Kritik och analys – Ayaan Hirsi Ali om woke och islamismen i Somalia

I denna intervju diskuterar Ayaan Hirsi Ali på ett sätt som sätter ljuset på vilka utmaningar som vårt samhälle, invandrare från Somalia, samt deras barn som är uppvuxna i Sverige, står inför.

Videon är textad på engelska och automatöversättas till andra språk, både till somaliska och svenska, även om det blir fel ofta.

Jag håller med Ayaan i mycket. ”Woke” är dock ett ord som kan tolkas på olika sätt, vilket lätt kan leda till missförstånd, men ”I woke” betyder på svenska ”Jag vaknade”. De som tycker att ”woke” istället sover, gör istället ordet till ett negativt epitet som i princip betyder ”galen”.

Som klassisk vänsterman så anser jag att pseudovänstern i många aspekter är fullkomligt galen idag, samt att de förmodligen är lurade, av monopolkapitalistiska medier och deras ägare, till att bli galna, eftersom monopolkapitalet då kan fortsätta profitera på ojämlikheten.

Jag ser, precis som Ayaan, faran med sekterismens galenskap. I Sverige har ca en av fem individer börjat se faran, även om de i min mening kanaliserar detta halvt fel genom att rösta på ett högerparti, men att detta faktiskt är woke-partiernas eget fel, eftersom de inte levererar ett mentalt friskt alternativ till galenskaperna.

Personligen anser jag att västs s.k. ”demokrati” bör utvecklas till att faktiskt bli en mentalt frisk demokrati som vi kan vara stolta över, samt att vi helst utvecklar en moral och karaktär hos människorna som blir sanningssökande och solidarisk.

Jag ser inte den s.k. ”kristna högern” som attraktiv, helt enkelt eftersom den är ovetenskaplig, samt precis som dagens pseudovänster stödjer utvecklingen av ett alltmer ojämlikt samhälle, vilket i sin tur ökar den misär som ökar kriminalitet, sekterism och mordfrekvens, enligt vetenskapliga metastudier. Denna högervridna s.k. ”kristenhet” går emot det solidariska kärleksbudskapet från Jesus om att dela brödet och vinet lika.

Vill samtidigt påpeka att västs imperialistiska tendenser, slavdrivande och krigshets, inte skiljer sig nämnvärt från islamismens, samt att den delen av vår kultur definitivt inte bör idealiseras, samt att denna kritik kan ges i utbildningen tillsammans med kritiken mot de islamister som har bedrivit samma klandervärda krigsförbrytelser.

Kvinnoförtryck har länge varit ett problem i båda dessa kulturer, även om den länge har minskat i väst, samt i woke-rörelser ofta har slagit över i en galenskap som går ut på att förtrycka baserat på identitet eller att överfokusera på det sexuellt avvikande, vilket väcker känslor av äckel, och skapar onödigt motstånd.

Om vi ska titta på fredliga exempel och äkta demokrati så bör vi nog fokusera på Schweiz och den direktdemokrati som de har där, och för all del rösta för valsamverkande partier för direktdemokrati så att vi får den även i Sverige.

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s