Sveriges 2:a vaccindebatt om Covid-19 – Agnes Wold och Nils Littorin

Den första debatten var via Folkets Radio. Den andra jag funnit var mellan Agnes Wold och Nils Littorin om Covid-19 via Nyheter idag, här via Anchor.fm och Youtube. Två debatter mellan  människor med utbildning på områden som rör frågan, människor med olika åsikter, sedan pandemi och restriktioner utlystes alltså …

Sveriges Radios VD frågar jag: Borde inte ha varit minst en sådan debatt i veckan via SR om vi ska kunna anse att svenska medier är objektiva och ska förmedla evident sanning?

Bild på Agnes Wold och Nils Littorin i fotöljerAgnes Wold är läkare och professor i klinisk bakteriologi.

Nils Littorin är läkare och doktor i klinisk mikrobiologi och initiativtagare till Läkaruppropet, samt aktiv i kommunpartiet Malmölistan, samt talare på demonstrationen i Stockholm.

Jag försökte ställa frågor till Agnes Wold på Youtube, men detta försvann direkt, så jag ställer mina frågor här, på den fantastiska plattformen WordPress, som kontrolleras av folket på det fantastiska Automattic istället. Ni får själva komma med hypoteser om varför frågorna försvann så kvickt på Youtube, men jag är själv inte förvånad!

Bild av man som blåser ut rök från en e-cigarett i en kirurgmaskDe två första frågorna till Agnes Wold: 1. Om nu syftet var och är att skydda våra sköra i omsorg och vård, och om människor där instrueras att bära masker, varför instrueras då inte vårdpersonalen att bära masker som faktiskt filtrerar bort mikroorganismer effektivt, på in- och utandningsluften, t.ex.  HEPA-filter som denna?

Fråga 2. Varför instrueras vårdpersonalen att bära masker som läcker likt såll?

Mannen på bilden till vänster illustrerar med rök i utandningsluften att dessa inte skyddar mot spridning av respiratoriska virus. En japansk undersökning visar att maskerna dessutom skyddar mycket dåligt mot virus i inandningsluften.

Fråga 3. Hur många virus behövs för att bli sjuk? – Jag vet inte, men gissar, med den japanska rapporten som grund, att om en mask utsätts för 1000 virus att det är bättre att ha en mask som ger 0 eller 1 virus än för 530 virusar? Fråga 4. Har det någon större betydelse om man utsätts för 1, 530 eller 1000 virus?

Varför stoppar inte stänkmaskerna virusar så väl? För att förstå detta misstänker jag att vi bör titta på en närbild på virus i förhållande till maskernas fibrer!

Bild i förstoring som visar olika virus storlekar jämfört med en kirurgmasks filterstruktur

Jag tycker mig här se flera större hål där coronavirus sannolikt går igenom, vilket förmodligen förklarar de japanska resultaten.

Fråga 5. Har du, Agnes, någon kommentar på det?

Fråga 6. Visste du som mikrobiolog inte om detta?

Fråga 7. Om du visste, varför har du då inte uppmärksammat vårdpersonalen och hela Sverige på detta?

Jag frågar Agnes Wold på Sveriges Radio med ett e-post meddelande och kommer presentera svaren på frågorna här om Agnes vill svara. Så länge kommentarsfältet gapar tomt så har hon inte svarat.

Mina frågor till Nils Littorin, om han läser detta, är: Hur kändes det att sitta i samma studio som Agnes Wold? Vad är ditt intryck av henne som människa? Tror du att Valsamverkanspartiet är en bra idé för att få en bättre media och en bättre ordning på Sverige?

https://www.gu.se/om-universitetet/hitta-person/agneswold
https://sverigesradio.se/artikel/kontakta-sveriges-radio

Annons

En reaktion till “Sveriges 2:a vaccindebatt om Covid-19 – Agnes Wold och Nils Littorin

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s