Kritik – Elitens propagandist Åsa Wikforss är i farten igen

Jag hade nästan glömt bort Åsa Wikforss, men så genom en TV-sändning, plötsligt inser jag att hon själv och hennes broder Mårten Wikforss har blivit bokförsäljare inom mina favoritämnen, nämligen ”demokrati”, sanning och lögn. Intressant, men vi har nog olika syn på vad orden betyder.

Precis som vilken pladdermaja som helst, ur dagens globalistiska fulmedier, ger sig Wikforss på USA:s medborgares val av Donald Trump som att ryssarna skulle ligga bakom, trots bristande evidens om den saken, samt med det nedsättande kontrollordet ”Populism!”.

Man kan kanske inte anklaga Trump för kyskhet eller intellektuell finess, men hade verkligen folket valt honom om Demokraterna internt hade valt en hederligare kandidat än den kriminella krigsförbryterskan Hillary Clinton som korrumperade media att fokusera på Donald Trump och sedan korrumperade DNC? Tveksamt. Kyskhet eller intellektuell finess saknar betydelse om man är en klandervärd korrupt massmördare.

Folk tenderar inte att gilla korrumperade massmördare … även om många gillade massmördaren Obama som först fick Nobels fredspris och därefter massmördade åt det militärindustriella komplexet, men han var ovanligt len i truten.

Tänk om ”Demokraterna” istället för att korrumpera sig hos Wall streets krigsförbrytare hade valt t.ex. Tulsi Gabbard? Föreställ er den vackra pärlan mot Trump! Han skulle ha varit helt chanslös, men vad gör då krigshöken och drottningen av kaos. Anklagar Gabbard för att arbeta för ryssarna, helt utan bevis. Löjeväckande.

Är Joe Biden bättre än Trump för demokratin? Tveksamt, men de anti-demokratiska krigsförbrytarna och globalisterna på Wall street jublar säkert. De vann valet och nu kunde Demokraterna lämna över massvis med vapen till Talibanerna.

Brodern Mårten Wikforsss käpphäst tycks vara att vi på bara tre generationer tycks ha lyckats glömma varför den s.k. ”demokratin” är bra, men den har ju inte varit bra på flera decennier. Västs s.k. ”demokratier” har imperialistiskt marscherat in i land efter land, undergrävt den nationella demokratin. Människor har massmördats, migrerat bort från misären och tvingats fly extrema element inom islamismen som västs demokratier har stöttat.

Ojämlikheten har ökat och arbetslösheten är hög, vilket har resulterat i ett segregerat samhälle som har berikat bankmafiosos. Sverigedemokraterna har profiterat mandatmässigt på detta. Tycker verkligen Wikforss:arna att det är en bra demokrati när SD växer?

Det är ju ingen ”demokrati” heller, i ordets verkliga betydelse, för verklig ”demokrati” är ju ett folkstyre, genom initiativrätt och beslutande folkomröstningar som i Schweiz, d.v.s. exakt det som vetenskapliga partiet vill ha, men vi har ju istället länge haft en slags demokratur genom ett mycket litet etablissemang som har bestämt åsiktskorridoren.

Bild på Vilhelm Moberg”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”
/ Vilhelm Moberg Källa: https://www.neutralmedia.se/2016/10/20/vilhelm-moberg-om-demokratur/

Åsa Wikforss menar att Winston Churchills citat om att demokratin är det minst dåliga av alla dåliga tänkbara styresskick är taget ur sitt sammanhang och att Churchill i själva verket var ironisk om hur demokratins motståndare brukar uttrycka sig om demokratin. Kanske har hon rätt? Jag letar upp ett större citat där han är inne på detta och översätter det!

Bild på Winston Churchill”Många former av regering har prövats och kommer att prövas i denna värld av synd och elände. Ingen låtsas att demokratin är perfekt eller allvis. Det har faktiskt sagts att demokrati är den sämsta regeringsformen förutom alla andra former som har prövats från tid till tid; men det finns en bred känsla i vårt land att folket ska styra, ska styra kontinuerligt och att den allmänna opinionen, uttryckt med alla konstitutionella medel, ska forma, styra och kontrollera agerandet från ministrarna som är deras tjänare och inte deras herrar. ”
/Winston_Churchill Källa: Speech in the House of Commons (11 november 1947), publicerad 206–07 The Official Report, House of Commons (5th Series), 11 november 1947, vol. 444, cc.

Bild på Winston Churchill”Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time; but there is the broad feeling in our country that the people should rule, continuously rule, and that public opinion, expressed by all constitutional means, should shape, guide, and control the actions of Ministers who are their servants and not their masters.”
/Winston_Churchill Source: Speech in the House of Commons (11 November 1947), published in 206–07 The Official Report, House of Commons (5th Series), 11 November 1947, vol. 444, cc.

Jag läser även en stor del av Churchills tal och finner ingen ironi alls. Han verkar mena det han säger, men kanske var han en … trumvirvel … ”Populist!” som ville ha äkta folkstyre genom politiker som genomdrev folkviljan? … och det framstår väl kanske som ”ironi” för Wikforss:arna? och etablissemanget?

Den eviga freden-argumentet till förmån för vår s.k. ”demokrati” tas upp av Wikforss:arna som ”ett fantastiskt empiriskt faktum”, men freden existerar ju inte heller. USA är en demokrati rent tekniskt, såväl som EU:s alla stater, men liksom ändå, så ska flera av de här nationerna alltid ge sig på andra demokratier i världen på olika vis, med olagliga sanktioner, massmord och krigsförbrytelser.

Man må påstå att offren inte är riktiga demokratier, men när man pekar med ett finger på någon annan så pekar ofta tre fingrar tillbaka på en själv. USA:s och EU:s stater är inte äkta demokratier, men, i min mening, imperialistiska oligarkier, för vårt folk vill inte andra folk i världen något ont alls. Tvärtom.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s