Kritik av Expressen – Joakim von Braun

Expressen drar fram en ”säkerhets expert”, i sitt klipp på Fultuben, som ägs, manipuleras och övervakas av främmande makt ”Underrättelseexperten: Putins lögner • Då skjuts han • Ryska misslyckandena”

Joakim von Braun får tala utan att några kritiska frågor ställs, men framstår ändå som virrig och svettas som en gris. Inte konstigt att de har stängt av kommentarsfältet. Klippet leder ju till en hel del obekväma frågor för hortidningen Expressen som med all sannolikhet har sålt sig till nato och främmande makt.

På det tyskklingande namnet gissar jag att Joakim von Braun kan ha anledningar från 1945 att vilja straffa Ryssland för Stalingrad och påföljande delning av Tyskland, vilket ev. kan ha skapat ett rysshat hos hans familj, som han ev. kan ha ärvt genom uppfostran. Vem vet? Kanske han själv vill svara på det i kommentarsfältet?

Han kallar sig ”säkerhets expert”, men gör sig ändå lustig över Vladimir Putins självklara säkerhetsåtgärder som en sjuåring kan förstå. Med tanke på att han alltså är en propagandist och, i min mening, ljuger svenska folket rakt upp i synen åt främmande makt, så är det naturligtvis så att han enkelt kommer kunna avslöjas av den som trycker på paus och granskar hans nedsättande påståenden som är fulla med egna värdeomdömen. Är Putin impopulär i Ryssland? Nej. Inte generellt sätt:

”Vladimir Putin vann med 76,69 % av rösterna.”
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Presidentvalet_i_Ryssland_2018

”83% of Russians Approve of Putin’s Actions as President in New Survey
Poll finds 83% approval for Putin, highest since 2017”
Källa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-31/russians-embrace-putin-s-ukraine-war-as-kremlin-muzzles-dissent

Vem är impopulär i Ukraina?

”Mer än 75 procent av de som bor i Donetsk och Luhansk oblasterna (två östra regioner i Ukraina som övervägande är befolkade av rysktalande) stödde inte Maidan, medan endast 20 procent av människorna som bodde på Krim stödde det.”
Källa: https://www.globalpolitics.se/den-verklige-zelensky-fran-kandispopulist-till-impopular-nyliberal-i-pinochet-stil/

Ske de behöva underkasta sig en olaglig statskupp? Ska de behöva underkasta sig förbud mot oppositionen från en diktator? Varför då?

Vissa tycker att svenska folket skall luras in i krigsförbrytare-organisationen nato, genom märklig och motsägelsefull propaganda, men det tycker inte jag. Sverige, såväl som många andra länder mår sannolikt bäst av att vara neutralt och alliansfritt, inte genom att utföra USA:s imperialistiska krigsförbrytelser.

Låter dessutom ytterst märkligt att Rysslands säkerhetstjänster INTE skulle vilja fimpa den korrumperade judiske nazisten Zelenskyj, som arbetar åt USA-regimen, i syfte att förblöda Ryssland på bekostnad av total förödelse av Ukraina.

Med Zelenskyj vid rodret kan det naturligtvis aldrig bli en rimlig fred och många fler ukrainare kommer dö. Det vore därför rimligare om ukrainsk underrättelsetjänst plockade ned folkförrädaren. Det vore oerhört patriotiskt för Ukraina och det ukrainska folket, anser jag.

Att s.k. ”säkerhetstjänster” mördar är f.ö. en ganska normal aktivitet. Betrakta t.ex. olika amerikanska mördarregimer som faktiskt mördat olika generaler och statsöverhuvuden! Betrakta f.ö. Maidan! Fidel Castro lyckades komma undan, men det var verkligen på håret. I Chile mördade CIA en general som inte ville begå statskupp mot sitt eget folk och sedan mördade chilensk militär presidenten och införde diktatur även där. En del av Castros strategi var att aldrig sova på samma ställe två nätter i rad. Smart. Han blev gammal.

Kan judar förresten vara nazister? Jodå. De kan bli undantagna utrotning om de s.a.s. blir hedersarier i nazisternas ögon. Så tycks de flesta nazister resonera. Vissa verkar t.o.m. tro att Hitler var en åttondel av judisk härkomst. Hans svarta hår tyder ju faktiskt på att det mycket väl skulle kunna vara sanningen, samt att han störtade Tyskland ner i kaos, även om vissa judiska nazister i Israel förstås kommer bli väldigt upprörda över det påståendet.

Bild på rabbiner som är emot sionismen och staten Israel
Bild på judar som är emot Sionismen och staten Israel

Många Israeler som jag mött är extrema rasister som tror att judendom är en ras, vilket en sjuåring fattar att det inte är och det fattar även de flesta israeler när jag påtalar saken, även om deras hjärntvätt ofta är svår från en extremt lång militärtjänst.

Vissa välutbildade israeler inser t.o.m. att de inte är judar efter våra samtal. Sanningen gör inte ont, gott folk, men motståndet. Lägg motståndet åt sidan en stund! Omfamna evident sanning! Autentisk jude är man om man tror på den påhittade guden Yahveh och judendomen samt lever enligt sektens bud. Samma sak gäller ju både för kristna och muslimska sekterister.

Människor med judisk härkomst skulle förmodligen heller aldrig själva kalla sig nazister förstås, men ev. sionister, allt medan de rensar Israel etniskt, sannolikt till Sverigedemokraternas och Paludans stora jubel. De glömmer bort att även kristna och nationella palestinier har rensats ut, vilket givetvis gör att fler frågor uppkommer om vilka de i själva verket är? Om nu palestinierna skall återvandra, vart skall de då ta vägen om de inte får sina stulna landområden tillbaka enligt FN:s resolution 242?

Säkerhetsexperten har nog dessutom rätt. Det är många som blivit av med jobben och intäkterna som är förbannade, men detta kommer ju INTE ENBART drabba ryskt ledarskap, men även ledarskapet i väst som infört overksamma munblöjor, nedstängningar som saknar vetenskaplig grund, farliga och overksamma vacciner, samt applåderat den nazistiska statskuppen och diktatorn Zelenskyj som förbjudit oppositionen, vilket leder till ökade bränsle och matpriser. I den amerikanska drömmens USA kan detta leda till revolution, för de flesta vet ju att det är USA-regimen som ligger bakom provokationen mot Ryssland, Luhansk och Donetsk. Så vem skall alla världens fredsälskare, fattiga och arbetslösa egentligen vara arg på? På Putin eller Biden?

Att Ryssland skulle vilja krossa Ukraina låter som en stor fet och ytterst virrig lögn. Ingen förklaring ges om varför de skulle vilja det. Det vore som om Sverige plötsligt skulle vilja krossa Danmark. Att det kan bli så om ingen fred uppnås och Ukraina fortsätter hota de fria rysktalande republikerna Luhansk och Donetsk, det är ju en annan sak. Men om de skulle vilja krossa Ukraina, varför ger ryssarna då civila fri lejd ut ur städer och järnverket i Mariupol och framlägger rimliga förslag som kan skapa fred? Frågan ställs inte och ingen rimlig logik presenteras.

Att ryssarna skulle sikta på civilbefolkning låter också som en stor fet lögn. När man beskjuter så beskjuter man normalt sett militära mål, undantaget USA:s olika krigsförbrytelser förstås, som tycks vilja uppnå total ödeläggelse och massdöd. Om ukrainska soldater har förskansat sig i eller nära bostadsområden eller håller mänskliga sköldar, medan de beskjuter ryssarna så kommer det bli civila dödsoffer givetvis, men vems är då felet?

Lögn igen? Hur är Ukraina en demokrati om oppositionen är förbjuden och diktatorns popularitet på tröskeln till invasionen hade sjunkit till 31 procent, på grund av att han drev en djupt impopulär politik?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s