Motdemonstration? – Lurade/vettlösa hamnarbetare i Sverige avreagerar sig på Vladimir Putin

Fick ett e-postmeddelande idag från ”Robin Zachari” via ”Erik” på Skiftet. Zachari frågar mig:


Står du upp för hamnarbetarna som blockerar Putins blodiga last och stäms av hamnföretagen som bara tänker på sina vinster?
Ja »

Erik ger mig inget ”Nej »” att välja på.

Hej Martin,

Klockan 09:00 på fredag står jag utanför Arbetsdomstolen. Jag gör det för att Skiftet backar Hamnarbetarförbundets blockad av Putins blodiga last. [1] Ukrainas president Zelenskyj hyllar blockaden, men Putin kallar dem för nazister och nu vill arbetsgivarna tvinga arbetarna att betala skadestånd.. [2]

Kära Robin och Erik. Jag tror att ni medvetet, eller omedvetet, arbetar emot Sveriges bästa intresse, d.v.s. folkföräderi enligt brottsbalken. Jag föreslår dessutom nomineringen av Putin och Lavrov till Nobels fredspris, eftersom de bekämpar USA-marionetten och diktatorn Zelenskyj som förbjudit oppositionen i Ukraina. (Precis. När man savskaffar demokratin så blir man diktator, även om man lyckades vinna i valet, likt Hitler.)

Jag stödjer även de f.d. Ukrainska trupperna från Luhansk och Donetsk, i deras kamp mot de nazister som har mördat 14000 civila sedan 2014. De rasistiska Nazisterna ville förbjuda dessa ukrainare från att tala ryska i Ukraina. Ryssar och rysktalande ukrainare rensar nu ut beväpnade nazister, från sin nya republik, till den stora glädjen hos många rysktalande ukrainare, men även massvis med andra ukrainare som har sympati med dem.

Jo, kära Robin och Erik, visst är det blodigt, men finns det verkligen någon annan lösning när nazister hetsar mot rysktalande och vill utrota dem? Hur kan detta lösas på något annat sätt? Den nazister och andra nato-vurmare gömmer sig helt tydligt bakom kvinnor och barn, d.v.s. använder mänskliga sköldar, vilket ÄR en krigsförbrytelse.

Folket står med hamnarbetarna och en ny opinionsmätning visar att nio av tio svenskar vill stoppa all import av rysk olja och gas. [3] De behöver vårt stöd för att kunna fortsätta blockaden när hamnföretagen försöker stämma dem till lydnad.

Tala för er själva, kära Robin och Erik. Vi tillhör visserligen ”folket” och jag har ALLTID varit emot all import av olja och gas, eftersom jag är för ekologisk hållbarhet, samt att vi ska driva Sverige med sol, vind, vatten och skogskraft, samt att populationen inte skall tillväxa, men lita inte på opinionsundersökningar. Folket är (i allmänhet) reaktivt och okunnigt oh väljer gärna sådana politiker. Ni vet vad de brukar säga när de skitit i det blå skåpet; ”Vi har varit naiva” … ”Vi såg det inte komma”… Fråga er hur positiva folket kommer vara när väl priser på el och mat stiger p.g.a. detta och de känner sig lurade, eller när kärnvapen detonerar över svenska storstäder? Vad kommer de säga då?

Folket har varit utsatt för en enormt snedvriden nato-propaganda den senaste tiden. Ett riktigt lågvatten märke var häromdagen: Håkan Bergmark – Debatt i SVT med 7 mot 1 i nato-frågan. Han var absolut inte ensam om att reagera med avsky på denna ensidiga propaganda. 90% hjärntvättade människor är dessutom ett ”ad populum”-argumentationsfel, kära Robin och Erik. Tusen flugor kan ha fel. Skit smakar inte nödvändigtvis gott.

En annan sak, kära Robin och Erik: Har ni bojkottat andra transporter från andra krigsförbrytare-nationer, t.ex. USA som har mördat miljontals människor det senaste decennierna, särskilt under Obama som startade 8 krig? Om inte, så varför inte då? Är det speciellt USA-oligarkin, eller nazisterna i Ukraina, som du brinner för, Erik? Varför då?

Martin, den samlade presskåren kommer stå utanför domstolen på fredag och då har vi en enorm chans att visa hur många vi är som står upp för arbetarnas kamp. Kan du skriva under

Personligen har jag inte tid att närvara, kära Robin och Erik, men föreslår en motinsamling och en motdemonstration från de som inte har blivit hjärntvättade av fulmedia-proaganda! Den presstituerade presskåren kan ev. behöva få höra sanningen, samt påminnas om vad Nürnbergrättegångar 2.0  ev. kan komma att göra med Goebbels-mediernas medlöpare efter en rättegång!

Ja, jag står bakom hamnarbetarna »
Länk » agera.skiftet.org/campaigns/hamnblockad

Nej, jag står inte bakom hamnarbetarna i detta. Jag anser att de har blivit lurade av fulmedia och befinner sig i en massformation.

Solidaritetsaktioner med fackliga kämpar funkar. När vården pressades som värst under pandemin stöttade Skiftet-aktiva Vårdförbundet i Stockholm som krävde att krislägesavtalet skulle aktiveras. Vi vann den striden. Denna gång är det modiga hamnarbetare som står upp mot Putins krig som betalas av ryska exporter.

Fackverksamhet och solidaritet är jag för, när facket fungerar som det är tänkt och verkligen lyckas sänka arbetstid så att vi alla delar på jobben solidariskt, men är facket solidariskt med folket och arbetarna när de ställer sig på USA-imperialismens och nazismens sida mot rysktalande ukrainare, eller struntar i de arbetslösa invandrarna och svenskarna? Det tycker jag inte.

Hamnarbetarna går före regering och EU med sin blockad. Deras belöning är Ryssland kallar dem nazister och att hamnbolagen stämmer dem. Arbetarna kommer bara hålla ut om de upplever att folket står på deras sida. På fredag står jag därför utanför Arbetsdomstolen och visar den samlade presskåren hur många som står bakom arbetarnas blockad. Kan du skriva under uppropet Martin?

Om Ryssland bekämpar nazismen i Ukraina och Hamnarbetarna motsätter sig detta, är det då inte rimligt att fråga sig om vi finner ledande nazister bland dem? Hoppas det blir en motdemonstration som, likt en jubelfis, ev. kan väcka hamnarbetarna ur deras massformation.

Ja, jag står bakom hamnarbetarna »
Länk » agera.skiftet.org/campaigns/hamnblockad

Nej, inte i detta.

Tack för att du stöttar hamnblockaden

Jag stöttar den inte, så varför skriver ni då ”tack”? Tacka ev. de som skriver på! Eller ge mig ett Nej att klicka på med motivering och kontaktuppgifter som kan publiceras intill!

Med vänliga hälsningar
Robin Zachari, kanslichef

Med kamratliga hälsningar
Martin Gustavsson

Källor:

[1] SVT, Svenska hamnarbetare inleder blockad mot ryska fartyg, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ryska-fartyg-blockeras-av-hamnarbetare

SVT agerar numera icke-objektiv propaganda-kanal. Precis det som Soldathandboken varnar oss för.

[2] Arbetaren, Sveriges hamnar stämmer Hamn­arbetar­förbundet, https://www.arbetaren.se/2022/05/04/sveriges-hamnar-stammer-hamnarbetarforbundet/ [betalvägg]

Förstår att Arbetaren uppmärksammar saken, men kan p.g.a. betalvägg inte avgöra om de fortfarande är emot nazismen, eller plötsligt befinner sig på nazismens sida? Betalväggs-medier finner jag dock vara irrelevanta och osolidariska i allmänhet. Rika människor skall kunna läsa, men ingen som blivit fattig p.g.a. den förda politiken.

[3] Naturskyddsföreningen, Nio av tio vill stoppa import av olja och gas från Ryssland, https://bit.ly/3iGYgKR
Skiftet är en växande folkrörelse som finansieras av hundratals vanliga människor runt om i landet. Att ge en regelbunden gåva betyder att Skiftet kan fortsätta vara oberoende och planera för framtida kampanjer. Kan du pytsa in en enskild donation eller ge motsvarande ett par tior i veckan?

Att Naturskyddsföreningen uppmärksammar saken förstår jag, men att de gör det genom presstituerade TT har jag mindre förståelse för. Är dock enig i att vi ”sitter fast i ett fossilberoende som måste brytas”, vilket jag anser bygger på vetenskapliga evidens. Jag anser dock att den ekologiskt hållbara argumentet bör användas istället för den propaganda-politiska s.k. ”klimatkrisen”, som drivs på av olika monopolkapitalister från främmande makt, för där är miljörörelsen förmodligen snart brända, både p.g.a. folklig fattigdom och folkligt motstånd, men även p.g.a. att SD har laddat med den karismatiska Elsa Widding som ev. kommer slå sönder klimatalarmismen med fakta hämtade ur IPCC:s egna rapporter på bästa sändningstid. Argumentet att vi skall undvika odemokratiska regimers inflytande är också utmärkt. Oljeberoende är INTE bra för Sveriges beredskap, lika lite som sårbara kärnkraftverk är det.

Bli månadsgivare »
Om du hellre ger via bankgiro är vårt nummer 801-8764, vår bank är Handelsbanken. Vi har också Swish. Swisha oss en slant på 123 395 1381.

Nej. Jag tycker INTE att Skiftet gör att bra jobb idag, men hoppas det kan bli bättre! Dags att skifta stil i den här frågan för Skiftet, anser jag!

3 reaktioner till “Motdemonstration? – Lurade/vettlösa hamnarbetare i Sverige avreagerar sig på Vladimir Putin

 1. Att stå på samma sida som Ryssland är nog ganska mycket emot folkviljan i Sverige. Att stödja Hamnarbetarförbundet är det enda rätta, speciellt om man vill ragga röster inför valet.

  Ukraina har inte bara stått emot utan nu även vänt kriget och går på offensiv på flera fronter så det har blivit lite av ett hopplöst läge för ryssarna.
  Nu börjar t.o.m. Kina att prata om att Ryssland troligtvis kommer att falla sönder i olika mindre republiker och när bollen väl är i rullning går det nog inte att stoppa.
  Vi har sett ett ökande antal attentat i Ryssland som är långt ifrån gränsen till Ukraina och det är första tecknet på civilt motstånd mot regimen.
  Putin sjunger nog på sista versen då han är svårt sjuk och dessutom har skaffat sig många fiender inom makten. Min magkänsla är att han förmodligen inte är disponibel eller t.o.m. kanske inte ens lever den 10:e december då priset delas ut. Lavrov försvinner nog ut bakdörren vid Putins frånfälle.

  1. Du ser världen som att du måste ställa dig på en sida, istället för att tänka på avspänning och världsfred. Synd, men detta är alla nato-trollens attityd och det beror mned största sannolikhet på det Militärindustriella komplexets vilja till krig och konflikt. https://sv.wikipedia.org/wiki/Milit%C3%A4rindustriella_komplexet

   Folkviljan i Sverige beror till 90% inte på självständigt tänkande individer, men på massiv propaganda. De undanhåller sanningen även via SVT/SR. Dessa fulmedier följer inte sitt objektiva uppdrag.

   Hamnarbetarförbundet och andra fack ska bara ha stöd om de är för ett utträde ur monopolkapitalisternas EU är emot krigsorganisationen Nato, håller sig till sanningen och kräver sänkt arbetstid. Inget annat beteende är solidariskt mot arbetarna eller de arbetslösa som vill arbeta.

   Att ragga röster baserat på lögn kan slå tillbaka, s.k. Karma, d.v.s. orsak och verkan.

   Mer objektiv info tyder på att Ukraina inte har en chans:
   https://www.theguardian.com/world/2022/mar/17/russias-war-in-ukraine-complete-guide-in-maps-video-and-pictures

   … även om lidandet förlängs genom att Ukraina inte kapitulerar, men nazister verkar ju ha väldigt svårt för detta. De gömmer sig hellre bakom kvinnor och barn:
   https://www.globalpolitics.se/ukrainska-soldater-haller-civila-som-gisslan-i-azovstal-svt-klipper-bort-praktisk-censur/

   Länk till det du påstår om Kina och Ryssland saknas och motsäger t.ex. denna video:
   https://rumble.com/v13lklj-china-cites-natos-1990-pledge-not-to-expand-eastward.html
   … även om det kan vara rysk propaganda.

   Men jag undrar om din information inte kommer från de ljugande ledande psykopater som kommer krossa petrodollarn och USA genom sin egen demens?

   Att USA kommer falla sönder i olika mindre republiker är nog mer troligt och utmärkt för alla de staterna, deras folk och för världsfreden.

   Terrorism från civilklädda ukrainska nazister i Ryssland är inte nödvändigtvis första tecknet på civilt motstånd mot Putin-regimen som har 83% av ryssarna med sig:
   https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-31/russians-embrace-putin-s-ukraine-war-as-kremlin-muzzles-dissent

   Putins darriga hand är inget ovanligt för åldern han befinner sig i. Bidens demens är ett värre hot mot USA och mot världen, anser jag. Hur folk kunde välja Biden är både ett mysterium och elakhet, i min mening. Han borde fått en tryggare ålderdom! USA har ju så många andra yngre och bra politiker, t.ex. Tulsi Gabbard på vänsterkanten och Rand Paul på högerkanten, båda verkar både hederligare och vara för världsfred dessutom.

   Tja. Lavrov är inte heller någon ungdom. Pension kommer jag ta vid 65.

   Det finns andra motsägelser i resonemanget från västs propaganda. I ena resonemanget är Putin svag, i det andra resonemanget utgör han ett hot.
   https://swebbtube.se/w/18K91a6z2rGQqmYwmQTe35

   Detta gör att man bör ställa frågor! Varför vill man upprusta Nato mot en svag motståndare? Ytterligare ett invasionsförsök likt Napoleon, den svenske diktatorn eller Hitler?

 2. Nästa mail är kanske ännu mera korkat? Avgör själva!

  Alla kan bada i sommar tack vare dig, Martin

  [Jasså? Så hade ingen kunnat bada utan mig eller andra som stöttade Skiftet i denna självklara fråga? Förmodligen lögn, nu när det är sanningens år.]

  Hej Martin,

  När Putins bomber föll över Ukraina flög en stor nyhet under radarn: vi vann en enorm seger när Centerpartiets förslag om försämrat strandskydd stoppades i riksdagen. [1]

  [Zelinskyjs och Natos bomber föll alltså inte över Ukraina? Zelinskyj ville väl inte släpa in kärnvapenbomber fram till den ryska gränsen åt USA?]

  Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet trodde det skulle bli en enkel slakt av allemansrätten och strandskyddet. De trodde fel.

  Skifte-rörelsen var på tå med en massiv namninsamling, mejlande och slagkraftiga annonser. Alla partier blev tvungna att ta ställning och de såg sin chans att få trycka till S, C och MP. Förslaget om försämrat strandskydd fälldes riksdagen med hjälp av smart gräsrotskampanjande.

  [Jättebra att ni tror att det var vi som behöll allemansrätten åt oss, men tillåt mig tvivla! Politikerna hade nog tagit chansen att trycka till varann ändå.]

  Kan du dela segern med dina vänner på Facebook?

  [Nej. Delar inget på Facebook och har inga vänner på den plattformen och detta är anledningen: https://stallman.org/facebook.html%5D

  [Ful länk raderad.]

  Om du inte har Facebook kan du dela kampanjen med dina vänner genom att mejla dem kampanjsidan:
  DELA KAMPANJEN MED DINA VÄNNER »
  Länk » http://www.mittskifte.org/petitions/ror-inte-allemansratten-1

  [Ett bättre förslag. Jag spammar dock inte folk. Det får bli genom denna kommentar. Folk som vill läsa kan prenumerera.]

  Det är en stor seger nu men allemansrätten hotas fortfarande av starka krafter. Vänsterpartiet var det enda partiet som röstade ner förslaget för att de tyckte det var en försämring av strandskyddet.

  Liberalerna, Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna tyckte alla att strandskyddet borde försämras ännu mer. Förslaget röstades alltså ner av olika anledningar och vi måste stålsätta oss för att ett ännu sämre förslag om försämrat strandskydd kan komma efter valet.

  [Så synd att Vänsterpartiet utesluter klassisk vänster till förmån för pseudovänsterns radikalfeminister och vettlösa identitetspolitiker. Så lär de inte få folkets stöd. Sent skall syndarna vakna. Förmodligen måste de åka ur innan de fattar.]

  Kampen fortsätter även för skogen. Centerpartiet jobbar även för ett starkare “äganderätt” av skog. Som är en annan del av Centerpartiets plan att privatisera naturen och i praktiken ett avskaffande av allemansrätten.

  [Att C inte åkt ur för länge sedan är ett mysterium. De som röstar på Centerpartiet måste vara helt under isen mentalt.]

  Att strandskyddet räddades var tack vare sådana som dig som engagerade sig i kampanjen om allemansrätten, Martin.

  Räddat strandskydd är en stor seger för oss. Det ska firas och skrytas med. Visa att vi är många som är redo att ta striden även för skogen, allemansrätten och om man vågar ge sig på strandskyddet igen.

  Vi kan alltid vinna stora och svåra frågor genom att Skiftet-aktiva organiserar sig smart och effektivt så som vi gjort kring strandskyddet.

  Visa dina vänner att det går att förändra och försvara det bra i samhället:

  [Jag gör ju det. Var är ni? Gömmer er bakom namninsamlingar utan att utmana den makt som vill ta våra rättigheter ifrån oss?]

  [ Ful länk raderad.]

  Om du inte har Facebook så kan du mejla dina vänner den här kampanjlänken och be dem skriva under:
  DELA KAMPANJEN MED DINA VÄNNER »
  Länk » http://www.mittskifte.org/petitions/ror-inte-allemansratten-1

  [Varför upprepar ni er?]

  Tack för allt du gjort och gör.

  [Tack själva, men skärp er för helvete!]

  Med vänliga hälsningar,

  Erik och resten av Skiftet-gänget

  [Med kamratliga hälsningar

  Martin]

  Källa:

  [1] Aftonbladet, Lättnader i strandskyddet stoppas i riksdagen: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L5OGMq/lattnader-i-strandskyddet-stoppas-i-riksdagen

  [Ok. Vi gör väl ett undantag och länkar till den norskägda Nato-propagandistiska tidningen idag.]

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s