Bör vi bosätta asteroider, ev. styra om dem eller alla dö vid en träff av dem?

Jag har tidigare varit inne på massutdöende från utrotningsevent. I denna föreläsning, på 80 minuter, går Neil deGrasse Tyson igenom några saker vi bör överväga. Håller med Neil om att Mars inte verkar särskilt intressant med tanke på temperaturen.

Bild på Martin GustavssonMen jag frågar mig om vi, istället för att lägga enorma mängder pengar på krigsmissioner, att inhumant flytta människor till högkonsumerande arktiskt klimat, utbilda genusprofessorer, strössla stater i Östeuropa med EU-pengar och andra onödiga kostnader, istället bör bosätta asteroider och lära oss att bryta mineraler ur dem eller att kunna styra om deras banor, så att de landar i obebyggd terräng, eller missar oss så att vi slipper utrotas?

Jag vet inte om alla människor i Sverige kommer förstå vad jag menar, eller ens vill överleva, eftersom de ofta inte vill undersöka någonting innan de har åsikter om den evidenta sanningen, men jag hoppas att det finns en del som bryr sig och läser detta, samt funderar på saken och därefter ev. hör av sig till ”kaptenen” för det här ”skeppet” genom kommentarsfältet! Det kan inte bli rätt om vi inte gör rätt! Välkomna!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s