Öppen fri programvara – Brev till Öppna Skolplattformen

Hej alla lärare, föräldrar och programmerare i Öppna Skolplattformen!

Fick höra talas om er genom Christian Landberg and Alexander Crawford via FSFE. Har länge undrat var alla svenskar för öppen fri mjukvara har befunnit sig. Trevligt att se sådant ledarskap och intelligens. Ni är förmodligen mer än 1000 gånger viktigare än vad ni själva tror och ni förtjänar all uppmärksamhet ni kan få! Så jag intervjuar er gärna.

Svenska folket är helt uppslukat av ofri dold kod, som via AI manipulerar och shadowbannar dem. Kanske är det därför inte förvånande, att när jag tittade på en intervju med Erik Hellman och Johan Öbrink, att intervjuarna för Computer Science LNU(Linnéuniversitetet)på en sådan plattform, direkt förutsätter att folk alltid befinner sig och publicerar sig på sådana plattformar? Det undviker jag, likt många andra i den öppna fria rörelsen. Likväl var även den intervjun väldigt bra och väl värd att titta på.

Använder idag främst GNU/Linux Mint, WordPress, Firefox+NoScript, Libre Office, Kolourpaint, OBS Studio, Jitsi Meet, OpenShot Video Editor och Handbrake. Jag syndar uppenbarligen litegrann på Youtube, och behöver kanske lite smisk för det, men när jag gör eget material så lägger jag oftast första delen på Youtube och alla delarna Internet Archive.

Tycker inte vi bör förutsätta att folk befinner sig på dolda ofria plattformar, eller ens befinner sig på osäker hårdvara som Apple- eller Android-telefoner, eller ens kommer kunna se oss där, eller ens vill använda bankernas Bank-ID, eller ens läser tidningar med klandervärda ägarförhållanden som krigshetsar och undergräver demokratin!

Snarare bör vi av demokratiskäl ev. uttrycka förvåning eller besvikelse och försöka föregå med gott exempel på olika vis, likt Richard Stallman, som driver på utvecklingen genom att vara ett mycket gott föredöme, samt Purism som utvecklar datorer och mobiltelefoner för framtiden!

Vi bör t.ex. alltid börja skapa gratis GNU/Linux-appar för Linux biblioteket, samt gärna göra apparna bättre än det som finns publiceras på ofria plattformar, tycker jag! Där kan de kosta pengar och på så vis locka över folk till öppna fria operativsystem via detta!

Barnen är ju inte trygga förrän vi har lyckats med det, inte heller vårt samhälle. Att publicera öppna fria plattformar på Google Play och Apple Store blir ju inte öppet och fritt i realiteten, eller? Ingen vet ju vilken hårdvara eller kod som egentligen körs eller spionerar, eller vilken slags individ som har den egentliga kontrollen över barnen via den hårdvaran och den förinstallerade programvara från främmande utländska företag.

Jag har själv länge tampats med att försöka se evident sanning. Jag vet inte om det helt stämmer, men mitt intryck, efter intervjun på engelska via FSFE, är att ert medvetande ev. kan behöva höjas något på det område jag kallar för: godtrogenhet inför psykopater.

Jag har länge tjatat om öppen fri mjukvara och hur viktig den är för demokratin och för framtidens generationer och misstänker helt enkelt att eftersom ni har en god vilja och är hederliga, att ni ev. har svårt att se ondskan, som vill ge sig på barnen, t.o.m. vill spruta in experimentella vacciner som de förmodligen inte har någon nytta av, men bara skapar dödliga risker för dem?

Det är p.g.a. denna fullt normala mänskliga godtrogenhet (även min egen godtrogenhet och misslyckanden p.g.a. min egen godtrogenhet) som jag tror att hederliga människor ständigt kommer behöver starta nya partier, där intelligenta hederliga människor ställer upp som kandidater, samt att dessa är intelligenta nog att valsamverka mot 4%-spärren!

Vi i den öppna fria rörelsen vet ju hur viktigt det är med öppen fri mjukvara, men hur många vet att öppen fri hårdvara och IT-kunskaper är minst lika viktigt? Klienterna är ju långt ifrån säkra idag. Barnen är fortfarande i händerna på den ondska som motarbetar öppen fri programvara och öppen fri hårdvara. De motverkar även barnens och folkets förmåga att kunna resonera med evidens och sann argumentation genom s.k. ”cancel culture” och likriktade sociala mediebubblor.

Piratpartiet har säkert haft mycket gott folk med insikter inom detta ämne, tror jag, men som alla partier så kan de infiltreras av fel slags människor som är där av fel orsak, t.ex. folk som har betalt av olika intressenter i syfte att gynna storföretag, och efter lurendrejeri-uppdrag, t.ex. får jobb på det storföretag som ägdes av den som gav uppdraget, vilket naturligtvis kan leda till förödande politik för oss alla.

Jag förväntar mig inte att ni ska ha samma idoler, men den fredlige demokratiske patriotiske socialisten Olof Palme är en av mina egna stora idoler (såväl som John F Kennedy, Mahatma Gandhi och som programmerare naturligtvis Richard Stallman och Linus Torvalds).

När partier utvecklas till korrumperad knasighet, och tyvärr inte kan vara våra idoler, så tror jag inte på samtal med dem. Partier kan då istället behöva fraktioneras, eller om det är alltför knasigt genomgående t.ex. totalt övertaget av sekterism eller vänskapskorruption, behöva startas om under nya namn! Då är valsamverkan mot valspärrar oerhört viktigt! Välkomna allihop! Det handlar om framtidens generationers allra bästa!

Vi är som första individer mycket viktiga, men det är de vi lockar in härnäst som är de allra viktigaste! Det är med dem vi kommer få rejäl fart!

Med äkta kamratliga hälsningar
Martin Gustavsson
Vetenskapliga partiet & Valsamverkanspartiet

Mer intressant:
https://open.spotify.com/episode/5sWM2c0f0RtH1meFOrfPzX
https://axbom.se/oppna-skolplattformen-stockholm/
http://skolplattformen.org/
https://github.com/kolplattformen/skolplattformen
https://www.hanselman.com/blog/you-are-not-your-code
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/01/18/utmanande-projektarbete-dedicated-trusted-computer-voting-device/
https://www.gnu.org/philosophy/javascript-trap.html

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s