Jan Öberg – Håller Nato på att tappa greppet? Paranoid? Psykotisk? Autistisk? Sinnessjuk?

Varför Nato inte är defensivt, utan föråldrat och bör upplösas

”Vad ska man göra med en USA-styrd Nato-elit, som ständigt hotar andra med krig, inför sanktioner mot dem, försöker isolera och demonisera dem och anklagar dem för att göra det de själva gör i mycket större utsträckning?”

”Nato är den huvudsakliga orsaken till att västvärlden är på tillbakagång och militariserar sig själv till döds. Världen behöver ett helt nytt freds- och säkerhetstänkande och en politik som gör oss alla säkrare och frigör resurser för att lösa mänsklighetens mest akuta – verkliga – problem nu.”

Jan Öberg säger det på ett mycket bra sätt och använder Natos egen stadga mot Nato självt. Läs och begrunda om du, mot förmodan, skulle vara en NATO-vurmare, p.g.a. propaganda-medias olika former av osanning!  Samtidigt undrar jag givetvis hur Jan Öberg själv ser på hur vi rent praktiskt tar över Riksdagen med fredliga neutrala och alliansfria partier, samt hur vi förändrar propaganda-media så att den blir anständig?

10 reaktioner till “Jan Öberg – Håller Nato på att tappa greppet? Paranoid? Psykotisk? Autistisk? Sinnessjuk?

 1. Ett beslut om att gå med i NATO kommer förmodligen redan till sommaren. I god tid innan valet. Och när (inte om) Finland går med finns en bred majoritet både bland väljarna (50% idag och 60% om Finland söker) och riksdagspartierna i Sverige för en anslutning.

  Med facit i hand trodde inte ens jag att Ryssland skulle vara så dumma att de angrep Ukraina. Nu får de betala ett högt pris iom svidande sanktioner och att ännu flera länder söker sig tll NATO, utöver riktigt tunga militära motgångar. +850 stridsvagnar, +2000 pansarfordon. 20-25.000 soldater, etc i förluster är en historisk händelse som kommer att pratas om i generationer och användas i avskräckande syfte på militärhögskolor världen över. Kryssaren Moskva är dessutom största förlusten av krigsfartyg i krig sedan WW2. Murphy har överträffat sig själv helt enkelt.

  Putin har själv och ensam skapat situationen genom sin hunger efter makt och land och nu får Ryssland betala priset. Han har i och för sig skapat sig en plats i historieböckerna som den kanske sämsta ledaren i krig i historisk tid, och det är inte alla förunnat.

  1. Du, som så många andra, är med all sannolikhet vilseledda av fulmedias NATO-propaganda. Det är typiskt. Ni har inte tagit in någonting förutom fulmedias narrativ och rysshets. Putin är on och USA är godheten. Det är så dumt att man måste vara mentalt rubbad för att kunna tro på det.

   Ni har inte ens lyssnat på vad Putin eller Oliver Stone har förmedlat om Ukraina på ett mycket klart och tydligt sätt.

   Okritiskt lyssnar ni på världens i särklass mest kriminella och mest dubbelmoraliska oligarki som någonsin har existerat på jordens yta, en oligarki som kontrollerar alla fulmedier.

   Jag vänder på saken!
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2022/03/22/kritik-vladimir-putin-borde-nomineras-till-nobels-fredspris-inte-anklagas-for-folkrattsbrott/

   Kuckeliku!

   1. Oavsett vad man tycker om USA/Ryssland/NATO har Ryssland startat ett krig som kommer att dränera landet på en stor del av dess resurser och det har nog gått upp för de flesta yngre i Ryssland.
    Mycket märkligt att ett så stort land med alla dess resurser väljer att vaska precis allt i avloppet istället för att utveckla landet och göra det framgångsrikt.
    Det som nästan är mer intressant än kriget just nu är de bränder och explosioner på strategiska platser runt om i Ryssland. Analytiker misstänker, precis som jag, att det snarare är internt motstånd än Ukraina som ligger bakom.
    Putin framstår som mer och mer sjuklig i sina framträdanden och frågan är hur mycket det påverkar hans omdömen.
    Eftersom han under en tid har omgivit sig med cancerläkare är frågan om han har fått sin dom och agerar efter bitterhet eller om det är medicineringen som påverkar sinnena.
    På filmerna ser det onekligen även ut som om han har drabbats av någon neurologisk åkomma liknande Parkinsons och även det kan gå på det mentala.

    Hur ser Vetenskapliga partiet på ett eventuellt regimskifte i Ryssland i dagsläget eller ska man avvakta ett tag till?

    1. Hej igen lilla nato-trollet!

     Det verkar som om Rysslands operation mot nazisterna i Ukraina har lett till ett ganska utdraget krig p.g.a. västs militärindustriella komplex som lever likt parasiter på krig, på alla folks bekostnad och nu särskilt på ukrainarnas bekostnad.

     Befriade ukrainares berättelser och åsikter kan du enkelt lyssna på via Rumble och RT:s kanaler om du vill. De är inte nådiga mot Azov-bataljonens beteende. Även Patrick Lancaster rapporterar.

     Krig dränerar alla parter och Sverige är tyvärr en av dessa parter. Förr var vi intelligentare genom neutralitet och alliansfrihet, Förr hade vi dessutom god beredskap, men detta har nedmonterats av sittande politikeradel.

     Detta krig har provocerats fram genom USA-stödd statskupp utförd av nazister 2014. Oliver Stone berättar mer om den saken. Zelinsky är USA:s marionett och har numera en lyxvilla i USA, så han vill nog knappast skapa fred åt sitt folk. NATO tog ingen hänsyn till Rysslands krav eller ingångna avtal och har stöttat folkmordet på 14000 rysktalande ukrainare i östra Ukraina.

     Det är snarare EU och Sverige som försöker vaska precis allt i avloppet, som jag ser det, när vi hade kunnat hålla oss neutrala och alliansfria, samt intagit en medlande fredlig roll, vilket vi brukade göra.

     Det är genom att undvika krig och verka för fred som Sverige tidigare utvecklat landet och gjort det framgångsrikt och populärt i världen, medan andra länder har raserats.

     Bränder och explosioner på strategiska platser runt om i Ryssland låter som helt vanlig terrorism. Det är knappast internt motstånd, snarare nationella ukrainare som lurat sig in över den ryska gränsen, tror jag.

     Bland nervsystemets sjukdomar ingår darrning och finns hos ungefär var fjärde person. Darrningar kallas tremor i den medicinska litteraturen.
     Det kan vara tecken på Parkinsons, men behöver inte vara det. Det kan även bero på intag av kortison. Frågan om sjuklighet bör dock gå till andra sidan Atlanten i dagsläget. Där talar vi om större problem än darrningar.

     Cancerbehandling kan givetvis inte uteslutas heller. Många drabbas av cancer under sin livstid. Aldrig kul.

     Själv föreslår jag att alla ryssar röstar på Rättvisa Ryssland och nominerar Putin och Lavrov till Nobels fredspris. Jag tycker de har gjort ett ganska bra jobb, trots att de arbetar åt oligarker och kristet konservativa.

     1. Jo det bästa hade varit om ryssarna själva valde sin framtid men nu börjar det bli akut att bedöma om Putin verkligen är ”fit for his job”. Antingen får han inte den information han behöver eller är hans hälsa nu så dålig att den påverkar hans omdöme. Kan vara en kombination.
      Han fortsätter offensiven trots att den inte längre har en chans att på sikt lyckas. Varken manskap, materiel eller underhåll finns längre tillhands för att nå några större framgångar utan implosionen är oundviklig. Det börjar likna när Hitler gav omöjliga order till sina förband när kriget sedan länge var förlorat.

      1. Att vara så självsäker på sin sak baserat på västpropaganda, kan i framtiden te sig väldigt tragikomiskt, men som den anonyme ”Bertil L” går du givetvis säker. Fegt, tycker nog vissa, men helt tillåtet på denna blogg, för det kan finnas fullkomligt godtagbara skäl till det.

       När jag tittar på RT-propaganda eller Partick Lancaster via Rumble är bilden en helt annan, vilket man givetvis kan förvänta sig.

       Historiskt, sedan 2014 och enligt Oliver Stone m.fl. och mina egna analyser så verkar västpropagandan vara mest lögnaktig och ryssarna försöka bygga tillit genom ganska objektiv rapportering.

       Jag misstänker att det senare är visdom om man vill ha tillit.

       Själv är jag förvånad över att Ryssland inte stängde av kranen i vintras och nu enbart stänger av kranen till Polen, men inte Tyskland.

       Jag vet inte om jag hade varit lika mild i Putins kläder, men han tänker nog på att alla européer inte är lika skyldiga till rysshetsen, tror jag. Känslomässigt friskt.

       Han misstänker nog också att tyskarna ogillar USA och Azov-nazisterna, lika mycket som han själv gör.

       Jag tror nog att det står sämre till med det mentala hos de som driver på provokationerna mot Ryssland, krigshetsen, vapenförsäljningen och tillhörande lögnpropaganda.

       1. Att ryssarna lider oerhörda förluster är ett faktum och nu börjar man sätta in äldre materiel från reserverna medans Ukraina får ny modern materiel utifrån. Så styrkeförhållandet pendlar sakta men säkert över till UAs favör. Det har även ryssarna gått ut med offentligt nyligen.

        Kom ihåg vad som hände under WW2 när Sovjet fick massiva stöd genom ”Lend-Lease” från väst. Sakta men säkert fick de överhanden mot tyskarna. Det tillsammans med öppnande av en 2:a (Italien) och 3:e front (Frankrike) var direkt avgörande för utgången av kriget.

        Men jag blev faktiskt lite överraskad när jag läste att det faktiskt var Putin som beordrade reträtt från Kiyv medans generalerna ville fortsätta att försöka att erövra staden. Det tyder faktiskt på en viss insikt att det inte skulle lyckas.

        1. Att väst påstår att ryssarna lider oerhörda förluster är ett faktum, men västs oligarkmedier ljuger som borstbindare för vår befolkning, så sanningen känner vi inte till.

         Javelin med dubbla laddningar verkar fungera mot ryssarnas aktiva pansar, medan svagare pansarskott verkar ha ganska liten verkan på dem.

         Vad ryssarna gått ut med offentligt nyligen har jag inte sett. Länka gärna till originalkälla som inte är censurerad av väst!

         Tror att anfall och reträtt vid Kiev är taktisk och att generalerna förstår detta. Ingen sida har någon fix plan. De agerar säkert flexibelt.

         USA:s militärindustriella komplex vill förstöra Ukraina i syfte att Ryssland skall blöda. Detta i sin tur är första steget mot angrepp på Kina, det verkliga ekonomiska hotet mot USA:s petrodollar.

         Nato är en krigsorganisation, som styrs av korkade oligarker, som driver på konflikter och kan orsaka tredje världskriget om de inte stoppas.

        2. Det skulle kunna vara så att ditt intag av propaganda är ett resultat av hur fulmedia liksom polerar Fidos hög åt CIA, så pass att du tror att den är en wienerkorv som du bör tugga i dig. De erkänner, märkligt nog, själva att det är så det går till när de skapar nyheter och även orsaken till att de blåljuger sina tittare rakt upp i synen, medan du betalar för det via skattsedeln genom presstöd: TheJimmyDoreShow – United States Admits To Spreading Lies About Ukraine War

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s