Tjocktarmscancer, fetma, depression, glutenallergi och alzheimer av glyfosat?

Bild på besprutnings-helikopter över ett barn som äter nudlar
Får det lov att vara lite billiga besprutade nudlar till barnet? Bildkälla: https://web.archive.org/web/20150115061432/https://socioecohistory.files.wordpress.com/2015/01/economist_magazine_jan2015.jpg

…”nu har det kommit fram tydliga vetenskapliga rön som indikerar hur delikata samband kan störas av glyfosat, nämligen genom att bakteriefloran och mineralnäringsupptag i tarmarna kan påverkas (Samsell and Seneff, 2013).

Bakterier i våra tarmar är vi helt beroende utav för vår matsmältning och det finns normalt 10 gånger fler nyttiga och nödvändiga bakterier i vår kropp än det finns kroppsceller. Glyfosat visar sig blockera en metabolisk process (”shikimate”) hos bakterierna (t ex Laktobacillus sp, mjölksyra-bakterier) som gör att de inte fungerar som de ska, vilket medför att proteinomsättning och upptaget i tarmen av aminosyror och proteiner störs. Istället kan bakterier som inte är så bra för oss etableras (t ex Salmonella sp). Det visar sig också att andra giftiga ämnen, som normalt avgiftas i tarmarna av de nyttiga bakterierna, inte blir omhändertagna.

Ytterligare en nackdel är att glyfosat binder sig kemiskt till många viktiga mineralämnen genom kelatering och då förhindras upptag även av dessa mineraler. Följden kan bli långsiktiga rubbningar i kroppen, viktiga kanske framför allt för unga människor som får i sig glyfosat redan före födseln genom modern. Det anses t ex att glutenallergi kan vara en följd av denna påverkan.”

Källa: https://www.biodlarna.se/ny-forskning-borde-leda-till-restriktioner/

”Det är möjligt att många moderna västerländska sjukdomar ökas av glyfosat, pga en inflammationsdrivande effekt.”

Källa: https://annikadahlqvist.com/2018/03/27/vetet-dranks-i-gift-glyfosat-fore-skord/

Här en lista på mat som sprutas med glyfosat:

https://livelovefruit.com/what-crops-are-sprayed-with-glyphosate/

Du undviker glyfosat för binas, barnens och din egen skull genom att handla alltmer ekologiskt, samt genom att rösta för ett parti som vill göra maten giftfri i Sverige.

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s