Annica Hulth & Sten Widmalm – Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige

”Den politiska intoleransen i Sverige är stor, samtidigt som mer än hälften tvekar att uttrycka sina åsikter offentligt. Det visar en enkätundersökning som gjorts i samarbete mellan Uppsala universitet och SOM-institutet i Göteborg.”

Källa: https://www.humsam.uu.se/nyheter/nyhetsvisning/?id=19038&typ=artikel&lang=sv

2 reaktioner till “Annica Hulth & Sten Widmalm – Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige

 1. Sten Vidmalm har fel, när han påstår Följande:

  ”Tolerans går ut på idén att vi ska kunna tycka olika, medan populismen går ut på att några har makten som anser att de har monopol på att tala med folket. Populismen är en del av den avdemokratiseringsrörelse som har pågått i snart 17 år.”

  Populismen går inte ut på att några har makten, som anser att de har ”monopol” på att tala till folket. Påståendet går självfallet inte att leda till något som helst bevis. Påståendet saknar relevans.

  Det är troligtvis i stället så, att en stor del av människorna inte upplever att de får något gehör i den statsfinansierade pressen och televisionen för sina åsikter, p.g.a. censur och propaganda. Maktförhållandet mellan statskontrollerad media och vanligt folks värderingar har för länge sedan kraftigt urartat.

  Det är näst intill omöjligt att ge uttryck för andra åsikter än de makten producerar genom de ägarförhållanden och den agenda de bedriver. Allt som inte makten tycker om att publicera i åsiktsväg eller sympatiserar med har fått benämningen ”populism” och vägras publicitet.

  Det pågår ett åsiktsförtryck och ett enkelriktat informationshaveri. Man får helt enkelt inte ”tycka olika” åtminstone inte i det offentliga rummet som styrs av maktetablissemanget.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s