Hemsidan

Vi har valt presentationverktyget WordPress.com som grund för partiets hemsida, detta för att gynna en bra och fri programvara på Internet som är användarvänlig och som enligt Sara Rosso i detta WordPress-tv-klipp dessutom används av många stora företag. Vi anser att WordPress.com är ett mycket seriöst val idag.

WordPress är ett enkelt och funktionsdugligt instrument som passar Vetenskapliga partiet mycket bra. Vinsten av den reklam du ser ibland går direkt till WordPress.com som ger oss denna utmärkta service och vi känner oss trygga med en sådan kompetent leverantör. Om du vill läsa sidan utan denna reklam så rekommenderar vi att du skaffar ett eget gratis WordPress-konto och en egen gratis hemsida. Då kan du dessutom kommentera på partiets hemsida.

För att vara vänlig mot miljön och mot människor har vi valt att ha ett ganska mörkt tema som sparar energi och fungerar väl på smartphones, The Visual Theme av Devin Price. Mörka teman är lätta att läsa när man sitter i en lite dunklare omgivning. En mörk bakgrund minskar dessutom det skadliga blå ljuset från LED-skärmar som annars lätt leder till skador på ögon, dålig sömn och dåligt minne. Vi vill att alla läsare ska kunna läsa med friska ögon, sova gott och komma ihåg vad de läst, men vill du ändå läsa sidan med med svart text på ljusare bakgrund så rekommenderar vi att du använder Firefox med tillägget Night Mode Pro.

Vi försöker hålla hemsidan ganska ren och ha få och små bilder, Detta för att alla med smartphones enkelt och snabbt ska kunna ladda ner hemsidan, samt minska mängden data som skickas och därmed även minska WiFi-strålningen. Vi länkar dessutom hellre till bilder och film-klipp just av denna orsak.

Är du inte nöjd med andra vita sidor som skadar dig och miljön kan vi även rekommendera Firefox – Blank your Monitor. (Håll inne tangenterna ”alt” + ”ctrl” och tryck sedan ”B” för att byta inställning) samt även Firefox – Arc Dark Theme (för att göra din Firefox-browser mörkare)

Är du inte nöjd med att läsa vår sida på vårt miljö- och människovänliga tema via Firefox kan vi även rekommendera Google’s officiella högkontrast-tillägg for Chrome. Läs gärna mer om saken på Lifehacker.

För den som vill minska mängden data som skickas även på andra sidor än Vetenskapliga partiet kan vi rekommendera att du använder en webbläsare i vilken du enkelt kan sänka mängden data som skickas.

Vi rekommenderar f.ö. NoScript. med vilket du kan kontrollerar vilka scripts som körs på din egen dator. Vi rekommenderar även Firefox  med add-on Image-Show-Hide (eller att direkt skriva ”about:config” i adressfältet skriva in ”permissions”, välja ”permissions.default.image” med högerknappen och byta värdet mellan 1 och 2 för koppla på/av bilder. Obs! Detta fungerar ej på ex. Wikipedia ännu, där det blir extra krångligt pga. Wikipedias nuvarande uppbyggnad).

För smartphones med operativsystemet Android rekommenderar vi webbläsaren Opera Mini som är utvecklad i Norge. I denna webläsare kan man minska datamängden enkelt.

Mer om grundläggande synergonomi och färgval:
http://mnowak.se/2008/04/11/grundlaggande-synergonomi
http://www.smelink.se/valja-farger-hemsida.html

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s