Hemsidan

Centralkommitténs val av en röd ros som partisymbol, samt det gröna bladet format som ett hjärta i mitten av symbolen. Det beror på många olika faktorer framförallt harmonin med vår vetenskapligt och humanistiskt baserade politiska linje:

  • Rosen är en mycket vacker symbol, en symbol för kärlek människor emellan. Vi mediterar flitigt likt Jesus, vilket skapar lugn och medkänsla med andra människor, med naturen, men även ett högre medvetande.
  • De s.k. ”Socialdemokraterna” har gjort om sin egen symbol till något som liknar en kombination av en get och en apa, således var rosen ledig i Sverige i vår mening.
  • Socialdemokraterna har lämnat socialismens ideal och genomdriver numera en marknadskapitalistisk politik genom EU:s ”race mot välfärdsbottnen” tillsammans med många andra i politikeradeln och i fulmedia. Det gör inte vi. Vi bojkottar det fulspelet och inspireras istället av Olof Palme som menade att ”demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva.”, samt att ”Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”.
  • Socialdemokraternas vilja till medmänsklighet, kärlek och fungerande integration har ersatts med s.k. ”mångkultur” och segregering. Detta splittrar arbetarklassen och skapar konflikt i samhället, eftersom kulturerna ofta är alltför olika.
  • Det parti som lever upp till nationell demokratisk socialism förtjänar rosen. Vetenskapliga partiet förtjänar den. Vi är allt det som symbolen rosen traditionellt sett har stått för i Sverige.
  • Det gröna hjärtat i mitten av symbolen står för ekologisk hållbarhet, vår kärlek för naturen, och kommande generationer, även om den ”ekologiska hållbarheten” tydligen inte gäller för Miljöpartiet längre.
  • Det gröna hjärtat står även för verkligt behjärtansvärd politik, d.v.s. att vi ser till att alla har råd att leva ekologiskt hållbart, känner sig trygga i Sverige och i världen, att vi verkar för fred, att vi hjälper andra länder effektivt ekologiskt hållbart lokalt, samtidigt som vi skyddar vårt eget folk, såsom sig bör.
  • Tidigare hade vi en hjärna med många olika färger som symbol, men i samband med skapandet av Valsamverkanspartiets logotyp insåg vi behovet av att ha en passande blomma som symbol som kan ingå i den regnbågsalliansens logotyp på ett snyggt sätt.

Centralkommittén har valt presentationsverktyget WordPress.com som grund för partiets hemsida, detta för att gynna en bra och fri programvara med öppen källkod på Internet som är användarvänlig och som enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp dessutom används av många stora företag. Vi anser att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag.

WordPress är ett enkelt och funktionsdugligt instrument som passar Vetenskapliga partiet mycket bra. Vinsten av den reklam, som vissa av er kan se, går direkt till WordPress.com som ger oss denna utmärkta service och vi känner oss trygga med en sådan kompetent leverantör. Om du vill läsa sidan utan denna reklam så rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida eller länka till partiet i dina egna bloggposter.

För att vara vänlig mot miljön och mot människor så har vi valt att ha ett ganska mörkt tema som sparar energi och fungerar väl på smartphones, The Visual Theme av Devin Price. Mörka teman är lätta att läsa när man sitter i en lite dunklare omgivning. En mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från LED-skärmar som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne.

Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med med svart text på ljusare bakgrund (ex. i kontorsmiljö) så rekommenderar vi återigen att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Där kan du läsa alla våra texter genom ”Läsaren” som är just svart text mot vit bakgrund. Du kan även enkelt kopiera texten till ex. LibreOffice och där byta till vilken storlek och stil på texten som du vill.

Vi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, Detta för att alla med smartphones enkelt och snabbt ska kunna ladda ner hemsidan, samt minska mängden data som skickas och därmed även minska Wifi-strålningen. Vi länkar dessutom hellre till bilder och film-klipp just av denna orsak.

För att öka trygghet rekommenderar vi även NoScript, som hjälper dig att kontrollera vilka scripts som körs på din egen dator. För att minska datamängden kan vi även rekommendera Firefox (inkl. att direkt skriva ”about:config” i adressfältet skriva in ”perm”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för koppla på/av bilder).

För smartphones med operativsystemet Android rekommenderar vi webbläsaren Opera Mini som är utvecklad i Norge. I denna webbläsare kan man minska datamängden enkelt.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Annonser

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.