kan man givetvis förvänta sig, precis som att schack matt ofta kommer sent i schack.

Amerikaniseringen av Sverige och EU har pågått länge. Frihandeln inom EU, globaliseringen och den ökade ojämlikheten, som 6 av 8 av riksdagens partier har skapat, har givetvis inneburit avskaffade tullar, ökat antal vapen, fler olagliga droger, ökade skillnader i förmögenheter, ökad arbetslöshet och ökad segregation.

Den katastrofala massmigrationen, identitetspolitiken och ”mångkulturen” har uppmuntrat ungdomar att identifiera sig med sina egna nationaliteter, sekter och etniciteter, istället för att integreras, assimileras och kunna få jobb, men det får man inte säga utan att bli sammankopplad med SD, för i vänstern gäller argumentationsfelet associationsskuld.

Vilket alternativ har unga män (mellan 18 och 24 år) i förorterna, när arbetslösheten har drivits upp till absurda nivåer av de fackpampar och den politikeradel som gör allting för att inte ta oss ut ur EU och att vi inte ska dela på jobben solidariskt, samt efter åratal av decennier av dålig bostadspolitik?

Alternativet som ungdomarna har är givetvis att bo hemma hos sina föräldrar och stå ut med föräldrars idiotiska förmaningar om att söka jobb som knappast inte finns, p.g.a. alltför högt söktryck. Det står man ut med till en viss punkt, men sedan kommer många ungdomar att börja ta saken i egna händer, för sin egen skull, mot det osolidariska samhället. Resultatet blir kriminalitet och prostitution.

Fulmedier och falska myndigheter hjälper till med lögnerna om att det kommer finnas behov av ditten eller datten, men det är oftast en uppenbar lögn om man inte delar på jobben solidariskt med varann.

Söktrycket är idag t.ex. enormt även för mig som maskiningenjör med erfarenhet av yrket, men ändå påstås det på arbetsförmedlingen och på lärosäten att behovet är stort av maskiningenjörer. Lögn. Tala med vilken konsultfirma som helst och få det höga söktrycket bekräftat!

Tag dessutom det faktum att automation och rationaliseringar ökar! Klart att vi inte behöver lika många arbetade timmar längre.

Ungdomarnas föräldrar har röstat osolidariskt, vissa i hela tre decennier, och samhällskontraktet har därför brutits. Kriminaliteten och rap-låtarna, om den coola kriminaliteten som en dålig kopia av gangsterrap från USA, blir fullt logisk. Ungdomarna ges ingen rimlig chans, men tar givetvis de olika chanser som identitets-tjafset, ”mångkulturen”, drogerna och vapnen kan ge dem. Att bli gangster blir en identitet.

Ju svårare det är att få yrkesarbeta, få rimlig sjukersättning eller få hygglig sjukpension, desto mer kriminalitet givetvis. Även på den punkten är SD och högern ute på hal is, men de får dessutom makaber hjälp från vänster genom repellerande radikalfeminism, identitets-tjafs, vurmen för reaktionär sekterism och hederskultur, under skönmålningen ”mångkultur”.

BRÅ har rätt. Vi behöver samordna politiken, så att den inte kan fortsätta rekryteringen till den kriminella miljön, och samtidigt arbeta för att få personer som redan är etablerade i miljön att lämna den, men man bör inte sätta bocken till trädgårdsmästare! Dessa riktigt olämpliga politiker, i hela det politiska spektrumet, skall INTE sättas till uppgiften, men bör givetvis entledigas den 11:e september 2022!

Sätt nya intelligentare politiker till den uppgiften, t.ex. genom bred valsamverkan för fler folkomröstningar!

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s