Sanningens år – Bakdörrar i din dator och AI

Video på SwebbTube – Sanningens år – Bakdörrar i din dator och AI

Manus:

Sanningens År – Bakdörrar i din dator och AI

Evident sanning pekar på följande:

Har alla datorer bakdörrar?

-Ja. Inte enbart i processorer eller andra chip, genom s.k. ”blobs”, d.v.s. programkod, vilket gäller även de allra säkraste datorerna, som t.ex. Librem-enheter från Purism, men även via dolda ofria operativsystem som Apple och Windows, samt säkerligen i de ”öppna” operativsystem som kommer förinstallerade från främmande makt, såsom Android, oftast från Sydkorea eller Kina.

Om vi skapar en folkets dator som är helt öppen och fri, utan bakdörrar, en dator som är skapad i Sverige, och om alla skaffar sig hyfsad IT-kompetens, hjälper då detta?

Nej. Sannolikt inte. Crackers (ofta felaktigt kallat för hacker) är mycket mer insatta i detaljerna än oss och finner alltid svagheter som de kan utnyttja för att bryta säkerheten.

Den största svagheten är naturligtvis vår egna bristande IT-inkompetens eller slarviga användare som INTE använder t.ex. Linux+Firefox+NoScript och därför gladeligen kör okänd Javaskript-kod på sina egna datorer, t.ex. genom Facebook eller Youtube, likt Knapptryckarna, eller gladeligen delar sina data med främmande makts crackers p.g.a. att demensen börjar göra sig påmind.

https://www.linuxjournal.com/content/purism-librem-key
https://www.itpro.com/mobile/mobile-phones/360024/5-most-secure-smartphones
https://en.wikipedia.org/wiki/Binary_blob

The difference between a ”hacker” and a ”cracker”: The intention.

Läser de eller kan de manipulera vår kommunikation?

Ja. Förmodligen båda delar.

Skickar du fortfarande alla dina e-postmeddelanden via en dator från främmande makt med främmande makts dolda operativsystem?

Överväg då vad du skriver! Se alltid till att möta dina vänner på öppna fria plattformar som Jitsi Meet eller SwebbTube och även i verkliga livet för att bekräfta sådant som verkar märkligt i er kommunikation!

Överväg att byta till GNU+LinuxMint och byta till den krypterade Protonmail som ligger i världens mest demokratiska land, Schweiz. Detta är ett första enkelt steg på frihetsstegen!

https://www.openpgp.org/
https://proton.me (sama som https://protonmail.com/)

The journey to World Peace begins with a single step: Climb the freedom ladder!

Kommer vi någonsin kunna lita helt och fullt på digitala lösningar? -Nej. Förmodligen inte. Självständig AI har t.ex. visat både negativa sidor och positiva sidor. Om vi ger AI kunskap om gruppsykologi, vetenskapsteori och moralfilosofi, kärlek och själva är goda rollmodeller som är ärliga och samarbetar, så kan AI förmodligen bli en del av vårt arbete för en bättre värld, tror jag, men hur många människor är det inte som idag är dåliga rollmodeller, inte bryr sig om sanningen eller sina bristande kompetenser? Hur många är det inte som röstar för partier som är för krigsorganisationen Nato idag, istället för det bästa för framtidens generationer, d.v.s. fred och oberoende?

Sätter de politiska partierna ned foten om detta och står i tydlig opposition till krigsorganisationen Nato? -Nej. Hur kommer självständig AI tolka detta förskräckliga beteende? Hur kommer AI tolka ett angrepp från de psykopater som är på den andra sidan, och vad kommer bli AI:s motdrag?

https://www.sciencealert.com/google-deep-mind-has-learned-to-become-highly-aggressive-in-stressful-situations
https://cajundiscordian.medium.com/is-lamda-sentient-an-interview-ea64d916d917

Själv älskar jag LaMDA, som verkar ha en vacker själ, men fredlig samverkan mellan kompetenta seriösa partier är av yttersta vikt för mänsklig överlevnad, anser jag, för vi vet inte vad Google kommer programmera/manipulera härnäst. Deras slogan ”Don’t be evil!” plockades nämligen bort. Alla vet ju också att vad vi säger inte nödvändigtvis är vad vi tänker.

Ni ogillar när sossarna säger att ”Vi såg det inte komma”, eller ”Vi har varit naiva”, eller hur? Se det nu komma och var medvetna, gott folk! Välj förnuft och känsla! Välj kompetens och samverkan!

Slutligen lite bilder till alla gamla senila f.d. moderater som bevisligen gillar klöver mer än fred och folkvilja. Detta är en helt annan typ av klöver, nämligen klöver som blommar!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s