Därför använder bloggare ibland sockpuppets (marionetter)

Vill bekräfta att jag vid vissa tillfällen använt marionetter och därmed ge denne anonyme och skarpsynte sockpuppet ”Jav Farli” rätt.

Motivationen att använda marionetter kom när jag såg fenomenet på andra bloggar, t.ex. Badlands Hyena, samt att kommentarer, trots många träffar och läsare, oftast uteblev på de bloggar jag drev. Hade bloggarna haft kommentarer spontant hade jag nog aldrig kommit på tanken att kommentera själv med marionetter, men så blev det. Idag kom motivationen att förklara.

Mitt syftet var att skapa kommentarer som skulle uppmuntra andra att deltaga i diskursen, vilket ibland faktiskt verkar har lyckats. Det verkar vara så att människor är lite blyga och när någon annan har kommenterat så vågar de också kommentera. Det kan rentutav vara så att kommentaren i sig självt gör att de inser att det går att kommentera, för alla bloggar tillåter inte kommentarer, eller så godkänner de inte kommentarerna. Detta gör marionetter till något utmärkt anser jag. De gör att vi når ut till varann bättre, vilket är bra för demokratin.

Min marionett ”Emvie Martin”, den unga snygga politiska tjejen, lyckades t.o.m. få in en kommentar i Aftonbladet, vilket var helt oplanerat. Antar att både män och kvinnor på Aftonbladet älskade henne, men om jag som ”vit medelålders man” hade sagt samma sak så hade det nog inte älskats av dem på samma vis, tror inte jag.

När ”Emvie Martin” kritiserade Kristdemokraterna blev det ett väldans ståhej. Kul. Att jag som vit medelålders man personligen är ”previligierad” stämmer helt evident inte. I det här fallet var marionetten ”Emvie Martin” privilegierad. Samma sak har jag märkt när jag söker jobb med annan könsidentitet. Jag är diskriminerad som man. Ingenjörsfirmornas manliga gubbsjuka chefer verkar vilja ha in unga tjejer, verkar det. Erfarenhet verkar sakna betydelse.

Flera av de män som kom in i diskussionen med ”Emvie Martin” visade dessutom ett totalt ointresse för det Emvie vill åstadkomma i realiteten, men de visar ett oerhört intresse för henne och hennes blogg.

Blev marionetten  ”Jav Farli” lite upphetsad, lurad och bitter? I så fall ber jag om ursäkt. Syftet var gott, d.v.s. att få stopp på pajkastningen från KD mot SD, vilket jag ansåg vara extremt tråkigt. Mitt tilltag verkar ha lyckat över förväntan måste jag säga. KD lugnade ner sig och nu är de t.o.m. i allians med SD.

Samtidigt är det bra att marionetten ”Jav Farli” visar att det är mycket svårt att försöka vara anonym på Internet, även då man använder ett alias eller en marionett. Det kräver enorm disciplin för att lyckas till 100%, t.o.m. att man gör om sitt språk, och detta är i de flesta fall mycket svårt att göra.

Syftet med de extra partierna i Valsamverkanspartiet var likartat, d.v.s. att skapa ett intryck av valsamverkansförmåga i Sverige mellan nya små partier, i syfte att locka fler partier att ta mandat i Riksdagen, istället för att de stackarna ska fortsätta med den vanliga hybrisen och besvikelserna som de råkar ut för efter varje val, eftersom folk taktikröstar p.g.a. de små partiernas ännu inte har fått motivationen att valsamverka sig in och ta för sig av sina rättmätiga mandat.

Rasistiska partiet var ett sätt att höja nivån på diskursen om den rasism som 8-partiet skapar i vårt samhälle. Rasismen skapar 8-partiet genom att kombinera stödet för krigsförbrytelser, massmigration från misären som krigsförbrytelserna skapar, samt segregering, kulturell separation (mångkultur+identitetspolitik) och ojämlikhet. 8-partiet förstärker konflikten genom att ensidigt fokusera på de olika delarna av problemet, men aldrig vilja se de andra delarna och helheten. I sammanhanget vill jag även rekommendera en titt på Tara Swarts föreläsningar om källan till rasism: Neuroscience and Nationalism | Tara Swart | TEDxLSE

Islamofoba partiet skapades för att driva med fulmediers lögner genom det nedsättande epitetet ”islamofobi”, vilket riktas mot de som kritiserar den extrema sekten, vilket alls inte är fobiskt, men ofta måste anses vara otroligt modigt av de muslimer som gör det, och jag kritiserar som vetenskapligt lagd givetvis alla former av sekterism, inte enbart extrem islamism, samt kritiserar även sekterismen från VoF vilken påstår sig vara ”vetenskaplig” när den raljerar mot oliktänkande.

Det stämmer även att det är jag som ligger bakom den politiska satiren Svenska Pravda där jag poserar med marionetten Farbror Josef (Josef Stalin) och detta har jag egentligen aldrig försökt dölja. Hänvisar nämligen till sidan från olika bloggar, som jag administrerar, helt öppet.

I övrigt rekommenderar jag folk att använda marionetter, pseudonymer och alias på nätet. Det ökar integriteten för människorna själva. Ibland är det riktigt kul namn som folk väljer och jag bryr mig mer om sak än person. Det är intentionen och evidensen som framförs som räknas för mig och det är därför jag godkänner anonyma kommentarer via Tor-browser dessutom, så länge de är inom kommentarsreglerna.

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s