Bibelns högre mening enligt Bill Donahue

Det verkar kanske motsägelsefullt att jag som är vetenskapligt lagd presenterar en kristen predikant här på Vetenskapliga partiet, men jag menar att det behövs och att Bill Donahue s.a.s. är ”kristen” på riktigt, vilket är ovanligt, och att han är en verklig sanningssökare.

Jag har själv tagit till mig Jesus liv och handlingar i meditation tillsammans med en nunna, men förkastat kyrkan och dess predikanter. Bill Donahue väcker åter mitt intresse för Bibeln. Han går in på att Bibeln talar i liknelser och därför är en ockult bok som alltså uppmanar oss till sökandet av kontakt med andliga krafter bortom den fysiska verkligheten.

Ibland översätts ”ockult” fel som ”sekt” i videon, men poängen från Donahue verkar vara att man blir ett med Gud genom att göra som Jesus, d.v.s. mediterar och öppnar det tredje ögat och därefter med god intention börjar handla på liknade vis som Jesus gjorde.

Donahue verkar mena att det är meditationen, den osjälviska intentionen och den modiga handlingen, likt Jesus, som visar om man verkligen är kristen, inte att man kallar dig detta.

Donahue menar att Jesus mediterade och menar att våra verkliga bröder, systrar eller mödrar är de som i handling visar att de försöker göra som Jesus, d.v.s. de som med mod försöker göra det som är rätt, d.v.s. det som det högre medvetandet vill, d.v.s. ”Fadern” eller Gud, vilket innebär meditation som skapar god karaktär.

Det är därför jag vill att alla som är med i Vetenskapliga partiet mediterar flitigt. Vi behöver inte enbart politiker med intellekt som förstår vetenskapliga rapporter, kan tänka rätt i flera steg, eller vet hur man skiljer lögn från sanning, men dessutom politiker med god karaktär.

Bibeln blir återigen en intressant bok för mig. Bill Donahue finns på flera olika plattformar för den som vill lyssna mer på honom. Detta är hans hemsida: www.hiddenmeanings.com

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s