Hemsidan

Centralkommittén har valt presentationsverktyget WordPress.com som grund för partiets hemsida, detta för att gynna en bra och fri programvara med öppen källkod på Internet som är användarvänlig och som enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp dessutom används av många stora företag. Vi anser att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag.

WordPress är ett enkelt och funktionsdugligt instrument som passar Vetenskapliga partiet mycket bra. Vinsten av den reklam, som vissa av er kan se, går direkt till WordPress.com som ger oss denna utmärkta service och vi känner oss trygga med en sådan kompetent leverantör. Om du vill läsa sidan utan denna reklam så rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida eller länka till partiet i dina egna bloggposter.

För att vara vänlig mot miljön och mot människor så har vi valt att ha ett ganska mörkt tema som sparar energi och fungerar väl på smartphones, The Visual Theme av Devin Price. Mörka teman är lätta att läsa när man sitter i en lite dunklare omgivning. En mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från LED-skärmar som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne.

Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med med svart text på ljusare bakgrund så rekommenderar vi att du använder Firefox med tillägget ”Dark background and Light Text”, genom vilken du ska ställa om sidan hur du vill.

Vi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, Detta för att alla med smartphones enkelt och snabbt ska kunna ladda ner hemsidan, samt minska mängden data som skickas och därmed även minska WiFi-strålningen. Vi länkar dessutom hellre till bilder och film-klipp just av denna orsak.

För att öka trygghet rekommenderar även NoScript, som hjälper dig att kontrollera vilka scripts som körs på din egen dator. För att minska datamängden kan vi även rekommendera Firefox (inkl. att direkt skriva ”about:config” i adressfältet skriva in ”perm”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för koppla på/av bilder).

För smartphones med operativsystemet Android rekommenderar vi webbläsaren Opera Mini som är utvecklad i Norge. I denna webbläsare kan man minska datamängden enkelt.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Annonser

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s