Finns det journalister som ställer intelligenta frågor?

Jodå. I USA t.ex. så har vi Tucker Carlson som uppmärksammar en sådan journalist med intelligens och integritet, Matthew Lee, en journalist från Associated Press, som ställer fullt rimliga frågor till en välkänd lögnare. Min egen fråga är enbart varför lögnaren i klippet skickas fram för att ljuga nu igen? Jag tvivlar alltså starkt på att detta skulle vara sanningen.

Förmodligen handlar det i grunden om att skapa en odemokratisk konflikt mellan Ryssland och EU, så att anledningen för den nordatlantiska terror organisationen NATO ska finnas kvar, eftersom detta är lukrativt för det militärindustriella komplexet, medan det vilseledda folket får betala notan. Det kan även handla om att försvaga Ryssland, samt indirekt det ekonomiskt starka Kina, som utmanar det skuldsatta USA:s mål på världsherravälde.

Det finns nog bara en sak som är mer lukrativ för krigsmaskineriet, än att skapa odemokratisk krigshets, stående arméer och upprustning, nämligen odemokratiskt krig, d.v.s. det som USA-regimen vill skapa, samt har skapat, i land efter land i världen, som den fredlige amerikanske generalen Wesley Clark Wars vittnar om via Democracy Now.

När jag frågade människor vad de önskade sig mest av allt i hela världen så var det att vara få vara friska och att få världsfred och det säger även amerikanare, vilket är motsatsen till mentalsjukt krig. Jag tror att alla mentalt friska amerikanare också vill vara friska, ha äkta demokrati och fred, fastän de fortsätter att rösta på vidriga korrumperade krigshetsande politiker. (Dessa avskum finns även i Sverige)

Det kan rentutav handla om att ukrainska legosoldater, t.ex. betalda av det USA-ledda Blackwater, strax skall ge sig in i Ryssland utklädda till ukrainska soldater för att inleda det imperialistiska krig och det lidande som USA vill profitera på, medan ryssar och ukrainare får lida?

Imperialisten Hitler gjorde det mot Polen och imperialisterna i USA-regimen gjorde det i Tonkinbukten mot Vietnam, och den vidriga regim som USA har idag kan göra det igen. Låt istället demokratin komma till USA!

Vad är lösningen? Kanske följande låt och organisation?

Leonard Cohen – Democracy (is coming to the USA)with lyrics

Vote for democracy in the USA!

Eller behövs det en regnbågskoallition för fred i USA, med Tulsi Gabbard m.fl. involverade?

2 reaktioner till “Finns det journalister som ställer intelligenta frågor?

  1. USA- imperialismen vet ( har stor erfarenhet av ) hur att starta krigiska konflikter mellan nationer. USA kommer troligtvis att köpa in privata soldater i det att attackera ryssar . Dessa soldater har inget medborgarskap i Ukraina , utan köps in för att skapa krigskonflikt. Och det ukrainska styret står häpet och undrar vad som händer.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s