Hemsidan

Varför WordPress?

Centralkommittén har valt presentationsverktyget WordPress.com som grund för partiets hemsida, detta för att gynna en bra och fri programvara med öppen källkod på Internet som är användarvänlig och som enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp dessutom används av många stora företag. Vi anser att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag.

Bild på Sara Rosso

Sara Rosso

WordPress är rekommenderat av Free Software Foundation och är ett enkelt, flexibelt och funktionsdugligt kommunikationsverktyg som passar Vetenskapliga partiet mycket bra. Vinsten av den reklam, som vissa av er kan se, går direkt till WordPress.com, Automattic och deras anställda, samt till WordPress.org som alla ger oss denna utmärkta service och vi känner oss trygga med dessa moraliskt medvetna och kompetenta leverantörer. Vi använder även archive.org till video och ljud på öppet fritt format (ogv- och ogg-format) till intervjuer etc.

Om du vill läsa sidan utan reklam så rekommenderar vi att du skaffar dig ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida eller länka till partiet i dina egna bloggposter, samt enkelt använda den sociala programvara som då aktiveras i en liten orange klocka uppe i högra hörnet på alla WordPress-sidor som du besöker.

Varför ljus text med mörk bakgrund?

För att vara vänlig mot miljön och mot människor så har vi valt att ha ett ganska mörkt tema som sparar energi och fungerar väl på smartphones, The Visual Theme av Devin Price. Mörka teman är lätta att läsa när man sitter i en lite dunklare omgivning. En mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från LED-skärmar som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne.

Vill du ha samma härliga upplevelse även på andra hemsidor så kan vi rekommendera Linux Mint Cinnamon, temat Mint Y-dark, samt att köra Firefox med tillägget Dark Reader, eller liknade.

Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med med svart text på ljusare bakgrund (ex. i kontorsmiljö) så rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Där kan du prenumerera på och läsa alla våra bloggposter genom den s.k. ”Läsaren”, eller i din e-post, som är svart text mot vit bakgrund. Du kan även enkelt kopiera texten t.ex. till ett LibreOffice-dokument och där byta till vilken storlek och stil på texten du vill.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Varför så få och så små bilder?

Vi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, detta för att alla med smartphones enkelt och snabbt ska kunna ladda ner hemsidan, samt minska mängden data som skickas och därmed även minska Wifi-strålningen. Vi länkar dessutom hellre till hårt komprimerade video- och ljud-klipp just av denna anledning.

För att minska datamängden ytterligare kan vi även rekommendera Firefox (inkl. att öppna en ny flik och skriva ”about:config” i adressfältet, skriva in ”perm”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för att koppla på/av bilder).

För att öka trygghet rekommenderar vi även Firefox+NoScript för avancerade användare. Det hjälper dig att kontrollera vilka scripts som körs på din egen dator. Även  GNU Icecat och GNU LibreJS är ett alternativ för avancerade användare.

Partisymboler som vi använder

V-logo Bild på Vetenskapliga partiets röda ros och hjärtformade gröna blad
Centralkommitténs har valt ett grått V, samt en röd ros som partiblomma som kan användas valfritt. Det gröna bladet på blomman har formen av ett hjärta. Symbolerna står för vår hårda och vår mjuka sida, för vetenskaplighet, vår jämlikhetspolitik och vår ekologiskt hållbara och humanistiskt grundade politiska linje:

  • V:ets design påminner i stilen något om Startrek-symbolen, men uppochnedvänd och är tänkt att tilltala framtidens yngre generationer.
  • Rosen är en mycket vacker symbol, en symbol för kärlek människor emellan. Vi mediterar flitigt, likt Jesus och Buddha, ibland också genom s.k. rosmeditation, vilket skapar lugn och medkänsla med andra människor, med naturen, men även ett högre positivare, kreativare och mer konstruktivt medvetande i balans.
  • Rosens utformning skapades av mig och målades av en chilensk grafisk designer direkt på min T-shirt då jag skapade Intelligent Union. Nu använder vi den igen. Vetenskapliga partiet är vänsternationellt likt ANC och FNL, så gillar man svenska flaggan så kan man placera rosen på flaggan också om man vill det.

   Bild på Vetenskapliga partiets första röda ros på en svensk flagga Bild på Martin med T-shirt med målad röda ros och hjärtformade grönt blad text

  • De s.k. ”Socialdemokraterna” har, passande nog, gjort om sin egen symbol till något som liknar en kombination av en apa och en get, således var rosen ledig i Sverige, i vår mening.

   Bild på en leende apa, delningen av Socialdemokraternas symbol, samt ett gethuvud, vilka liknar varann.

  • Socialdemokraterna har dessutom lämnat socialismens ideal och genomdriver numera en extremt marknadskapitalistisk politik genom EU:s ”race mot välfärdsbottnen” tillsammans med många andra i politikeradeln och i fulmedia, vilket minskar folkets demokrati.
  • Apans dumhet och getens kortsiktiga girighet, som förstör miljön, är därför en passande symbol för den olagliga förstörelse som Socialdemokraterna medvetet har skapat och den ”perfekta” storm de nu byggt upp efter att Anders Borg startade den.
  • Vetenskapliga partiet verkar istället för en sund nationalekonomi, för ett Svexit och mer inslag av direktdemokrati i Svensk politik.
  • Vi inspireras av Olof Palme som menade att ”demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva.”, samt att ”Den måste därför ständigt vinnas på nytt”. De Socialdemokrater som kan försvaras leder inte längre partiet.

   Bild på Olof Palme

  • Socialdemokraternas vilja till fred, medmänsklighet, kärlek och fungerande integration har tyvärr ersatts med krigsiver, EU-karriärlystnad, korruption, massmigration av s.k. ”mångkultur” och medveten segregering. Detta splittrar människorna och skapar osämja, ojämlikhet och konflikt i samhället, vilket alls inte var politiken på olof Palmes tid.

   Bild på Anna Lindh
   ”… världen har fler demokratier än någonsin, och mänskliga rättigheter befinner sig högt på nästan alla länders dagordning. Ändå, är korruption och förtryck alldeles för vanliga hot mot det demokratiska samhället. Och vi har sett en dramatisk ökning, de senaste 10 -15 åren, av etniska konflikter och humanitära kriser med brott mot mänskliga rättigheter som viktiga delar., men också mer av korruption. Mänskliga rättigheter prisas mer än någonsin – och kränks mer än någonsin.”
   /Anna Lindh

  • Det parti som lever upp till Olof Palmes vänsternationella demokratiska socialism och därför förtjänar rosen är ENDAST Vetenskapliga partiet idag. Vi är allt det där som symbolen rosen traditionellt sett har stått för i Sverige, innan de bestialiska politiska morden genomfördes mot Sveriges två bästa politiker.

   Bild på grönt hjärtformat blad

  • Det gröna hjärtat i mitten av symbolen står för ekologisk hållbarhet, vår kärlek för naturen, och kommande generationer, även om den ”ekologiska hållbarheten” tydligen inte gäller för Miljöpartiet numera.
  • Det gröna hjärtat står även för verkligt behjärtansvärd politik, d.v.s. att vi ser till att alla har råd att leva ekologiskt hållbart, känner sig trygga i Sverige och i världen, att vi verkar för fred, att vi hjälper andra folk effektivt ekologiskt hållbart lokalt, samtidigt som vi skyddar vårt egen ekologiska hållbarhet och visar kärlek till vårt eget folk, såsom sig bör om man har medkänsla.
  • Tidigare hade vi en hjärna med många olika färger som symbol, men i samband med skapandet av Valsamverkanspartiet så insåg vi behovet av att ha en passande blomma som symbol som kan ingå i den hållbara regnbågsalliansens logotyp på ett snyggt sätt.

Bild på Valsamverkanspartiets blombukett

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s