Ukraina – John Mearsheimer: ”Väst, och särskilt USA, är primärt ansvarigt för krisen”

Global Politics har översatt den berömde statsvetaren John J. Mearsheimers åsikt om Ukraina som publicerats i The Economist. Mearsheimer menar att NATO:s hänsynslösa expansion provocerade fram kriget. Mearsheimer studerade vid United States Military Academy 1966–1970 och tjänstgjorde sedan i fem år som officer i United States Air Force.

Att den mycket intressanta tidningen, The Economist, med dess intressanta ägarförhållande, vill lugna ner konflikten medelst evident sanning tycks mig ytterst intressant. Jag antar att de vill undvika tredje världskriget. Totalt kärnvapenkrig vore sannolikt inte bra för ruljansen och att sitta hundra år i en bunker likt Dr. Strangelove, tilltalar nog enbart riktigt svårt sjuka psykopater, tror jag. Så de något intelligentare psykopaterna vill nog ha fred den här gången.

Tror att psykopaterna hellre tjänar pengar på nya patenterade virus, nedstängningar, vaccinering och krig med lite mindre nationer än Ryssland. Detta beteende kan vi också avsluta tvärt, naturligtvis. Kanske tillsammans med Ryssland och Kina, vem vet? Vi behöver då ett nytt starkt FN, utan vetorätter, som ligger i ett anständigare land än USA-regimens, ett nytt FN som sätter större ekonomisk press på kriminella företag likt NATO och USA.

Jag undrar hur Mearsheimer känner vad gäller att tillhöra detta extremt kriminella företag som har startat massvis med krig i världen och nästan har startat tredje världskriget? Det är nog inte lätt att vara patriotisk amerikan idag, i ett land lett av idioter. Det är inte lätt i Sverige heller. Idiotin är väl utbredd i väst och i Sverige.

Det finns oerhört många idioter i Sverige som har röstat för krigshetsande NATO-vurmande och EU-vurmande partier i decennier. De känner ännu ingen skam för detta. Ingen alls. De kan inte uttrycka sin ånger och kan heller inte bli motiverade att rätta till vad de har bidragit med genom en bred valsamverkan med tilltalande människor och partier.

Annons

En reaktion till “Ukraina – John Mearsheimer: ”Väst, och särskilt USA, är primärt ansvarigt för krisen”

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s