Sture Blomberg

MODIGA MÄNNISKOR AVSNITT 67 – STURE BLOMBERG

Bild på Sture BlombergBlomberg, som har gått från att vara ateist till att bli kristen efter personliga upplevelser, menar att läkare ofta inte har den tid de behöver för att sätta sig in i det som är viktigt. Blomberg verkar verkligen ha satt sig in i viktiga saker på sin fritid.

Jag anser att vi i sammanhanget bör lyssna på Carl Sagan:

Bild på Carl sagan”Religion sysslar med historia, med poesi, med stor litteratur, med etik, med moral, inklusive moralen att behandla de minst lyckligt lottade av oss på ett medkännande sätt. Allt detta är saker jag stöder helhjärtat. Religion hamnar i problem i de fall den låtsas veta något om vetenskap.”
/ Carl Sagan Källa: https://youtu.be/1t7Uvqrh8kU?t=44

Bild på Carl sagan”Religion deals with history, with poetry, with great literature, with ethics, with morals, including the morality of treating compassionatly the least fortunate among us. All these are things I endorse wholehartedly. Where religion gets into trouble is in those cases that it pretends to know something about science.”
/ Carl Sagan Source: https://youtu.be/1t7Uvqrh8kU?t=44

Även Blomberg verkar skilja på tro och vetenskap. Här är Sture Blombergs blogg.

Annons

4 reaktioner till “Sture Blomberg

  1. Förfärligt Zigge. Jag har sagt åt folk att noga överväga val av plattformar. Blogspot är Google. Läs mer om Googles moral här: https://stallman.org/google.html

   WordPress och Internet Archive har bra folk med hög moral, anser jag, även om landet de befinner sig i är ett ganska märkligt land. En slags demokratiskt vald oligarki där storföretag tar sig för stora friheter.

   Internet Archive har Sture Blombergs texter t.o.m. den 5:e Mars, men inget om Covid-19 finns med där, eftersom detta är något han satt sig in i efter detta.

   Schweiz är ett demokratiskt land där folket har initiativrätt och beslutande folkomröstningar. Detta tryggar integriteten och yttrandefriheten någorlunda. Därför kör jag ProtonMail.

   Vill man ha hög evident sanningshalt, yttrandefrihet och demokrati så kan man rösta på Vetenskapliga partiet genom Valsamverkanspartiet. Alla partier som har samarbetsförmåga och är för folkets initiativrätt och fler beslutande folkomröstningar är välkomna.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s