Mathias Andersson – Krigshotet: Säkerhetsdilemmat

Mathias Andersson har gjort en video på Youtube som heter ”Krigshotet: Säkerhetsdilemmat”. P.g.a. fredliga orsaker så publicerar jag den istället på det neutrala alliansfria SwebbTube, samt på det moraliskt högstående Internet Archive i USA, samt länkar till dessa videos från Vetenskapliga partiet som sätter freden och sanningen främst. Jag gör även lite PR för andra öppna fria programvaror som jag har använt och jag tror kan hjälpa till att skapa världsfred.

Tack till Mathias Andersson! Hjälp gärna till att dela videon! Vill du medverka till fred, så tror jag det är bättre att dela SwebbTube-länken än Youtube-länken! Bor dina vänner i USA så dela Archive-länken!

https://swebbtube.se/w/x2J4P5JihHcXwma4hnuCSP

https://archive.org/details/sanningens-ar-krigshotet-sakerhetsdilemmat-av-mathias-andersson

7 reaktioner till “Mathias Andersson – Krigshotet: Säkerhetsdilemmat

 1. Det här resonemanget är fullständigt logiskt om man fortfarande mentalt lever i det kalla kriget med olika säkerhetspolitiska block. Jag vet för jag gjorde militärtjänst under den tiden.

  Problemet är att kalla kriget är slut sedan länge (i.o.m. Sovjets och Warszawapaktens kollaps) och det inte längre finns två block utan ett antal fria stater som själva och utan tvång väljer sin framtid. Vill länder som Sverige, Finland och Ukraina tillhöra t.ex. EU så är de fria att göra det. Vill dessa länder tillhöra någon form av militärallians är de helt fria att göra det. Vill de inte det så är det inget tvång.

  Problemet är att kallakrigetmentaliteten fortfarande lever kvar hos vissa personer i Ryssland och att de anser att just Ryssland har rätten till buffertzoner och satellitstater på mindre länders valfrihets bekostnad. Att detta inte längre funkar visas ju klart av debatten i Sverige och Finland om en ev. NATO-anslutning. Hoten fick s.a.s. omvänt resultat. M.a.o. inga hot, ingen debatt. Även att så många länder skickar vapen och annat stöd till Ukraina är ett tydligt tecken att det inne finns acceptans för denna gamla mentalitet i den stora världen.

  Det vi måste och är skyldiga till är att solidariskt stötta alla länder, inte bara Ukraina, som hotas av länder som inte ännu släppt den gamla mentaliteten.

  /Soldat Lööf

  1. Du ser världen som att du måste ställa dig på en sida, istället för att tänka på avspänning och världsfred. Synd.

   Putin ville ha med Ryssland i Nato
   https://www.theguardian.com/world/2021/nov/04/ex-nato-head-says-putin-wanted-to-join-alliance-early-on-in-his-rule

   … men sådant går naturligtvis inte i det militärindustriella komplexets intresse av konflikt. Om alla går med i samma krigsorganisation blir det ju världsfred, vilket motverkar syftet med Nato.

   Folkviljan i Sverige beror till 90% inte på självständigt tänkande individer, men på massiv propaganda. De undanhåller sanningen även via SVT/SR. Dessa fulmedier följer inte sitt objektiva uppdrag.

   Hamnarbetarförbundet och andra fack ska bara ha stöd om de är för ett utträde ur monopolkapitalisternas EU är emot krigsorganisationen Nato, håller sig till sanningen och kräver sänkt arbetstid. Inget annat beteende är solidariskt mot arbetarna eller de arbetslösa som vill arbeta.

   Att ragga röster baserat på lögn kan slå tillbaka, s.k. Karma, d.v.s. orsak och verkan.

   Mer objektiv info tyder på att Ukraina inte har en chans:
   https://www.theguardian.com/world/2022/mar/17/russias-war-in-ukraine-complete-guide-in-maps-video-and-pictures

   Lidandet förlängs genom att Ukraina inte kapitulerar, eller helt enkelt går med på Rysslands balanserade krav, men nazister verkar ha svårt för detta. De gömmer sig hellre bakom kvinnor och barn:
   https://www.globalpolitics.se/ukrainska-soldater-haller-civila-som-gisslan-i-azovstal-svt-klipper-bort-praktisk-censur/

   Länk till det du påstår om Kina och Ryssland saknas och motsäger t.ex. denna video:
   https://rumble.com/v13lklj-china-cites-natos-1990-pledge-not-to-expand-eastward.html

   Jag undrar om din information inte kommer från de ljugande ledande psykopater som kommer krossa petrodollarn och USA genom sin egen demens?

   Att USA kommer landa i kaos, revolution och kommer falla sönder i olika mindre republiker är nog mer troligt, eftersom de bygger sin valuta på s.k. ”fiat” knutna till att alla handlar med dollar för olja, men nu slutar många att göra det, bl.a. Kina och Ryssland som baserar sina valutor på guld.

   Terrorism från civilklädda ukrainska nazister i Ryssland är inte nödvändigtvis första tecknet på civilt motstånd mot Putin-regimen som har 83% av ryssarna med sig:
   https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-31/russians-embrace-putin-s-ukraine-war-as-kremlin-muzzles-dissent

   Putins darriga hand är inget ovanligt för åldern han befinner sig i. Bidens demens är ett värre hot mot USA och mot världen, anser jag. Hur folk kunde välja Biden är både ett mysterium och elakhet. Han borde fått en tryggare ålderdom eller ev. suttit på anstalt som skyddar pedofiler från övriga interner!

   USA har ju så många andra yngre och bra politiker, t.ex. Tulsi Gabbard på vänsterkanten och Rand Paul på högerkanten, båda för världsfred.

   Att du själv upprepar Putions darrningar gör att du själv kanske borde göra en liten undersökning? Inget att skämmas för! Ingen blir yngre med åren.

   Tja. Lavrov är inte heller någon ungdom. Pension bör man ta vid 65, anser jag.

   Det finns andra motsägelser i resonemanget från västs propaganda. I ena resonemanget är Putin svag, i det andra resonemanget utgör han ett hot.
   https://swebbtube.se/w/18K91a6z2rGQqmYwmQTe35

   1. Jag, och jag tror de flesta, ställer mig på den svages sida. Hade Ukraina anfallit Ryssland hade jag förmodligen ställt mig på Rysslands sida så det antagandet var fel.

    Som f.d. värnpliktig och lite smått militärt intresserad följer jag ett brett nyhetsflöde och även s.k. ”Live maps” där du kan se timme för timme hur striderna pågår och fronterna flyttas. Ryssland som gjorde snabba framsteg i början men har nu inte gjort några framsteg alls på flera veckor utan bara skickar fram köttmur efter köttmur (som förvånade ukrainska soldater uttrycker det) med fasansfulla förluster till följd. Det som utmärker Ukrainas sätt att strida är att de i huvudsak slår mot fiendens försörjningslinjer vilket är mycket smart.

    De senaste dagarna har Ukraina gått från ren försvarsstrid och överfall till mer offensiv strid och snabbt tagit mycket territorium runt Charkiv där ryska fronten i princip har kollapsat.

    Nu verkar det som om de även trycker tillbaka ryssarna på viktiga ställen i Donbas. Även där kan det vara nån form av kollaps av fronten för så här snabba framryckningar har det inte varit på länge. Tror att de nya vapnen med modernt luftvärn, pansarvärn, tanks, artilleri, etc spelar stor roll. Man kan bekämpa fienden på avstånd som den inte kan svara på, innan hade Ryssland det övertaget.

    Jag tror också att den Ukrainska moralen stärktes kraftigt efter sänkningen av kryssaren Moskva som var flaggskepp i svartahavsflottan. Den höjdes nog ytterligare nått pinnhål igår då de svårt skadade (sänkte?) en toppmodern rysk fregatt utanför Snake Island (obekräftat men rapporterat av många nyhetssajter).

    Så att lidandet skulle förlängas stämmer inte utan nu finns en riktigt bra chans för Ukraina att gå vinnande ur kriget. De har fler och bättre tränade soldater, modernare vapen men framför allt en enormt mycket högre stridsmoral.

    Angående Kinas oro:
    https://euromaidanpress.com/2020/03/26/chinese-outlet-russia-falling-apart-and-its-neighbors-must-be-ready-to-reclaim-what-is-rightfully-theirs/

    Vad det gäller Putin är det inte skakningarna (han är ju trots allt runt 70 (vilket är ett antal decennier äldre än mig om du undrar)) (Gissar på din bild att du kanske ligger runt eller en bit över 50 vilket även det är äldre äldre än mig, men det är ju ingen ålder på en häst) som oroar mest utan att han är kortisonsvullen (månansikte) och tydligen ska lägga sig under kniven p.g.a. cancer efter 9:e maj. Det lyser någon form av desperation över hans agerande och om det är cellgifterna eller andra mediciner som påverkar eller om han har fått ett besked att han är obotligt sjuk är svårt att säga. Men han är hårt trängd på alla fronter nu, medicinskt, militärt, ekonomiskt samt politiskt, och det kan göra en del labila människor farliga.

    /Soldat Lööf

    1. Tja. även jag kan ju ha fel ibland. Då tillhör du inte de som rysshetsar mot rysk kultur, symboler eller privatpersoner. Utmärkt, soldat Lööf!

     Stressen av att vara pressad kan ju ev. ha snabbat på en ev. cancer. Även injektioner med vacciner kan ha haft en sådan effekt. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2022/02/17/tysk-overlakare-i-sverige-hittar-turbocancer-i-brostvavnad-och-misstanker-covid-19-vaccinerna/

     Ytterligare en anledning att stänga alla dessa biovapen-labb, tycker jag.

     Nästa dödliga virus som ska läckas ut eller ska injiceras kan bli Marburgvirus eller Ebolavirus

     Jodå. Tvivlar inte på viss förmåga hos Ukraina, lika lite som i Sverige. Vi får hoppas det blir fred och att du slipper dö i ett framprovocerat krig som startats åt ”det militärindustriella komplexet”, käre patriotiske Soldat Lööf!

     Mina tips:

     1. Försvara och öva i den egna nationen! Följ soldathandboken om psykologiskt försvar!
     https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/05/konspirationsteori-gamla-och-nya-soldathandboken-om-desinformation-och-hur-den-pa-ett-markligt-vis-forandrats/

     2. Acceptera folkviljan!

     3. Vägra invasioner!

     Tips även för Ukraina, Ryssland, Luhansk och Donetsk.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s